Home Gaming Private Division zal nieuwe Actie/adventure IP uitgeven, ontwikkeld door Pokemon ontwikkelaar Game Freak

Private Division zal nieuwe Actie/adventure IP uitgeven, ontwikkeld door Pokemon ontwikkelaar Game Freak

by Mark van Truijen

Na bijna drie decennia aan Pokemon-RPG’s te hebben afgeleverd, is Game Freak natuurlijk een icoon in de gamesindustrie. Hoewel de ontwikkelaar uiteraard zal blijven werken aan de enorme franchise in de komende jaren, is aangekondigd dat het ook aan een ander groot nieuw project werkt.

En interessant genoeg wordt dit uitgegeven door Private Division, een uitgeverij van Take-Two Interactive. Het spel, met de codenaam Project Bloom, wordt omschreven als een nieuwe actie-avontuur IP die, volgens Game Freak, heel anders van toon zal zijn dan hun vorige werken.

“We zijn verheugd dat we de kans krijgen om nieuwe IP te creëren die gedurfd en qua toon anders is dan ons vorige werk”, zei Kota Furushima, regisseur bij Game Freak. “Vanaf het begin was Private Division de uitgever met wie we wilden werken aan ons nieuwe spel. Hun track record en wereldwijde expertise geven ons alle vertrouwen om een groots nieuw actie-avonturenspel te maken waar we in de toekomst meer over kunnen delen.”

“De afgelopen drie decennia zou het moeilijk zijn om een studio te vinden die meer iconische hits heeft uitgebracht dan Game Freak”, zei Michael Worosz, hoofd van Private Division. “We zijn klaar om Game Freak te helpen hun potentieel te benutten en we zijn vereerd om de eerste westerse uitgever te zijn die samenwerkt met dit uitzonderlijk getalenteerde en bewezen team om een gedurfde nieuwe IP op de markt te brengen.”

Private Division bevestigt dat Project Bloom momenteel in de vroege ontwikkelingsfase zit en naar verwachting zal worden uitgebracht ergens in het boekjaar 2026 (dat wil zeggen tussen april 2025 en maart 2026). Er is ook concept art vrijgegeven voor het spel om een blik te werpen op wat Game Freak aan het bouwen is. Bekijk het hierboven.

Private Division heeft eerder aangekondigd samen te werken met meerdere ontwikkelaars, waaronder Moon Studios (de ontwikkelaar van Ori) en Bloober Team (de ontwikkelaar van Silent Hill 2 Remake).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: