Home GamingAndroid Philips TAG5106LE review

We kennen Philips ondertussen van een ruim scala aan zaken, van sponsoring tot TV’s en nu dus ook game koptelefoons. Philips komt met de nieuwe TAG5106, onderdeel van de 5000 serie en een koptelefoon met een indrukwekkende lijst aan specifiacties.

We zien meteen 50mm drivers, X 2.0 surround sound, een afneembare microfoon, zowel draadloos als bedraad, er zit dus genoeg in de koptelefoon. Maar hoe doet deze het in een test met mij.

Goed, ik ga er niet omheen draaien, de headset ziet er op de doos echt sick uit. Ik haal hem uit de doos en het is gewoon een indrukwekkende headset. Verder vinden we in de doos een handleiding, de microfoon, een dongle, 3.5mm audio kabel en een usb lader.

Ik plug de dongle in, ik connect mijn headset en …… niks. Inderdaad holy shit ik heb geen geluid. Het lukte mij gewoon niet om hem aan de praat te krijgen. Na veel gezoek bleek dat er iets fout zat in mijn drivers. Goed, dit probleem heb je dus niet als je de headset via de kabel aansluit, dan heb je direct geluid.

De installatie op de PC voltooi je doormiddel van de Precision Center software van Philips. Dit is eigenlijk de hub voor je headset. Hierin bedien je de instellingen. Maar ik moet hier ook weer bekennen dat ik het center niet heel duidelijk en handig vind. Er is niet echt een snelle uitleg te vinden. Daarnaast mis ik wel de optie om presets op te slaan. Als ik nu ga schuiven dan onthoudt hij de vorige niet. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om per game andere instellingen te hebben.

Maar, laten we niet in de negatieve sfeer blijven en pakken we gewoon even het belangrijkste erbij, het geluid. Als je dus eindelijk alles hebt verbonden en werkend gekregen dan kan ik zeggen dat de 50mm drivers zeer indrukwekkend geluid leveren.
Naast het imposante geluid, dat je lekker hard kan zetten, zit er een heerlijke noise cancellation op. Je hoort zowat niks meer van wat er om je heen gebeurd. Het is dus ideaal om te verdwijnen in een film of game. Het is een rijkelijke ervaring van geluid, waar ik de voetstappen goed wist te vinden. Iets wat tegenwoordig bijna het belangrijkste is.

De bediening van de headset vinden we op de schelp. Hier vinden we bediening voor volume, RGB en DTS terug. DTS surround is een optie die je dus kan aanzetten, enkel mist ik echt de meerwaarde. Je merkt wel verschil, maar of ik dat nu echt noemenswaardig vind.

Ik sprak eerder al over de Noise Cancellation op de headset, deze is ook aanwezig in de microfoon. Dit betekent dat al het geluid, behalve je stem, weg gefilterd zou moeten worden. Hierdoor worden de gesprekken duidelijker en helderder, daarnaast zit er een handige mute knop waarmee jij jezelf binnen een tik mute.

Dit alles zit dus op je hoofd in een design wat rechtstreeks uit de toekomst komt, zo strak als hij eruit ziet. Maar hoe draagt hij? Het memory foam dat in de schelpen zit is erg comfortabel op het hoofd en drukt niet heel hard. Ik heb niet echt het idee dat ik wat op heb, het is gewoon zacht en goed. Zonder dat drukkende gevoel dat sommige headsets je geven.

Een mooi verkooppunt is misschien wel dat de koptelefoon zich een beetje aanpast aan het hoofd waar hij op ligt. Meestal moet je alles instellen met sliders, maar bij deze lijkt dit op één of andere manier automatisch te gaan.

Als ik de headset in zijn geheel bekijk is de uitstraling opvallend. Het doet je denken aan iets uit de toekomst en dan ga je twijfelen hoe goed kan dit nou zijn. Maar als je hem dan aan de praat hebt, wat overigens even duurde, dan kan je je lol op. De headset levert op alle fronten een goed en degelijk geluid.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: