Home GamingAndroid Nintendo maakt lanceringsplannen bekend voor eerste mobiele app Miitomo

Nintendo maakt lanceringsplannen bekend voor eerste mobiele app Miitomo

by Mark van Truijen

Nintendo’s eerste app die exclusief voor smart devices verschijnt, Miitomo, komt in maart naar de Benelux* voor iOS- en Android-telefoons en -tablets. Vandaag maakte Nintendo de stappen bekend die fans kunnen volgen om als één van de eerste toegang te krijgen tot de sociale fun.

Vanaf 17 februari 2016 kunnen mensen in de Benelux zich inschrijven voor Miitomo door een Nintendo-account** te creëren met hun Nintendo Network ID, Social Media account of e-mailadres. Mensen die zich vooraf inschrijven voor Miitomo zullen als eerste een bericht ontvangen wanneer Miitomo in maart beschikbaar komt.

Miitomo is een sociale ervaring die gebruik maakt van Nintendo’s Mii-personages om vrienden bij elkaar te brengen in een vrolijke, speelse en gastvrije sociale omgeving. Sinds ze debuteerden op het Wii-systeem, zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen Mii-personages gemaakt. Via Mii-personages kunnen gebruikers op een heel nieuwe manier contact maken met hun vrienden, bijvoorbeeld door antwoord te geven op vragen als “welk liedje bleef de laatste tijd in je hoofd hangen?”, “geloof je in buitenaardse wezens?” of zelfs “als je een neushaar uit de neus van een vriend ziet steken, wat doe je dan?”. Door deze vragen in Miitomo te beantwoorden, kunnen gebruikers verrassende informatie en geheimen over hun vrienden ontdekken. De Miifoto-functie maakt het dan weer heel makkelijk deze ervaringen te delen door foto’s met Mii-personages te maken en met andere gebruikers uit te wisselen.

Nintendo’s nieuwe My Nintendo-beloningsprogramma wordt tegelijk met Miitomo gelanceerd in maart 2016 en kan met Miitomo verbonden worden. Een speciale Miitomo-bonus wordt aan iedereen in de Benelux gegeven die tussen 17 februari en de lancering van Miitomo in maart een Nintendo-account creëert.

My Nintendo moet veel meer dan een traditioneel beloningsprogramma worden. Het is een uitgebreidere dienst die gebruikers op verschillende manieren beloont voor interactie met Nintendo-producten en -diensten. Miitomo-gebruikers met een Nintendoaccount kunnen hun voordeel doen met My Nintendo om hun ervaring te verbeteren.

Nintendo wil tot eind maart 2017 ongeveer vijf apps, inclusief Miitomo, voor smart devices uitbrengen.

Meer informatie over Miitomo, Nintendo-account en My Nintendo komt de komende weken beschikbaar op https://miitomo.com/.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x