Home Gaming PlayStation Handheld staat mogelijk al voor een release in november

PlayStation Handheld staat mogelijk al voor een release in november

by Mark van Truijen

PlayStation heeft de afgelopen maanden verschillende geruchten gehad, of het nu gaat om de nieuwe PS5 met een afneembare schijf die dit jaar uitkomt of de PlayStation Showcase die blijkbaar voor Summer Game Fest komt. Dan is er nog de PlayStation 5 Pro, waarvan wordt gefluisterd dat deze in 2024 zal worden gelanceerd.

Het meest interessante gerucht gaat misschien over een nieuwe PlayStation-handheld. Giant Bomb’s Jeff Grubb meldde er als eerste over en de focus zou liggen op cloud streaming. Insider-Gaming’s Tom Henderson meldde dat de handheld de codenaam Q Lite heeft en PS5-titels zal draaien met behulp van Remote Play.

Dus wanneer kunnen we het verwachten? Henderson zei dat het zal worden uitgebracht voor de PS5 Pro, maar na het nieuwe PS5-model. In de laatste aflevering van de Iron Lords Podcast onthulde hij dat het huidige plan is om het in november uit te brengen.

“Het wordt uitgebracht tussen de PS5 Pro, die op dit moment eind 2024 uitkomt, en de nieuwe PS5 met een afneembare schijf [die uitkomt] eind dit jaar. Op dit moment zal het tegen het einde van dit jaar worden uitgebracht. Veel mensen zeiden dat het 2024 zou zijn, maar op dit moment lijkt het erop dat het november wordt.”

Deze stortvloed aan hardware-releases zou een interessante strategie zijn voor Sony, vooral met de recente lancering van PlayStation VR2. Dit laatste heeft naar verluidt minder dan 300.000 exemplaren verkocht en het lijkt erop dat het bedrijf plannen heeft om de productie met 20 procent te verminderen.

In de tussentijd blijf op de hoogte voor meer details over de nieuwe handheld en console, waarvan de productie naar verluidt in april zal beginnen en een release in september gepland is.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: