That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC, Reviews, Xbox One

Forza Horizon 4 Review

Forza Horizon 4 is nu twee weken uit en we hebben de game uitgebreid onder de loep genomen. Weet deze game de vorige games te overtreffen en te vernieuwen? Je ziet het in deze review.

Playground Games heeft met de Forza Horizon serie een goede spin-off neer gezet naast de bekende Forza Motorsport serie van Turn 10 Studios. Forza Horizon stamt al uit de Xbox 360 tijd en wist een goede mix neer te zetten van spannende races en free roaming rijden. Forza Horizon 2 kwam naar de Xbox One en Xbox 360 en wist al een nieuwe mijlpaal neer te zetten qua graphics en gameplay. Toen kwam een paar jaar geleden Forza Horizon 3 uit en iedereen die van racen hield was om. Forza Horizon 3 had de graphics die je verwachtte van de Xbox One. Qua gameplay was de game hetzelfde als Forza Horizon 2. Nu zijn we alweer bij het vierde deel aangekomen in de Forza Horizon serie en nu moet de maker van de serie ( Playground Games ) wel met iets compleet vernieuwends komen anders laten de mensen de game waarschijnlijk links liggen.

Weersseizoenen

De makers van de game hebben dit dus ook gedaan en zijn met de komst van seizoensverandering gekomen. Wat brengt dat dan met zich mee zal je denken. De vier seizoenen krijg je in het begin van de game al voorgeschoteld door middel van verschillende tutorial races in de verschillende seizoenen. Je gaat in de game beginnen met de zomer races hier voelt de game niet veel anders aan dan de normale Forza games want er liggen geen plassen op de weg of ijs waardoor je kan gaan slippen. Na de zomer krijg je de herfst tutorial. Hier word het al wat lastiger vanwege de vallende bladeren die ervoor zorgen dat het rijden ietsjes lastiger word en de zon die eerder onder gaat dus die heb je dan vaak in je scherm hangen. De winter is een moeilijk seizoen want alles is bevroren en besneeuwt dus veel slip gevaar en daar moet je je dan soms even op aanpassen. De lente brengt veel regen dus veel plassen op de weg wat zorgt voor slip gevaar en vertraging als je door een plas heen rijd. Als de tutorials klaar zijn krijg je dus te maken met verschillende weer beelden die gewoon veranderen naarmate je verder komt in de game.

Wheelspins

Je kan in Forza Horizon 4 wheelspins verdienen door goed te racen en opdrachten te voltooien. Je hebt normale wheelspins die zorgen dat je één ding kan winnen, die krijg je met elke level up krijgt. Dit kan dus zijn van een nieuwe claxon tot geld tot aan de vetste wagens. Je hebt ook super wheelspins die zorgen dat je niet één maar 3 items kan winnen na de draai aan het rad. Zo heb je meer kans op verschillende voorwerpen die je kunt winnen. Ik zelf heb in een super wheelspin een Bugatti, 120,000 credits en een hoed gewonnen dat voelde erg lekker. Je kan de items die je krijgt met de wheelspin gelijk gebruiken in de game.

Barnfinds

Zoals bij elk Forza Horizon deel heb je in dit deel ook weer Barnfinds. Dit houd in dat je op sommige momenten in de game te horen krijgt dat er in een bepaald gebied een schuur is met een auto die je kan opknappen en zelf kan gebruiken. Deze gebieden worden omcirkeld op de map zodat het wat makkelijker word om ze te vinden in de game. Als je de wagen eenmaal gevonden hebt is het even wachten dus gewoon lekker racen en dan krijg je later in de game te horen dat de auto is opgeknapt en dat je hem kan ophalen bij de garage.

Moeilijkheidsgraad

In Forza Horizon 4 kun je de game zo makkelijk maken of moeilijk maken als je zelf wil. Denk je dat een race te moeilijk is dan zet je je niveau op inexperienced en kun je zo de race uitrijden. Denk je dat de race te makkelijk is dan zet je hem wat moeilijker het is allemaal heel makkelijk te bedienen. Je kunt als je moeite hebt met bochten een automatisch rem systeem inschakelen. Dit houd in dat wanneer de ideale rijlijn rood kleurt dat je wagen automatisch gaat remmen. Dit kan zijn voordelen hebben maar in sommige races ook zijn nadeel dus check elke race goed om te kijken wat voor jou haalbaar is.

Grafisch

Nog nooit heb ik een game gezien waar grafisch bijna alles in klopt van het vallen van de blaadjes en het wegstuiven van de blaadjes als je er doorheen rijd. De glans op de wagens en schaduwen alles klopt in deze game. Je kunt zien dat de maker er heel veel aan heeft gedaan om dit de mooiste Forza Horizon te laten worden die er uit gekomen is.

Gameplay

De gameplay is zoals je van de Forza serie gewend bent zo sterk als een huis. Er is altijd iets te doen in de wereld van Forza en ben je erop uitgekeken om in Brittannië te rijden ga je gewoon online en ga je daar lekker tegen anderen rond scheuren met je behaalde bolides.

Soundtrack

Het mooie in de Forza Horizon serie is dat je voor ieder wat wils op de radio zenders hebt. Welk genre jij ook graag wilt horen het staat op de radio. Het enige nadeel van de radio zenders is je hebt van elke stijl muziek verschillende nummers maar niet heel veel nummers elke zender heeft hooguit 12 of 13 nummers.

Replay waarde

De replay waarde in deze game ligt gigantisch hoog. Er is wat eerder al gezegd is altijd wat te doen en heb je er genoeg van kun je lekker online scheuren om je level verder omhoog te halen en alles uit de auto’s te halen wat er in zit.

Conclusie

Playground Games heeft met Forza Horizon 4 zichzelf heel erg weten te overtreffen en zorgt weer voor veel vernieuwing. De komst van de seizoenen brengt een extra moeilijkheidsgraad en laat je wel een paar keer nadenken voordat je een race weer gaat doen. Al met al kan ik zeggen dat Forza Horizon 4 misschien wel de beste arcade racer ooit gemaakt is.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE