Home Gaming [REVIEW] Rune Factory 4, leuke verrassing voor de kerst

[REVIEW] Rune Factory 4, leuke verrassing voor de kerst

by Mark van Truijen

De game kwam bij ons binnen als een leuke verrassing, En voor mijzelf gezien was de game een nieuw genre op de 3DS. Ik zelf heb enkel pokemon en layton gespeeld en nu is daar ineens een frisse JRPG, ik denk dat mijn frisse blik op deze game wel goed is. Even het verhaal erbij nemend Rune Factory 4 draait om Jouw, een held die zijn geheugen kwijt is geraakt door een val uit een zeppelin. Je kom terecht bij Ventuswill, een Native Dragon van de Wind, deze bied jouw een baan aan als prins, daarvoor zal je in het kasteel wonen en vreugde in het land brengen. Door middel van het doen van opdrachten(Request) voor de mensen uit de stad creeer je een soort respect, dit heb je weer nodig om jezelf te upgraden als wel feesten te geven voor de stad. Alles draait er eigenlijk om om de stad vrolijk en levendig te houden en uit eindelijk achter het geheim van je geheugen te komen.

Je ben veel bezig met het bevriende van de mensen in de stad als wel de monsters in het land om je heen, deze monsters kan je bevriende en zullen daarna bij je staan in gevechten of zullen opdrachten voor je uitvoeren in je land. Schapen geven je wol, kippen geven je eieren, etc. Deze goederen heb je dan weer nodig om te koken en koken is weer goed voor je leven als wel de handel. Want wat is een game zonder handel, je kan eigenlijk alles wat je heb en vindt weer verhandelen voor geld. In het begin is het zeker aan te raden veel te handelen aangezien de dingen prijzig zijn in het begin.

screenshot2

De Stad

Wat nieuw is in deze Rune Factory is het houden van een romance, je kan aan het begin van de game je geslacht kiezen en daarna kan je dus de stads mensen bevriende met als gevolg misschien wel een geliefde. Ik ben nog niet zo ver maar heb al wel me favorieten, de manier waarop de stads mensen aan je worden voor gesteld is overgens erg mooi weer gegeven, er komt een klein filmpje waarop het karakter te zien is, dit filmpje is wel in een zeer goede kwaliteit moet ik er toch even bij vermelden.

land1

Waar speelt dit alles zich dan af? Nou, in Selphia. Een dorpje wat al lang onder het bewind staat van de Native Dragon Ventuswill maar die taak is nu aan jouw bedeeld. Het dorp leeft al jaren in vrede en het enige wat nog mist is wat toerisme om te stad te laten groeien.

FARMING

In het kasteel waar je vertoef geld de regel “If you don’t work, you don’t eat”, heel simpel het is dus niet alleen maar vriendjes maken en een beetje vechten er moet gewerkt worden. Buiten je vertrek ligt een mooi stukje grond, deze grond mag je om ploegen, daarna kan je mooi je zaadjes zaaien, en dan geef je het water, na x aantal dagen is je gezaaide goed klaar en kan je oogsten. Alles wat je oogst kan je gebruiken voor koken of handel. In principe kan je alles bijna eten, niet dat alles goed voor je is maar het kan. Des te meer je verkoop, des te meer er beschikbaar komt in de winkel, van aardappels en spinazie tot sinaasappel bomen.

farm-ss1B farm-ss1A

Gameplay

En hoe speelt dit alles? Nou, voor iemand die geen rpg is gewend op de 3DS speelt dit toch erg lekker. Het lopen en interactie met mensen of dieren werkt heerlijk, eigenlijk beter dan gedacht. Daarbij komt dat gevechten overzichtelijk zijn en erg makkelijk aan te gaan en kwa besturing mag ik niet klagen. Switchen van wapen, of eguipment werkt snel en soepel, het spel pauzeert even netjes zodat je kan wisselen of voedsel tot je kan nemen. Ik heb geen moment van irritatie gehad tijdens gevechten of interacties dat ik mensen iets moest geven. Nee kwa gameplay weer Rune Factory de juiste snaar te raken.

screenshot3

Visueel

Het oog wil tegenwoordig ook wat, met de kracht van de next gen weten we wat er allemaal mogelijk is bij de grote jongens, hoe mooi is het dan dat een game als Rune Factory zich staande houdt. In alles is dit een heerlijke jrpg met mooie kleuren en een goed weergeven wereld, maar als dan de tussen filmpjes komen spat de kwaliteit toch van je DS. Ik stond versteld bij het zien van het eerste filmpje, dat dit kon op een 3DS was voor mij nog niet bekend. Nee, ik kan hier niet meer van maken dan dat het er leuk, fleurig, en goed uit ziet.

rf4_doug_01_thumb

Splitscreen

Het blijft een 3DS game en de extra kwaliteit blijft dan altijd het tweede scherm, en dat werkt ook gewoon zoals het hoort. Alle actie speelt zich af op het bovenste scherm, en de onderkant gebruik je eigenlijk enkel voor je map, je backpack, je questlog, en de escape( deze gebruik je om snel terug naar je vorige safe point te gaan). Dit werkt erg lkkr en soepel.

screenshot4screenshot5

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x