Home Gadgets OPPO lanceert wereldwijde versie van ColorOS 13

OPPO lanceert wereldwijde versie van ColorOS 13

by Mark van Truijen
OPPO lanceert vandaag officieel de wereldwijde versie van zijn nieuwste mobiele besturingssysteem ColorOS 13, een van de eerste besturingssystemen op basis van het onlangs uitgebrachte Android 13. Naast een aantal belangrijke Android 13-functies, introduceert ColorOS 13 een gloednieuw Aquamorphic Design voor een beknopte en comfortabele visuele ervaring en gebruiksvriendelijke interface. Versterkt door OPPO’s nieuwste tech-innovaties, bevat ColorOS 13 een reeks nieuwe functies voor slimme interconnectiviteit om de productiviteit en ervaringen verder te verbeteren.
ColorOS 13 – Inspiration Ahead – Smart and Connected
 
Beknopte en comfortabele gebruikersinterface door nieuw Aquamorphic Design
Geïnspireerd door water in de natuur, heeft OPPO een gloednieuw Aquamorphic Design geïntroduceerd in ColorOS 13 om een vloeiende, levendige en inclusieve gebruikersinterface te creëren. ColorOS 13 is voorzien van een nieuw themapalet dat is geïnspireerd op de veranderende kleur van het licht tussen zonsopgang en zonsondergang op zeeniveau. Ook verbetert het nieuwe systeemlettertype de leesbaarheid van systeemtekst in iedere taal. Met andere upgrades, zoals de lay-out in kaartstijl, is ColorOS 13 ontworpen om een beknopte en comfortabele visuele ervaring te bieden op basis van het Aquamorphic Design.
Aquamorphic Design
ColorOS 13 levert bovendien een intuïtievere gebruikerservaring. Dit is te danken aan de integratie van verschillende Aquamorphic-effecten in de systeemanimaties, gebruikersinterface en Quantum Animation Engine, waaronder nieuwe gedragsvoorspellingen van de bedieningsintenties. Dit wordt aangevuld door OPPO’s inclusieve ontwerptaal waarbij de mens centraal staat. De ontwerptaal introduceert Empty State Illustrations, aanpasbare lay-outs voor verschillende schermformaten en zeer herkenbare pictogrammen om de leesbaarheid en het algehele gebruiksgemak te verbeteren. Tevens biedt ColorOS 13 een nieuwe serie Always-On schermafbeeldingen, genaamd “Homeland”, die krachtige scènes van wilde dieren in de natuur laten zien. De Always-On schermanimaties laten de klimaatveranderingen zien in de omgeving waar de dieren leven om het bewustzijn onder gebruikers te verhogen.
Eco-Friendly Always-On Display: “Homeland”¹
Verbeterde fundamentele prestaties door zelfontwikkelde technologie
ColorOS 13 markeert het debuut van de Dynamic Computing Engine, OPPO’s technische oplossingen op systeemniveau. Deze zijn intern ontwikkeld om een soepeler en stabieler systeem te leveren en allround verbeteringen aan de fundamentele gebruikerservaring. De Engine voegt twee belangrijke verbeteringen toe aan ColorOS 13, waaronder een langere batterijduur en de mogelijkheid om meer apps op de achtergrond open te houden. Door middel van een betere balans tussen hoge prestaties en een laag stroomverbruik, verbetert OPPO’s Dynamic Computing Engine de programmering van hardwarebronnen om de levensduur van de batterij te verlengen. Bij meerdere openstaande apps op de achtergrond wordt het mogelijk om tussen meerdere apps te schakelen zonder de status binnen een app te verliezen of vertraging te ervaren.
Dynamic Computing Engine
Verbeterde werk- en privé-ervaringen met gloednieuwe slimme functies
ColorOS 13 biedt een scala aan slimme functies voor het dagelijks leven en werk. Het Smart Always-On Display² is niet alleen een goede manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen, maar kan nu ook informatie weergeven met betrekking tot muziekapps. Hierdoor hebben gebruikers sneller toegang tot informatie en betere controle over onder andere het afspelen van muziek. In samenwerking met wereldwijd toonaangevende software- en serviceproviders, waaronder Bitmoji en Spotify, biedt OPPO een breed scala aan handige en gepersonaliseerde ervaringen via het Smart Always-On Display.
 
