Home Gaming Ontdek in een nieuwe Indie World-presentatie de nieuwste line-up van indiegames die naar de Nintendo Switch komen

Ontdek in een nieuwe Indie World-presentatie de nieuwste line-up van indiegames die naar de Nintendo Switch komen

by Jos Vis

Vandaag heeft Nintendo samen met diverse uitgever- en ontwikkelaarspartners van over de hele wereld een nieuwe Indie World gepresenteerd. Daarin werd meer informatie gegeven over 19 indiegames die naar de spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie komen, en sommige daarvan worden vandaag al uitgebracht.

Hoogtepunten van de video waren onder andere de eerste beelden van de ontroerende reis van Endling – Extinction is Forever van Herobeat Studios, en Sea of Stars, een RPG en tevens prequel van The Messenger van Sabotage Studios over magische krachten die zelfs de maan en de zon kunnen beïnvloeden. Andere games in de presentatie waren onder andere Afterlove EP, een meeslepende ritmegame en verhalend avontuur, en de muzikale puzzel-avonturengame Figment 2: Creed Valley, waar later vandaag een gratis demo van beschikbaar komt. Bovendien worden de volgende titels later vandaag al uitgebracht: Dungeon Munchies, Let’s Play! Oink Games, Chicory: A Colorful Tale en Timelie.

YouTube video

Hieronder is meer informatie te lezen over de uitgelichte games:

 • Sea of Stars van Sabotage Studio: Deze prequel van The Messenger vertelt het verhaal van twee Children of the Solstice – een Lunar Monk en een Solar Blade Dancer. Fans van klassieke RPG’s met gemoderniseerde elementen zullen met het meeslepende verhaal vol wendingen, de soepele turn-based gevechten en de vrij verkenbare wereld helemaal in hun nopjes zijn. Daarnaast beschikt de game over muziek van de gerenommeerde Yasunori Mitsuda, die ook muziek heeft gecomponeerd voor Chrono Trigger, Chrono Cross en Xenoblade Chronicles 2Sea of Stars komt rond de feestdagen van 2022 naar de Nintendo Switch.
 • Aliisha – The Oblivion of Twin Goddesses van UNDERSCORE: In deze puzzelgame is samenwerken van ongekend belang om veilig door een verlaten tempel te navigeren. Of je er nu in je eentje op uittrekt of de game verkent met een tweede speler in de coöpstand, de tweelingzusjes Aisha en Lisha zullen moeten samenwerken door aanwijzingen te delen en mechanismen te gebruiken om dieper in de tempel te komen. Maar wees voorzichtig, want in de tempel stikt het van de gevaarlijke monsters en valstrikken, waarvan sommige tot een ander einde leiden. De meeslepende muziek en het emotionele verhaal vullen je reis naar het ontdekken van de geheimen perfect aan. Aliisha – The Oblivion of Twin Goddesses wordt in de lente van 2022 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Endling – Extinction is Forever van Herobeat Studios: Als de laatste moedervos moet jij je drie welpjes in leven houden en ze in veiligheid brengen in een door mensen verwoeste wereld. In deze game, bestaande uit een mix van stealth, overleven en avontuur, baan je je een weg door verwoeste gebieden om de enige plek op aarde te bereiken waar mensen je niets kunnen aandoen. Uiteindelijk ligt het aan jou hoeveel van je welpjes de gevaarlijke reis zullen overleven. Endling – Extinction is Forever wordt in de lente van 2022 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Figment 2: Creed Valley van Bedtime Digital Games: Baan je in deze muzikale puzzel-avonturengame een weg door een ritmische wereld in de menselijke geest. In dit vervolg op de geprezen game Figment wordt het land geteisterd door nachtmerries; het is aan jou om ze een halt toe te roepen. Speel alleen of lokaal* met een vriend en gebruik je vertrouwde zwaard in de strijd, manipuleer de omgeving om complexe puzzels op te lossen en beleef symfonische gevechten tegen gevaarlijke eindbazen. Figment 2: Creed Valley begint de symfonie op de Nintendo Switch in februari 2022 en later vandaag zal er een gratis demo beschikbaar komen in de Nintendo eShop.
 • OlliOlli World van Roll7: Flip en flow door de kleurrijke en levendige wereld Radlandia en ontmoet bijzondere personages terwijl je grinds, tricks en andere stunts uithaalt tijdens je zoektocht naar de mystieke skategoden op je missie naar Gnarvana. Reis door een prachtige en knotsgekke wereld terwijl je opdrachten aanneemt, uitdagingen aangaat en nieuwe vrienden maakt. OlliOlli World rolt op 8 februari 2022 naar de Nintendo Switch en pre-orders zijn vanaf later vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Afterlove EP van Pikselnesia: De creative director van What Comes After en Coffee Talk komt met een roerend verhaal over liefde, verlies en lyriek. Afterlove EP, dat zich afspeelt in Jakarta in Indonesië, draait om de jonge muzikant Rama, die moeite heeft met het componeren van muziek sinds zijn vriendin Cinta is overleden. Met een mix van visual novel, ritmegame en verhalend avontuur daagt Afterlove EP je uit om een EP te maken om je belofte aan Cinta na te komen. Er zijn meerdere eindes, afhankelijk van de keuzes die je maakt, alsook een originele soundtrack van de Indonesische band L’alphalpha en prachtige art direction van Soyatu. Begin opnieuw in Afterlove EP, dat in de zomer van 2022 naar de Nintendo Switch komt.
 • Loco Motive van Robust Games: Stap aan boord van de Reuss Express en onderzoek de eigenaardige dood van Lady Unterwald in dit komische point-and-click-avontuur voor één speler. Je speelt als een statige advocaat, een amateuristische detective en een geheim agent op verschillende punten in het verhaal. Onderweg ontmoet je een volledig ingesproken cast van bijzondere personages en los je puzzels op om je onschuld te bewijzen. Achterhaal wie de dader is… en wat het motief was voor de moord. Loco Motive komt in de zomer van 2022 in stoomtreinvaart naar de Nintendo Switch.
 • River City Girls 2 van WayForward: WayForward is terug met het vervolg op de geprezen beat-’em-up River City Girls. De problemen stapelen zich weer op in River City, met grotere belangen, gevaarlijkere straten en nog meer overdreven humor. Stap in de schoenen van een van de zes personages, waaronder Kyoko en Misako. River City Girls 2 bevat nieuwe moves, vijanden, gebieden en voorwerpen… plus vertakkende paden en een nieuwe soundtrack van Megan McDuffee, de componist van de eerste game. Laat je vuisten in je eentje spreken, of werk lokaal of online** samen met een vriend. River City Girls 2 knokt zich in de zomer van 2022 een weg naar de Nintendo Switch.
 • Dungeon Munchies van maJAJa: Als je maag knort, dan zul je ongetwijfeld smullen van deze zijwaartsscrollende 2D-actieplatformgame. Met hulp van de ondode Necro-Chef Simmer jaag je op monsters, die je vervolgens kunt koken en opeten! Er zijn zo’n 100 gerechten, die je verschillende vaardigheden geven. Combineer er dus op los om de juiste maaltijd voor jouw speelstijl te krijgen. Deze game bevat een bijzondere cast van personages, een hilarisch verhaal met verschillende vertakkingen en prachtige 2D-pixelart, dus zorg ervoor dat je stevige trek hebt wanneer Dungeon Munchies zich later vandaag tegoed doet aan de Nintendo Switch.
 • Let’s Play! Oink Games van Oink Games: Er komt een collectie bordspelletjes van ontwikkelaar Oink Games naar de Nintendo Switch. Ga op spannende en gevaarlijke schatzoektochten in Deep Sea Adventure. Word de grootste investeerder in Startups. schets ieders verbazing en zorg dat je niet gesnapt wordt in A Fake Artist Goes to New York. Verzamel voorraden met je mede-astronauten om te overleven in Moon Adventure. De spelletjes zijn makkelijk te begrijpen en blijven trouw aan het algehele gevoel van de originele bordspellen. Je kunt alle spelletjes lokaal* en online** spelen met vrienden op de bank en van over de hele wereld! Organiseer een leuke spelletjesavond met Let’s Play! Oink Games, dat later vandaag als tijdelijke console-exclusive naar de Nintendo Switch komt.
 • OMORI van OMOCAT, LLC: Reis heen en weer tussen twee vreemde en levendige werelden, elk vol bijzondere vrienden en vijanden, om een vergeten verleden te ontrafelen. Beleef een onconventioneel verhaal en turn-based gevechtssysteem, aangevuld met warme illustraties van de gerenommeerde artiest OMOCAT, die ook veel van de game heeft geproduceerd, geschreven, geregisseerd en geprogrammeerd. De veelgeprezen RPG OMORI komt in de lente van 2022 naar de Nintendo Switch.
 • Chicory: A Colorful Tale van Team Chicory: De schilder-avonturengame Chicory: A Colorful Tale speelt zich af in een kleurboekwereld waarin je op alles kunt schilderen. Gebruik je schilderkrachten om nieuwe plekken te verkennen, puzzels op te lossen, je vrienden te helpen en de wereld te veranderen. Chicory, de superartiest en kwastenmeester, is verdwenen, en samen met haar alle kleur in het land. Het is aan jou, Chicory’s grootste fan, om de kwast ter hand te nemen en voor haar in te vallen. Het is een flinke klus… maar je bent er klaar voor! Waarschijnlijk! Maak een grootse entrée wanneer Chicory: A Colorful Tale later vandaag arriveert op de Nintendo Switch.
 • Timelie van Urnique Studio: Elke seconde telt in Timelie, een stealth-puzzelavontuur waarin jij de tijd bestuurt als een mediaspeler. Bekijk toekomstige gebeurtenissen om je ontsnappingsstrategie uit het verleden te plannen, sluip langs vijanden en manipuleer de tijd op deze reis met een mysterieuze kat en een klein meisje met bijzondere gaven. Bestuur het meisje en de kat tegelijk, time hun acties zodat ze elkaar aanvullen, zorg dat ze niet gesnapt worden, leid vijanden af en ontsnap uit de wereld waarin ze zijn gevangen. Verlies jezelf in een levendige wereld vol kleurrijke abstracties en surreële visuals wanneer Timelie later vandaag naar de Nintendo Switch sluipt met een demo en de release van de volledige game.

De Indie World-presentatie bevatte ook een compilatie van indiegames die in aantocht zijn, zoals Don’t Starve TogetherGerda: A Flame in WinterGRIMEBehind the Frame: The Finest SceneryParkasaurus en Baby Storm, die allemaal binnenkort naar de Nintendo Switch komen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x