Home Gaming Review: Mad Max een leuke drive in een goeie setting

Review: Mad Max een leuke drive in een goeie setting

by Mark van Truijen

Wie kent Mad Max niet? Nou ik, naja wel van gehoord maar nooit de films gezien. Bij het aanzetten van de nieuwste telg trok het me niet echt en weer uitgezet. Dus voor mij vrij blanco hoe ik de game in ging. Ik wist dat het over een Max ging, maar wat deze Max dan was of doet, het was voor mij geheel nieuw. En ik kan je nu toch vertellen dat de ervaring van de game het mij zo vet heeft gemaakt dat ik de film wel wil zien.

Zonder in spoilers te praten is het verhaal simpel. Jij ben Max, je heb een gruwelijke auto tot je beschikking maar dan nemen de Scrotus je te grazen en nemen je auto mee. Helemaal gestript van alles begint jouw verhaal. Het doel is om de Plains of Silence te bereiken en tot rust te komen. Hiervoor heb je wel een auto nodig, deze verkrijg je maar wel begin je helemaal bij nul. Je zal deze auto helemaal moeten opbouwen tot jouw wapen. Dit doe je samen met je sidekick Chumbucket, deze gebochelde met gouden vingers monteert alles aan en op jouw auto. En af en toe zorgt deze ook voor de nodige humor met zijn uitspraken.

Fri_Sep_11_00-21-16_UTC+0200_2015

Op weg naar de Plains toe zul je diverse grondheren tegen komen, elk met hun eigen stronghold. Deze strongholds kan je zien als uitvalsbasis voor jouw, je kan ze verbeteren, en dat moet je dan zien in het automatisch ophalen van scrap in de omgeving, het automatisch bijtanken van je voertuig of je ammo, het is allemaal erg handig als je het even de tijd geef.

Elke stronghold geeft je ook weer diverse side quests om te voltooien, deze geven je ook weer extra’s, dit om de overhand te krijgen op het veld. Zo moest ik iemand redden uit een grot en deze was gespecialiseerd in het maken van buskruit, eenmaal gered en geïnstalleerd in de stronghold zorgt hij er nu voor dat telkens als ik het stronghold binnenkom mijn Ammo bijgevuld is.

mad_max_2

Elke stronghold staat voor een gebied, dit gebied heeft een rating van 5 in het begin. Dit kan je verlagen door diverse taken te voldoen in het gebied. Zo kan je Snipers of Scarecrows neerhalen, het opruimen van mijnenvelden, of het neerhalen van vijandelijke basissen. Deze basissen zijn vrij interessant, hier vindt je namelijk aardig wat vijanden, scrap en andere items. Vaak is er ook een object te vinden wat je weer nodig heb voor je stronghold. Er zijn diverse manieren om een basis in te komen, er staat vaak een karakter voor de basis met wat info over de desbetreffende basis. Ik koos voornamelijk voor de head-on variant haha, dit bleek gewoon lekker te doen. De moeilijkheidsgraad van de basis staat bij de basis aangeduid in doodskoppen. Elke basis heeft een ander doel, de ene volstaat met het vernielen van pomp, de ander heeft diverse tanks die opgeblazen moeten worden en de ander heeft een “Top Dog” als soort eind baas.

madmax4xx

Eerder spraken we al over “Scrap”, dit is zeg maar de soort currency in de wereld. Je gebruikt het voor alles. Zo gaan de upgrades aan je voertuig of aan Max zelf allemaal van je scrap af. Deze Scrap kan je vinden op diverse scavenger locaties, bij basissen, eigenlijk overal waar je ben kan je scrap vinden. Als je eenmaal diverse basissen heb overgenomen zullen deze ook een deel aan scrap aan jouw afstaan.

Fri_Sep_11_00-18-39_UTC+0200_2015

De game bevat ook elementen uit andere games. Zo zijn er balonnen die mij doen denken aan Assassin’s Creed, je zoekt er één op de map, vult de tank met benzine stapt in en je stijg op. Eenmaal op het hoogste punt pak je je verrekijker en daarmee scout je eigenlijk de regio en vul je de kaart met landmarks, klinkt dit een beetje bekend. Het werkt erg leuk en heeft mij dan ook niet geïrriteerd.

Fri_Sep_11_00-20-19_UTC+0200_2015

Max zelf dan, het lopen met Max was even wennen in het begin. Ik liep voornamelijk tegen dingen aan en kreeg hem nog niet helemaal onder controle. Eenmaal gewend merk je dat hij best lekker reageert, het springen is een beetje … ja ik geef het geen naam, maar voor de rest is Max best bad ass. Het belangrijkste voor mij was toch wel het vechten, je zal namelijk vaak en dan bedoel ik heel vaak in gevechten terecht komen. En dan niet netjes 1 op 1 nee gemiddeld 5 op 1. Het is eigenlijk op de stijl die we kennen uit Batman, X is voor meppen en met Y kan je een aanval counteren. Als je eenmaal Max een beetje geüpgraded heb dan is bij een goed getimede Y meteen een ledemaat van je tegenstander gebroken, dit ziet er toch best wel bruut uit. Rechts bovenin het scherm vult ook langzaam aan een Fury meter, eenmaal vol haal je met nog meer kracht uit naar je vijanden, welke je dan heerlijk tegen de vlakte kan werken. Mocht je in het bezit zijn van een mesje dan kan je na een paar rake tikken een executie uitvoeren met het mes, en dit is toch wel heel leuk uitgewerkt. Ook kan je als je denk in de minderheid te zijn even snel op B tappen, sta je dichtbij een vijanden dan wordt de shotgun tegen de buik aangezet en de trekker over gehaald. Ik was vermaakt bij het zien van deze actie. Ik kan alleen maar zeggen dat het vechten goed is uitgewerkt en als je het door heb en de rust bewaar, het er heerlijk uitziet.

Mad-Max-Gear

De game bevat ook een aantal RPG elementen voor MAX. Zo kan je Griffa points verzamelen, deze punten kan je dan bij Griffa inleveren om onder andere je leven te vergroten, het benzine verbruik te verlagen, etc. Ook kan je Max upgraden met scrap. Zo kan je ervoor zorgen dat Max harder slaat, meer kogels kan mee dragen, of zelfs nieuwe executie moves.

Fri_Sep_11_00-17-58_UTC+0200_2015

Aan het begin vertelde we dat je auto werd gejat en dat je eigenlijk met niks achterbleef, dit klopt. Je krijg daarna de keuze uit een car body, en met dit framewerk ga je dan aan de slag. Je scheur het land af opzoek naar scrap en soms een nieuw stuk framewerk. Je auto is eigenlijk je tweede leven want hier zal je veel tijd in stoppen. Je dien er dan ook voor te zorgen dat je auto geupgrade is en ready-to-go. Een paar leuke dingen die je op je auto kan zetten zijn een soort bazooka(thunderpoon), deze is uitermate handig om direct van vijanden af te raken of om de deur van een basis aan gort te schieten, een harpoon, deze gebruik je om torens, scarecrows, etc neer te halen, spikes, dit ter voorkoming dat mensen je auto gaan beklimmen. Verder kan je de gehele auto customizen kwa kleur, decals, en prints, en bepantsering. Kortom, er is genoeg om te unlocken en vrij te spelen voor zowel jouw als je auto.

Fri_Sep_11_00-19-12_UTC+0200_2015

 

De game is gespeeld op een Xbox One, verder is de game ook beschikbaar op de PS4 en de PC.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: