Home Gaming Review: F1 2015, Pole Position of een Crash?

Review: F1 2015, Pole Position of een Crash?

by Sven

Verstappen, Verstappen! He is passing Hamilton, in the last lap, what a race! Verstappen is going for the finish line! He did it, Max Verstappen! In his first ever Formula 1 season, he won the Grand Prix of Monza!

Het bovenstaande voelde ik tijdens mijn Championship Season met onze eigen Max Verstappen. Ik stond in de kwalificatie op plaats 4, de race was geweldig en in de laatste lap haalde ik Hamilton in. Dat gevoel was geweldig, maar is deze game ook geweldig?

Graphics

Een nieuwe engine, een nieuwe start. Het klopt, de bolides zien er prima uit, de auto’s racen een stuk lekkerder en het gevoel van een echte race is er, deels. Als ik race door de regen, in cockpit view, dan zie ik de druppels van mijn auto afspatten, het water op de baan opspatten, het gevoel is geweldig. Als je in die grindbak rijdt met hoge snelheid, het grind springt op. Het is alleen dat de graphics, ja, niet echt Next Gen zijn. Er zijn zoveel games die zoveel beter eruitzien en wij hebben prima vergelijkingsmateriaal. Project Cars zit er qua graphics geweldig uit, maar in F1 2015 ziet er hierdoor een beetje ja, 2013, 2014 uit. Daarnaast  ziet het publiek eruit als Playstation 2 figuren en dan heb ik het over het begin van de Playstation 2. De graphics zijn prima, maar je verwacht meer, zeker op Playstation 4 of Xbox One.

Als laatste viel mij op, dat de game vaak last heeft van Screen Tearing. Ik heb vaak gehad dat opeens mijn scherm haperde en dat de bolides kleine stukjes vooruitging . Anno 2015 is dit eigenlijk onacceptabel.

Gameplay

Wat ik in het begin vertelde, dat gevoel krijg je door de gameplay. Vroeger kon ik met het slechtste team, wereldkampioen worden, wat erg onrealistisch was. De AI gestuurde bolides reden vaak via een lijn en deden weinig om een plek te veroveren. Dit jaar is het anders. Als Max Verstappen heb je niet de beste bolide en dat merk je. In de eerste races in Championship Season, werd ik geklopt. Ik kwalificeerde mij op plaats 12 in de eerste race en eindigde als DNF. Het gevoel wat ik dan ook kreeg toen ik Hamilton klopte op Monza, dat voelde geweldig.

Daarnaast voelen de banen anders aan bij verschillende weersomstandigheden. Ik reed in de tweede race van het seizoen. Het regende hard op de racedag, ik ging de pit in om mijn banden te verwisselen, weer werden er Wet banden opgezet, 2 laps later ging het minder regen, de baan werd minder hard. Degene achter mij had intermediate banden. Ik werd eruit gereden, per lap pakte hij 3 seconden op mij. De game laat je nadenken en ook voelen dat banden het verschil maken en dat het weer verschil maakt op je rijstijl.

De gameplay is uitdagend en vernieuwend, dat zeker!

Modes

Ik startte de game op en ik ging op zoek naar de Career mode. WAAR WAS DIE? Ik zocht overal, maar ik kon hem niet vinden. Google gaf mij het antwoord. Sorry, dit jaar geen Career mode. Dit was even balen, want Career mode was verdwenen voor Championship Season. Het is hetzelfde idee, maar het was veel leuker om jezelf te maken en van het laagste team, na een paar jaar te rijden voor Ferrari.

De rest van de modes zijn prima, want we krijgen Championship mode en Pro mode. Pro mode is eigenlijk een moeilijke versie van Championship mode. Alles op hard, en Helmet view. Leuk idee, maar het is hetzelfde als championship mode. Daarnaast werken de Online lobies vreselijk. De plank is niet helemaal losgeslagen, maar hij zit wel erg los.

Geluid

In een racegame moet goed geluid zitten, want hoe vreselijk zou het zijn dat je bolide lekker voorruit rijdt, maar dat er een zacht brom geluid uit je motor komt? Vreselijk! Gelukkig komt er geweldig geluid uit de motoren, ze ronken, je hoort dat ze accelereren en je hoort ze remmen. Dit is prima!

Presentatie

Ik vind het belangrijk dat ik de race ergens voor doe. Wat ik vooral miste de afgelopen jaren was dat ik na mijn overwinning een podium op kon en een prijs in ontvangst kon nemen. Dit jaar zit het erin! Codemasters wil dat wij meer het gevoel krijgen dat wij op TV kijken. De races worden dan ook ingeleid en samengevat, dit gebeurt ook bij de kwalificaties. Het idee is leuk, maar er mist wat. Ik heb het gevoel dat er veel meer uit te halen is en dat het nu een beetje incompleet is. Het idee is leuk, maar er is meer uit te halen. Ik wacht F1 2016 af.

Conclusie

F1 2015 is een game die vooral gericht is op de F1 fans. De game heeft op bepaalde punten, zoals gameplay het helemaal goed, maar slaat de plank deels mis bij de modes en ook bij de graphics. De game voelt dan op sommige vlakken niet compleet, zeker met het missen van de populaire Career mode en het missen van de classic cars. Er zitten minder modes in dan F1 2010!

F1 2015 is een grote stap voorwaarts, maar ook 3 stappen terug. F1 2015 is een goed begin voor een nieuwe start, maar het is een slome start. F1 2015 maakt geen crash, maar staat ook niet Pole Position. F1 2015 is een middenmoter, waarvan we hopen dat hij het volgend seizoen beter gaat doen.

(Gereviewed op Playstation 4)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: