Home Gaming NVIDIA RTX Technologie komt naar Battlefield V en Metro Exodus, resulterend in fantastische Gameplay

NVIDIA RTX Technologie komt naar Battlefield V en Metro Exodus, resulterend in fantastische Gameplay

by Pim, Sel

NVIDIA heeft vandaag bekend gemaakt dat twee verhaal gedreven games franchises NVIDIA RTX technologieondersteunen die gebruik maken van AI en real-time ray tracing om overweldigende gameplay en krachtige prestaties mogelijk te maken.

BattlefieldTM V en Metro Exodus maken beide gebruik van real-time ray tracing en NVIDIA DLSS (deep-learning super-sampling). Door de implementatie van ray tracing en NVIDIA DLSS krijgen gamers het beste van twee werelden: fantastische beelden en fantastische prestaties!

Metro Exodus Krijgt Ray Tracing en DLSS bij Launch!

Metro Exodus, het derde deel in huiveringwekkende Metro franchise, zal RTX-aangedreven real-time ray tracing bij launch ondersteunen (vrijdag 15 februari, 2019). Metro Exodus gebruikt NVIDIA RTX voor ray traced global illumination en ambient occlusion om natuurlijk, realistisch licht in de game toe te passen. Daarnaast is bekend gemaakt dat Metro Exodus bovendien gebruik zal maken van NVIDIA DLSS bij launch.

Real-time ray tracing werd jarenlang gezien als de Heilige Graal voor het creëren van high-end, filmische beelden, en deze techniek markeert een reuzensprong voorwaarts voor het samenvloeien van film en games. Ray tracing modelleert hoe licht er daadwerkelijk uitziet en zich gedraagt – en licht is zeer bepalend wanneer het op realisme aankomt in games. Meer realisme betekent meer immersie. Daarom hebben we nauw samenwerkt met 4A Games om hen te hepen real-time ray tracing in Metro Exodus te implementeren. Het langverwachte vervolg in hun legendarische, post-apocalyptische serie. Het is een donkere, grimmige wereld en de makers wilde écht licht om dat te laten zien.

Ray tracing zorgt voor meer realistische belichting, waardoor creatieve designers nog meer gevoel en sfeer aan games kunnen toevoegen, op een vergelijkbare manier waarop fotografen en filmmakers dat al jaren doen. Het grootste voordeel dat ray tracing voor Metro Exodus betekent, is ‘een gevoel’ — een gevoel van angst en continue op je tellen zijn dat ervoor zorgt dat je als je speler nog meer ondergedompeld wordt in de game. De realistische belichting zorgt voor speciale lichteffecten die voor bepaalde gevoelens en emotionele reacties zorgen die je niet eerder tijdens het spelen hebt ervaren. Dit spookachtige niveau vinden we normaliter alleen in films. Ray tracing transformeert Metro Exodus van een game met fantastische gameplay tot een heuse bioscoopervaring.

DLSS gebruikt de kracht van deep learning en AI om de GPU te trainen in het renderen van haarscherpe game beelden, terwijl deze tegelijkertijd 2x sneller is dan vorige generatie GPUs die gebruik maken van conventionele anti-aliasing technieken. Zo worden de gameprestaties verbeterd terwijl tegelijkertijd de beeldkwaliteit hoogwaardig blijft.Metro Exodus gamers kunnen tot wel 30% prestatieverbeteringen verkrijgen met DLSS, afhankelijk van de GPU en de resolutie.

Battlefield V Krijgt DLSS en nog veel meer optimalisaties!

Battlefield V was de eerste titel die real-time ray traced reflecties ondersteunde en deze game heeft nu ook ondersteuning voor DLSS toegevoegd, waardoor de game nog betere prestaties levert als ray tracing actief is. Battlefield V gamers kunnen tot wel 40% prestatieverbeteringen vergaren met DLSS, afhankelijk van de GPU en de resolutie. Deze update huisvest ook een aantal andere optimalisaties voor ray tracing. Er zijn geen wijzigingen met betrekking tot ray tracing beeldkwaliteit of – settings in deze update.

GeForce Gamers zijn weer Game Ready voor Battlefield V en Metro Exodus

Parallel met de release van deze twee Triple A titels, heeft NVIDIA ook een Game Ready Driver voor Battlefield V en Metro Exodus gereleased.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: