Home Gaming Nominaties Cinekid Game App Award bekend gemaakt

Nominaties Cinekid Game App Award bekend gemaakt

by Jos Vis

Cinekid organiseert voor de eerste keer in haar geschiedenis de Cinekid Game & App Award. Het festival wil zich met deze award vooral richten op apps en games die meer brengen dan een simpel ‘click en swipe’ spel en een alternatief zijn op schiet- en vechtspellen. De drie genomineerde games zijn We were here togetherTraffic Jams en Koi Farm.

Met de Game & App Award erkent Cinekid de steeds grotere rol die games en apps spelen in het leven van kinderen. Games en apps, met hun inherente interactieve karakter en actieve ervaring, bieden bij uitstek de mogelijkheid om verhalen op een nieuwe en andere manier vorm te geven en te vertellen.

Dit jaar heeft het professionele panel, bestaande uit Zuraida Buter (A MAZE. / Berlin, Playful Arts Festival), Alessandra van Otterlo (Control Magazine, European Game Showcase), Cinekid’s Hoofd Nieuwe Media Siuli Ko en Cinekid-medewerker Luc Berendsen uit de inzendingen van een open call 9 titels geselecteerd. De selectie is te spelen en ervaren in het Cinekid MediaLab in Pathé Amsterdam Noord. Een kinderjury, bestaande uit de kinderen van de Cinekid Junior Crew en HomeBase Osdorp, heeft de drie nominaties gekozen.

We where here together
Een puzzelavontuur waarbij 2 spelers al samenwerkend uit een spookachtige plek moeten proberen te ontsnappen, van Total Mayhem Games uit Rotterdam.

Traffic Jams
Een hilarische VR-game waarin de speler in een geanimeerde wereld het chaotische verkeer van verschillende steden moet regelen, van Little Chicken Game Company uit Amsterdam.

Koi Farm
Het PC spel waarin je je eigen karpervijver maakt, en karpers kweekt van alle kleuren, soorten en maten, van Job Talle uit Groningen.

De winnaar wordt, samen met de andere filmprijzen, bekend gemaakt tijdens het CinekidBall op donderdag 21 oktober in Amsterdam.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: