Home Gaming The Last of Us Part 1 PC problemen en fixes

The Last of Us Part 1 PC problemen en fixes

by Mark van Truijen

Na aanvankelijk te zijn uitgebracht op de PS5 in september 2022, is The Last of Us Part 1 nu beschikbaar op PC. Helaas heeft de port veel te wensen overgelaten, met verschillende bugs, prestatieproblemen, crashes, grafische storingen, enz. Naughty Dog heeft verschillende fixes uitgebracht, maar de resultaten kunnen variëren voor verschillende spelers. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke manieren om ze op te lossen, te beginnen met de systeemvereisten en of uw hardware aan de minimale eisen voldoet.

Systeemvereisten Zoals je zou verwachten van een PS5-exclusieve, kunnen de systeemvereisten behoorlijk zwaar zijn. Alle configuraties vereisen Windows 10 64-bit (versie 1909 of nieuwer) en 100 GB aan installatieruimte. Een solid-state drive is in alle gevallen verplicht.

Minimale vereisten (30 FPS/720p, lage kwaliteitsinstellingen)

CPU: AMD Ryzen 5 1500X of een Intel Core i7-4770K GPU: AMD Radeon 470 (4 GB), een Nvidia GeForce GTX 970 (4 GB) of een GeForce 1050 Ti (4 GB) RAM: 16 GB

Aanbevolen vereisten (60 FPS/1080p, hoge kwaliteitsinstellingen)

CPU: AMD Ryzen 5 3600X of een Intel Core i7-8700 GPU: AMD Radeon RX 5800 XT (8 GB), een Radeon RX 6600 XT (8 GB), een Nvidia GeForce RTX 2070 Super (8 GB) of Nvidia GeForce RTX 3060 (8 GB) RAM: 16 GB

Prestatievereisten (60 FPS/1440p, hoge kwaliteitsinstellingen)

CPU: AMD Ryzen 5 5600X of een Intel Core i7-9700K GPU: AMD Radeon RX 6750XT of een Nvidia GeForce RTX 2080 Ti RAM: 32 GB

Ultra vereisten (60 FPS/4K, Ultra instellingen)

CPU: AMD Ryzen 9 5900X of Intel Core i5-12600K GPU: AMD RX 7900XT (FSR Quality) of Nvidia GeForce RTX 4080 RAM: 32 GB

Crashes
Een van de grootste problemen sinds de release van het spel is de frequentie van crashes. Dit kan voorkomen bij spelers met GeForce RTX 30 Series GPUs. Nvidia heeft aangeraden om de GeForce Hotfix Driver versie 531.58 te gebruiken om het probleem te verlichten.

Zelfs dan kunnen spelers nog steeds crashes ervaren, zelfs met Nvidia DLSS ingeschakeld. Een oplossing is een schone installatie van de drivers en het gebruik van DLSS 2.5.1. Het wordt ook aangeraden om de Textuurkwaliteit op Hoog in te stellen, aangezien er momenteel weinig verschil is met de Ultra-instellingen. Andere opties die je kunt aanpassen zijn de Textuursteekproef, Trekafstand, Schaduwresolutie van spotlights, Schaduwresolutie van puntlichten en Directionele schaduwafstand/-resolutie naar Medium.

Terwijl je daar toch bezig bent, schakel Contactschaduwenkwaliteit, Kwaliteit van realtime reflecties en Wolken Schaduwreflecties, Kwaliteit van scherpruimte Schaduwen en Kwaliteit van scherpruimte Omgevingsverlichting uit. Stel ook de Reflectiekwaliteit en Bloomresolutie in op halve resolutie. Onthoud dat deze instellingen de crashes niet helemaal zullen verminderen of voor perfecte prestaties zullen zorgen. Maar in combinatie met de laatste patch zouden ze de dingen wel beheersbaarder moeten maken.

Grafische problemen
Grafische problemen zijn een ander groot probleem dat kan voorkomen, zoals personagemodellen die details missen, haar dat er helemaal vervormd uitziet, enzovoort. Het is de stuff van nachtmerries, of memes, afhankelijk van je perspectief. Om deze problemen op te lossen, verifieer je eerst de integriteit van de gamebestanden. Ga naar je Steam-bibliotheek, klik met de rechtermuisknop op het spel en selecteer Eigenschappen, vervolgens het tabblad Lokale bestanden en de optie om de integriteit van gamebestanden te verifiëren. Installeer daarna de nieuwste Nvidia-driver vanaf nul.

Muis- en camerajitter
Als je niet met een controller speelt, kunnen er haperingen optreden bij de muis en in-game camera. Het probleem kan variëren op basis van de configuratie. Helaas is er nog geen oplossing. Naughty Dog onderzoekt hetzelfde, maar heeft nog geen datum voor een patch bekendgemaakt. Blijf op de hoogte voor meer updates in de tussentijd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: