Home Gadgets Razer richt zich met nieuwe campagne op welzijn van e-sporters

Razer richt zich met nieuwe campagne op welzijn van e-sporters

by Jos Vis

Razer lanceert het e-sport welzijnsprogramma “Champions Start from Within”. Hierbij wordt gezond en duurzaam gamegedrag in de veeleisende en competitieve gaming-industrie gepromoot. Razer zal samenwerken met psychologen, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en andere experts om hulpmiddelen te bieden in de vorm van video’s, artikelen, contacten en evenementen. E-sporters, zowel professionals als amateurs, kunnen gebruikmaken van deze middelen om hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren. Volgens Newzoo zijn de inkomsten uit e-spot wereldwijd aanzienlijk gestegen en wordt een jaar-op-jaar groei van +14,5% voorspeld, met een totale waarde van ruim 1 miljard dollar in 2021. E-sporters worden aangetrokkken door de roem, erkenning en steeds grotere prijzen voor toernooien. Hierbij verleggen ze vaak hun grenzen, ten koste van hun mentale en fysieke welzijn tijdens dit proces. Als gevolg hiervan is de gemiddelde leeftijd waarop een e-sporter met pensioen gaat ongeveer 25 jaar. Dit is jonger dan traditionele atleten. Vaak worden fysieke blessures en mentale stress als gevolg van onregelmatige schema’s en diëten genoemd als de belangrijkste redenen voor pensionering.

“De wereld van e-sport is dynamisch en snel, en dat maakt het zo spannend en boeiend. Maar de branche hecht niet veel waarde aan fysieke en mentale gezondheid, dus veel atleten weten vaak niet hoe ze voor hun lichaam en geest moeten zorgen met het oog op een langdurige carrière”, zegt Flo Gutierrez, Director of Global Esports bij Razer. “We willen ervoor zorgen dat spelers en teams op alle niveaus voldoende ondersteuning krijgen, dus zijn we om de tafel gaan zitten met toonaangevende experts op dit gebied en hebben we dit programma voor hen ontworpen.” Kampioenen ontstaan van binnenuitMet een focus op vier belangrijke aspecten – fysieke activiteit, mentale gezondheid, slaap en voeding – heeft Razer diverse experts samengebracht. Hiertoe behoren e-sport welzijnsexperts, professionele e-sporters, thought leaders en toonaangevende e-sport-teams. Samen met de gemeenschap heeft Razer meerdere lezingen, evenementen en activiteiten opgezet via een webportaal om beginnende e-sporters te informeren en hen te laten wennen aan de uitdagingen van het gamen. Hulpmiddelen zijn onder andere:

  1. Artikelen en video’s met advies over hoe gamers hun fysieke en mentale gezondheid op peil kunnen houden terwijl ze zich voorbereiden op het volgende grote toernooi.
  2. Panelgesprekken waarin dieper wordt ingegaan op de mentale en fysieke belasting van e-sport, en op de begeleiding en ondersteuning voor e-sportes. De panels zullen bestaan uit experts op het gebied van e-sport-gezondheid en -wellness zoals Dr. Jordan Tsai, Esports Physical Therapist bij Respawn TherapyCrystal Mills, een voormalige pediatrisch traumachirurg die momenteel de vicepresident van content is voor het leidende merk voor gezondheid en wellness van gamers, Ritual MotionDr. Drew Schwartz, chiropractor voor For The Wellness en e-sporters van Team Razer, dat bestaat uit vooraanstaande e-sport-organisaties van over de hele wereld.
  3. Eén-op-één contact met experts via een reserveringssysteem waar gamers afspraken kunnen maken met fysiotherapeuten, artsen en andere professionals, afgestemd op hun individuele behoeften.

Daarnaast zal Razer ook webinars en workshops houden tijdens gaming-evenementen om de e-sport- en gaming-community te ondersteunen. De evenementen zullen onder meer bestaan uit:

  1. Een speciaal Razer Wellness Webinar. Deze staat gepland voor november 2021 en er zullen experts uit de e-sport-welzijnsbranche aanwezig zijn. Het webinar is vrij toegankelijk voor iedereen en is gericht op educatie en meer bewustwording en ondersteuning voor e-sporters.
  2. Ritual Motion Webinar – waar tips en trucs voor gezonder gamen worden besproken.

“Het is te prijzen dat Razer, een leider in e-sport en de gaming-industrie, de toekomst van e-sport wil helpen vormgeven, en toekomstige e-sporters wil voorbereiden en beschermen”, zegt Liz Murphy, Chief Marketing Officer van Ritual Motion. Dit is een toonaangevend bedrijf op het gebied van gezondheid en welzijn voor gamers, met wie Razer heeft samengewerkt voor dit initiatief. “We zijn er trots op om deel uit te maken van dit initiatief en om uit te leggen hoe een atleet voor zijn gezondheid en lichaam kan en moet zorgen.

“Champions Start from Within” is live gegaan met artikelen van Ritual Motion en een serie video’s van Respawn Therapy, een organisatie bestaande uit fysiotherapeuten die zich inzetten om de gezondheid en het welzijn van gamers te verbeteren. De onderwerpen variëren van het omgaan met vermoeidheid en burn-out tot de juiste zithouding en het onderzoeken van stress en herstel. Ook zullen diverse ergonomische Razer-producten onder de aandacht worden gebracht die ergonomisch zijn ontworpen met het oog op een goede houding en minder fysieke belasting tijdens het gamen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x