Smart Always-On Display: Spotify & Bitmoji
Dankzij OPPO’s toonaangevende LTPO2.0-technologie van de Find X5 Pro wordt de verversingssnelheid van het Always-On Display verlaagd tot slechts 1Hz. Hiermee kan in sommige scenario’s maar liefst 30% stroomverbruik worden bespaard. Andere slimme functies voor het beheer van het startscherm, zoals Large Folders, Shelf³ en een startschermwidget, helpen gebruikers om eenvoudig en snel toegang te krijgen tot de informatie die ze nodig hebben.
OPPO’s vooruitstrevende LTPO2.0 technologie: 1Hz Always-On Display
Nu online vergaderingen steeds gebruikelijker worden, heeft OPPO speciaal de eerste Meeting Assistant voor smartphones ontwikkeld. De Meeting Assistant kan automatisch voorrang geven aan draadloze datapakketten om een stabielere verbinding te bieden tijdens online vergaderingen. Het vereenvoudigt ook bannermeldingen om afleiding te minimaliseren. Tegelijkertijd stelt het gebruikers in staat om een OPPO Notes4-snelkoppeling toe te voegen die helpt bij het notuleren van vergaderingen. Hierbij worden de Notes in een klein pop-up venster getoond.
 
Een van de grootste updates van ColorOS 13 is de verbeterde multi-device gebruikerservaring. Multi-screen Connect ondersteunt nu naadloze connectiviteit tussen smartphone en OPPO Pad Air, en tussen smartphone en PC5. Dit verhoogt de productiviteit en het gemak via File Transfer dat meer bestandsformaten ondersteunt zonder hardwarebeperkingen. Gebruikers die hun smartphone via Multi-screen Connect met een PC verbinden, kunnen tevens profiteren van de mogelijkheid om meerdere mobiele apps tegelijk op het PC-scherm weer te geven.
Multi-Screen Connect voor OPPO Smartphones, OPPO Pad Air en PC
Privacy en beveiliging prioriteit
Privacy en beveiliging zijn vanaf het allereerste begin een speerpunt van ColorOS. ColorOS 13 integreert de onderliggende privacybeschermingsfuncties van Android 13. Het systeem verwijdert bijvoorbeeld automatisch de geschiedenis van het klembord na een korte periode, waardoor het lekken van gevoelige informatie door malware wordt voorkomen. Bovendien is de Nearby Wi-Fi6-functie beschikbaar voor gebruik van wifi zonder specifieke locatie-informatie vrij te geven.
 
OPPO’s zelfontwikkelde technologie speelt een even belangrijke rol bij het verbeteren van de privacy en veiligheid. Op basis van het on-device algoritmemodel kan Auto Pixelatede profielfoto’s en namen in chatschermafbeeldingen automatisch herkennen en met één tik vervagen. De nieuwe Private Safe is versleuteld met de veelgebruikte Advanced Encryption Standard (AES) om een hoge mate van veiligheid te bieden. ColorOS 13 biedt privacy- en veiligheidsbescherming waarop gebruikers kunnen vertrouwen. Deze voldoen aan de normen voor beveiliging en privacyverificatie volgens ePrivacy, TRUSTe, ISO27701 en ISO27001.
Nieuwe Android-ervaringen in samenwerking met Google
OPPO heeft tijdens de ontwikkeling van ColorOS 13 nauw samengewerkt met Google voor het bieden van een verbeterde Android OS-ervaring. OPPO’s vlaggenschipsmartphones, de opvouwbare Find N en Find X5 Pro, zijn aangekondigd als twee van de eerste smartphones wereldwijd die de Android 13 Beta-update ontvangen. OPPO heeft eveneens ColorOS-ontwikkelaarsversies gelanceerd op basis van de Android 13 Beta en zal blijven samenwerken met Google om een volledig Android-ecosysteem op te bouwen.
ColorOS 13 uitrolplan en upgradebeleid
Voor de wereldwijde uitrol van ColorOS 13 is OPPO van plan om bijna 35 smartphonemodellen dit jaar te updaten, voor meer dan 60 landen en regio’s en maar liefst 160 miljoen gebruikers. Dit is het grootste update plan ooit in de geschiedenis van ColorOS. Deze uitrol zal vandaag beginnen met de Find X5 Pro en Find X5, waarna OPPO vanaf 2023 ColorOS 13 zal uitrollen naar meer dan 20 andere toestellen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: