Home Gaming Monster Hunter Rise krijgt demo op pc

Monster Hunter Rise krijgt demo op pc

by Jos Vis

De veelgeprezen, bestverkopende Monster Hunter-serie bereikte eerder dit jaar nieuwe hoogten met de wereldwijde release van Monster Hunter Rise op Nintendo Switch. Monster Hunter Rise, dat alom geprezen wordt voor zijn kenmerkende actie-RPG-gameplay, opwindende nieuwe functies en voortdurende gratis ondersteuning na de lancering, opent de poorten van Kamura Village voor pc-spelers vanaf 12 januari 2022. Voorafgaand aan de release van de volledige game, een gratis openbare demo zal vanaf 13 oktober beschikbaar zijn op Steam. Naast de bevestiging van de specificaties voor Monster Hunter Rise op pc, werd er ook nieuwe informatie onthuld voor alle Monster Hunter Rise-spelers, waaronder details over aanstaande samenwerkingscontent en Monster Hunter Rise: Sunbreak, de monsterlijke nieuwe uitbreiding die in de zomer van 2022 tegelijkertijd beschikbaar zal zijn voor Nintendo Switch en pc.

Monster Hunter Rise is het nieuwste deel in de actie-RPG-serie en neemt spelers mee naar Kamura Village, een kleurrijke en rustige omgeving die bezoekers trekt met zijn unieke cultuur en innovatieve jachttechnologieën. De kern gameplay-ervaring in Monster Hunter Rise blijft trouw aan de veelgeprezen eerdere Monster Hunter-items, waar jagers hun pantser moeten uitrusten en een van de 14 verschillende wapentypes moeten kiezen. Naarmate spelers monsters verslaan en verder komen in het spel, kunnen items die zijn gesneden uit gevallen vijanden worden gebruikt om unieke wapens en bepantsering te maken die hun kansen op toekomstig succes en overleving vergroten. Jagers kunnen deze uitdagingen alleen aangaan, of met maximaal drie andere jagers in coöperatief lokaal of online spelen.

Monster Hunter Rise evolueert de serie door verschillende nieuwe en opwindende mechanica voor jagers te introduceren. Voor het eerst in een Monster Hunter-game kunnen op draad gebaseerde grijpacties worden uitgevoerd door een “Wirebug” te gebruiken terwijl je staat of in de lucht, wat een geheel nieuw niveau van manoeuvreerbaarheid vanuit de lucht toevoegt aan jachtstrategieën en aanvallen. Bovendien introduceert de game de “Wyvern Riding” -techniek, waarmee spelers tijdelijk de controle over een monster kunnen overnemen en spectaculaire gevechtssequenties oplevert tijdens een jacht. Monster Hunter Rise introduceert ook nieuwe jachtpartners genaamd Palamutes, gepersonaliseerde en berijdbare “Canyne”-metgezellen die spelers een nieuwe reeks aanvalsopties zullen bieden. De “Canyne” Palamute-metgezellen sluiten zich aan bij de favoriete serie “Felyne” Palicoes om spelers te helpen tijdens een jacht.

Bij de lancering zal de volledige versie van Monster Hunter Rise op pc alle belangrijke post-launch content bevatten die tot eind november 2021 beschikbaar is in de Nintendo Switch-versie. Meer informatie over toekomstige content en timing zal op een later tijdstip beschikbaar zijn. De pc-versie zal aanpasbare optimalisaties bevatten, waardoor jagers kunnen genieten van hun reis in 4K-resolutie en met ultrabrede (21:9-beeldverhouding) ondersteuning, terwijl ze ook onbeperkte framerates en texturen met hoge resolutie bieden. Monster Hunter Rise op pc is beschikbaar op Steam op 12 januari 2022 en is nu beschikbaar voor pre-aankoop. De game is momenteel beschikbaar op Nintendo Switch.

Een demo voor Monster Hunter Rise op pc wordt op 13 oktober gelanceerd, zodat jagers voldoende tijd hebben om te genieten van een voorproefje van deze nieuwe Monster Hunter-ervaring voordat de volledige game op Steam wordt uitgebracht. De pc-demo biedt spelers tal van jachtopties, waaronder offline solo en online multiplayer (maximaal 4 spelers) met alle 14 wapentypen. Voor nieuwe jagers biedt de pc-demo een “Training”-optie en een “Wyvern Riding”-tutorial, elk met nuttige tips en instructies. Wanneer jagers klaar zijn, zijn er drie verschillende jachtspeurtochten en monsters beschikbaar om te ervaren, elk met verschillende niveaus van uitdaging, van beginner (Great Izuchi) tot gemiddeld (Mizutsun) en gevorderd (Magnamalo).

Na de release van Monster Hunter Rise op pc kunnen spelers van beide platformversies zich verheugen op de onlangs onthulde Monster Hunter Rise: Sunbreak, de monsterlijke uitbreiding die in de zomer van 2022 voor alle spelers beschikbaar zal zijn. Monster Hunter Rise: Sunbreak bevat een nieuwe verhaallijn en nieuwe uitvalsbasis, evenals nieuwe locaties, monsters, gameplay-functies, quest-rang (Master) en meer. Hunters moeten het basisspel bezitten en de 7-sterren Hub Quest genaamd “Serpent Goddess of Thunder” in Monster Hunter Rise voltooien voordat ze aan Monster Hunter Rise: Sunbreak kunnen beginnen. Alle voortgang van het basisspel wordt overgedragen naar de uitbreiding als het op hetzelfde systeem wordt gespeeld.

De identiteit van het griezelige nieuwe monster in de debuuttrailer van Monster Hunter Rise: Sunbreak is bevestigd als Malzeno, een woeste oudere draak die zal dienen als het vlaggenschip van de uitbreiding. Shogun Ceanataur, die ook deel uitmaakt van de komende uitbreiding, is een terugkerend krabachtig monster dat voor het eerst verscheen in Monster Hunter 2.

Voor huidige Monster Hunter Rise-spelers is vandaag ook een angstaanjagende nieuwe Capcom Collab aangekondigd, met de dappere ridder Arthur uit Ghosts ’n Goblins: Resurrection. Na het voltooien van een uitdagende Event Quest kunnen spelers Arthur’s iconische pantser aantrekken en kunnen de werpmessen van de jager veranderen in lansen, het klassieke wapen uit de legendarische serie. Muziek van het onlangs uitgebrachte Ghosts n’ Goblins: Resurrection zal een achtergrond vormen voor de heroïsche jachtactie, en wanneer een zoektocht als Arthur is voltooid, wordt een speciaal filmpje aan de overwinnaars geschonken. Deze speciale samenwerkingsmissie is vanaf 28 oktober beschikbaar voor Switch-spelers.

Eindelijk, en ook voor het eerst onthuld vandaag, werkt Monster Hunter samen met SEGA om het 30-jarig jubileum van Sonic in Monster Hunter Rise te vieren. Meer details over deze opwindende nieuwe samenwerking zullen binnenkort worden gedeeld, voorafgaand aan de release van de Event Quest in november.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x