Home Gadgets OPPO introduceerde innovatieve technologieën en initiatieven op OPPO Developer Conference 2021

OPPO introduceerde innovatieve technologieën en initiatieven op OPPO Developer Conference 2021

by Jos Vis

OPPO hield de OPPO Developer Conference (ODC) 2021 onder het thema ‘Samen bouwen aan een betere toekomst’. OPPO introduceerde een reeks technologieën zoals Omoji, ray tracing en heterogene computing en lanceerde zijn gloednieuwe OPPO Health- en OPPO Carlink-activiteiten.

“In een wereld die altijd verbonden is, is het aantal apparaten en diensten, evenals de manieren van interactie, steeds diverser. Ontwikkelaars moeten verschillende gebruiksscenario’s en langere bedrijfscycli kunnen ondersteunen”, zegt Levin Liu, OPPO Vice President en President van OPPO Research Institute. “OPPO zet zich in om onze ontwikkelaars in staat te stellen de uitdagingen aan te gaan en samen een betere toekomst voor onze gebruikers op te bouwen.”

OPPO wil een gebruikersgerichte alomtegenwoordige service-ervaring bouwen om natuurlijke interacties tussen mensen en apparaten en naadloze onderlinge verbindingen van meerdere apparaten te creëren en de service-ervaring met mensen te laten stromen. Deze toekomst vereist verbeterde beelden, efficiënt computergebruik en een nauwe verbinding tussen verschillende apparaten. OPPO heeft een reeks technische mogelijkheden gelanceerd waarmee ontwikkelaars samen met OPPO kunnen creëren om deze visie te realiseren.

Voor verbeterde beelden kunnen OPPO’s Omoji- en raytracing-technologieën ontwikkelaars helpen om apps en games tot leven te brengen.

OPPO heeft AI-gestuurde Omoji-technologie naar ColorOS gebracht. Door middel van diepgaande leermodellen en krachtige AI-algoritmen kan het delicate gezichtsuitdrukkingen vastleggen en reproduceren en avatars van gebruikers worden in de virtuele wereld.

Gebaseerd op Vulkan API en gebouwd voor de volgende generatie mobiele hardware met ray tracing, kan OPPO ray tracing details in de echte wereld reproduceren en de kijkervaring van de gebruiker verbeteren. OPPO heeft de ontwikkeling van prototypes op mobiele apparaten al afgerond en is van plan om ontwikkelaars in de eerste helft van 2022 technologische toegang te bieden. Ray tracing-technologie heeft een breed toepassingspotentieel op gebieden zoals 3D live wallpapers, beeldfilters en AR.

Computerbehoeften worden steeds constanter en alomtegenwoordiger, en ze moeten efficiënter zijn dan voorheen. OPPO lanceerde een oplossing voor prestatie- en stroomoptimalisatie-heterogene computing, die efficiënter gebruik kan maken van verschillende kernen, verschillende threads en verschillende processors. Door toegang te krijgen tot OPPO’s heterogene computermogelijkheden, kunnen ontwikkelaars gemakkelijker prestatieproblemen met applicaties oplossen en programma’s sneller en efficiënter laten werken.

Tegenwoordig staan ​​de huizen en werkplekken van mensen vol met apparaten, maar auto’s zijn nog steeds niet zo verbonden. Om alomtegenwoordige service werkelijkheid te maken, moeten auto’s ook meer worden geïntegreerd in het digitale leven van mensen. OPPO introduceerde de OPPO Carlink-oplossing, die tal van functies mogelijk maakt, zoals het openen van autodeuren en casten naar autoschermen met smartphones. Via OPPO Carlink zal OPPO de mogelijkheid uitbreiden om smartphones en auto’s te verbinden om ontwikkelaars gemakkelijker toegang te geven tot het ontwikkelen van autogerelateerde producten. OPPO Carlink werkt al samen met meer dan 70 bedrijven.

OPPO kondigde ook officieel de oprichting aan van OPPO Health, OPPO’s gezondheidsbedrijf dat zich richt op preventieve medische zorg en veranderingen in levensstijl. Gedreven door sensoren, algoritmen, gegevens en biomedische technologie, streeft OPPO health ernaar om continue en langetermijngegevensmodellen en feedback aan gebruikers en zorgverleners te bieden voor betere zorgoplossingen.

OPPO Health Lab, opgericht begin 2021, is een multidisciplinair R&D-team dat zich richt op gebieden als slaap, sport, cardiovasculaire gezondheid en telegeneeskunde. OPPO heeft ook een set tools aangekondigd voor medewerkers uit de gezondheidsindustrie, “OPPO Health Research Kit”, die kan helpen bij het verzamelen, analyseren en ontwikkelen van apps, ontworpen om medewerkers te helpen bij hun unieke gezondheidsonderzoek en uiteindelijk te transformeren in een onafhankelijke app in het gezondheidsecosysteem van OPPO.

OPPO houdt zich aan de missie van “Technologie voor de mens, vriendelijkheid voor de wereld” en nodigt ontwikkelaars en partners altijd uit om op een open en win-win manier samen te werken in het tijdperk van intelligente ervaring. OPPO streeft ernaar om met meer ontwikkelaars samen te werken om diverse en naadloze technologie-ervaringen te creëren voor gebruikers over de hele wereld.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x