Home Movies Programma bekend Taartrovers Film Festival januari tot april 2018

Programma bekend Taartrovers Film Festival januari tot april 2018

by Mark van Truijen

Vanaf 2 januari start het Taartrovers Film Festival met haar tournee bij de Verkadefabriek in Den Bosch. Het rondreizende kinderfilm- en speelfestival voor kinderen van 2 tot 9 jaar maakt alle films bekend die deze winter meereizen naar 10 filmtheaters door het land. Dit jaar staan onder andere Ot is een ei, Gruwelijke rijmen en Monsieur Carton op het programma.

In totaal worden er 40 korte en lange films uit 17 verschillende landen vertoont op het festival, allemaal verbonden met het thema van dit jaar: Lettersoep & Prentenkoek, een ode aan het boek. Het filmprogramma zit boordevol prachtige, bijzondere en grappige verhalen uit boeken, maar neemt ook een duik in het materiaal waar boeken van gemaakt zijn met films van papier, karton en inkt. Ook films over de liefde voor boeken en lezen spelen een belangrijke rol in deze editie van het festival. Op elke locatie wordt het festival feestelijk geopend met een openingsbal, met een echte loper, een bijzonder feestmaal, muziek en verhalen in aanwezigheid van bijzondere schrijvers en illustratoren van kinderboeken.

Van verrassende klassiekers tot filmpjes van karton
Speciaal voor het festival zijn er van vijf korte films Nederlandse dubs gemaakt zoals de Noorse prentenboek verfilming Ot is een ei (Odd Er Et Egg, Noorwegen), over het jongetje Ot met het eihoofd dat nooit durft mee te spelen met de andere kinderen, bang dat hij zijn hoofd breekt. Door de vriendschap met een bijenmeisje kruipt hij uit zijn schulp. De film is gemaakt door het Noorse Qvisten Animation en Portugese Sparkle Animation studio en won de prijs voor beste korte animatie op het Tribeca Film Festival in New York.

De prijswinnende film Gruwelijke rijmen (Revolting Rhymes, Verenigd Koninkrijk), gebaseerd op Roald Dahls beroemde boek brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal, prachtig geanimeerd door de makers van o.a. ‘De Gruffalo’. De film werd in 2016 gemaakt ter ere van Roald Dahls 100ste geboortejaar. Gruwelijke rijmen won eerder dit jaar de BAFTA Children’s Award voor beste animatie en werd bekroond tot beste tv-productie op ‘s werelds meest vooraanstaande animatiefestival Annecy International Animation Festival in Frankrijk.

Daarnaast gaat Monsieur Carton (Frankrijk) in première op het festival, de eerste animatieserie ooit die gemaakt is met ‘Unity’ 3D software voor het bouwen van games. Monsieur Carton is een onhandige en verstrooide bestuurder van een klein autootje die zich probeert staande te houden in de verkeerschaos van op hol geslagen tolwegpoortjes, steile berghellingen, flitspalen, asociale wegpiraten en wilde achtervolgingen. Een ontzettend grappige slapstick serie voor alle leeftijden vol herkenbare verkeersergernissen. Monsieur Carton neemt je mee in een wereld van karton en lijkt wel helemaal handgemaakt.

Kijk voor het complete filmprogramma op www.taartrovers.nl

Speeltuin van de verbeelding
Met een filmkaartje kan ieder kind naar zowel de film als de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Filmprogramma en speeltuin zijn met elkaar verbonden door een overkoepelend thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Spel en film versterken elkaar, waardoor een bezoek aan Taartrovers Film Festival diepe indruk maakt.

Locaties en data Taartrovers Film Festival 2018:

  • Den Bosch, Verkadefabriek, 2 t/m 7 januari
  • Utrecht, TivoliVredenburg, 13 & 14 januari
  • Den Haag, Filmhuis Den Haag, 3 & 4 februari
  • Bussum, Filmhuis Bussum, 10 & 11 februari
  • Breda, Chassé Theater, 16 t/m 18 februari
  • Amsterdam, EYE, 26 februari t/m 4 maart
  • Deventer, Filmhuis De Keizer, 10 & 11 maart
  • Maastricht, Lumière Cinema, 17 & 18 maart
  • Eindhoven, Natlab door Plaza Futura, 24 & 25 maart
  • Groningen, Groninger Forum, 30 maart t/m 2 april

Een kaartje voor de film kost €9. Voor én na de film kunnen bezoekers op vertoon van hun filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de verbeelding.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x