Home MoviesDVD/Blu-Ray Recensie: Suits Seizoen 5

Recensie: Suits Seizoen 5

by Sven

Laat ik voorop stellen dat ik een liefhebber ben van Suits. Suits is een soort van guilty pleasure geworden onder mijn series en dat durf ik ook toe te geven. Toch waren seizoen 3 en seizoen 4 zwakjes te noemen. Seizoen 3 en seizoen 4 waren steeds meer van hetzelfde, Harvey of Mike met een geweldig idee om een grote zaak op te lossen, was er een machtprobleem blij Pearson Specter (Litt) of werd Mike achterna gezeten met zijn verleden. Seizoen 5 start deels ook op die manier, maar uiteindelijk is seizoen 5 van Suits, het beste seizoen van Suits wat er is. 

Voordat je begint, deze review zal enkele spoilers bevatten over het begin van de serie. Dus hier is je eenmalige, maar belangrijke, spoiler alert.

suits

Seizoen 5 pakt het op waar seizoen 4 eindigt. Donna verlaat Harvey voor Louis Litt. Dit is een heerlijke frisse wind door de serie heen. Wij weten hoe de chemie is tussen Donna en Harvey en het is daarom alleen maar fijn om Louis en Donna dit seizoen samen te zien. Het enige jammere hieraan is, is dat Donna en Louis weinig tijd samen on screen zijn of echt aan het werk zijn, waardoor ik toch miste wat Donna en Harvey hadden. De nieuwe secretaresse van Harvey is ook een geweldige toevoeging aan de al geweldige cast. Zij weet niet alles zoals Donna en maakt af en toe een foutje, maar zij is wel hilarisch en de chemie tussen Harvey en haar zit ontzettend goed.

In het eerste deel van seizoen 5 wordt een nieuwe ‘bad guy’ geintroduceerd, Jack Soloff. Soloff is advocaat binnen Pearson Specter Litt die graag zijn naam wil maken binnen het bedrijf. Zo komt hij vroeg in het seizoen in het gezicht van Harvey en zal Soloff ervoor zorgen dat Harvey en Louis een flinke ruzie krijgen. Soloff is niet Hardman en dat is verademing. Soloff heeft zijn eigen karakter, maar ook wat mysterieus over zich heen, waardoor hij het hele seizoen interessant blijft, omdat je niet weet wat er nou echt achter hem schuilt.

Suits

Seizoen 5 onderscheidt zich van alle andere seizoenen, Suits gaat een andere richting op en dat is ontzettend fijn. Het eerste deel van de serie zal je jezelf afvragen of dit hetzelfde liedje is, met een enkele toevoeging. Harvey heeft nu zijn eigen problemen, waardoor die wat menselijk wordt, er is concurrentie van buiten en binnen het bedrijf en Mike en Rachel draaien om elkaar heen. Het tweede deel van de serie is echter wel geweldig. De spanning is te voelen als je kijkt naar het tweede deel en het dwingt je om te blijven kijken. Mike krijgt zijn eigen problemen binnen Pearson Specter Litt, de concurrentie neemt een vijandig standpunt in en alles wordt onvoorspelbaar. Het einde van seizoen 5 laat ons dan ook achter met het gevoel, wat nu? Wij weten dat er een seizoen 6 aankomt, maar hoe zich dat gaat vormgeven is heel erg interessant, want na het einde van seizoen 5 weet je niet meer wat er gaat gebeuren.

Seizoen 5 van Suits is geweldig, spannend en vernieuwend. Als liefhebber van de serie en als recenscent zeg ik vol overtuiging dat dit het beste seizoen van Suits is en dat het de nare smaak van seizoen 3 en 4 laat vergeten. De serie is verfrissend met Donna op een nieuwe plek, nieuwe karakters, Mike met diepe en nieuwe problemen, Harvey met zijn eigen psychologische problemen en een strijd die de grootste dreiging ooit is voor Pearson Specter Litt.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x