Home Gaming Nvidia komt met nieuwe game tablet

Nvidia komt met nieuwe game tablet

by Mark van Truijen

De Nvidia Shield tablet is de opvolger van de Tegra note, hier hebben wij niet veel van gezien aangezien deze niet te koop was bij ons.  Maar nu is daar de shield, deze krachtige tablet kan al gepre order worden voor 299 euro.

De shield draait op een Tegra K1 chipset en klokt een mooie snelheid van 2.2ghz. Met de beschikking van 2gb werkgeheugen en een intern geheugen van 16 of 32gb welke je overigens ook kan uitbreiden, is dit toch een krachtig apparaatje.

Alle denkbare verbindingen zijn mogelijk, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS en bij bepaalde modellen LTE. De NVIDIA Shield Tablet draait op Android 4.4 en werkt samen met de eveneens aangekondigde Shield-controller, een gamecontroller die er uitziet als een kruising tussen een XBOX 360- en een PS3-controller. Ook is er een stylus in de tablet geïntegreerd, waarmee volgens NVIDIA nog preciezer gewerkt kan worden. Het apparaat meet 221x126x9,2mm en heeft een gewicht van 390 gram.

Pre-order

De vorige tablet van NVIDIA, de Tegra Note werd alleen in het buitenland verkocht door verschillende fabrikanten die hun eigen stempel op de tablet drukten en verkochten onder namen zoals de Advent Vega Tegra Note, maar de Shield-tablet gaat ook in Nederland verkocht worden. De ketens van Paradigit hebben de primeur en de tablet is daar in verschillende varianten te pre-orderen, waarbij de genoemde uitleverdatum staat op 15 augustus.

De versie met 16GB intern geheugen heeft een prijs van € 299, terwijl het model met 32GB en 4G-ondersteuning voor € 399 besteld kan worden. De draadloze Shield-controller die gebruikt kan worden om te gamen op de tablet wordt verkocht voor € 59,99 terwijl de speciale tabletcover een prijs heeft van € 29,99.

nvidia

Er kan gewerkt worden met een draadloze controller en er is een stylus aanwezig, alles wordt nog even haarfijn uitgelegd in de bijgevoegde trailer.

Bron: Android World

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

.

ñýíêñ çà èíôó!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: