Home Gaming Nintendo Direct: Partner Showcase vol verrassende onthullingen en info over nieuwe Nintendo Switch-games

Nintendo Direct: Partner Showcase vol verrassende onthullingen en info over nieuwe Nintendo Switch-games

by Pim, Sel

De nieuwste Nintendo Direct: Partner Showcase toonde games vol aangrijpende verhalen, puzzeluitdagingen, personageontwikkeling, spectaculaire actie en zelfs stroperige Goo. Deze bonte mix aan games van diverse uitgever- en ontwikkelpartners van Nintendo komen in 2024 naar de Nintendo Switch.

Hoogtepunten uit de videopresentatie waren onder andere de onthulling van Disney Epic Mickey: Rebrushed, een actie-avontuur waarin Mickey Mouse een reis beleeft vol creativiteit en ontdekkingen; Grounded, een survival-avontuur waarin je bent gekrompen tot miniatuurformaat en reusachtige gevaren het hoofd moet bieden; en Super Monkey Ball Banana Rumble , de eerste nieuwe game in de Super Monkey Ball-serie in 10 jaar.

Daarnaast onthulde Nintendo de nieuwe onderwatergame Endless Ocean Luminous , en werd aangekondigd dat er vandaag vijf klassieke games van Rare worden toegevoegd aan Nintendo Switch Online en Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Deze Rare-games – waaronder de Super NES-game BATTLETOADS IN BATTLEMANIACS en de Nintendo 64-game Blast Corps – zijn voor het eerst beschikbaar op een Nintendo-console sinds hun oorspronkelijke release.

De hele Nintendo Direct: Partner Showcase-video is te bekijken hieronder:

Hieronder is meer informatie te vinden over de uitgelichte games:

 • Disney Epic Mickey: Rebrushed : Ga met Mickey Mouse op een kleurrijk avontuur door Geweestland, een wereld die is geïnspireerd door klassieke Disney-verhalen. Speel de klassieker uit 2010 nu met diverse upgrades in deze opgepoetste remake van het 3D-platformavontuur dat oorspronkelijk werd uitgebracht op de Wii. Naast bijgewerkte graphics en andere verbeteringen beschikt Mickey Mouse nu over een nieuwe set vaardigheden en meer. Zowel fans van het origineel als nieuwe spelers kunnen zich opmaken voor een avontuur van ‘epische’ proporties wanneer Disney Epic Mickey: Rebrushed dit jaar wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • World of Goo 2: In dit vervolg op World of Goo zit nog meer goo! Stel je verbeeldingskracht op de proef en gebruik levende, vloeibare wezentjes om bruggen te bouwen, torens uit de grond te stampen, terrein te vervormen en vliegende machines van brandstof te voorzien. Ontdek nieuwe soorten goo-ballen met uiteenlopende eigenschappen – waaronder explosieve goo, groeiende goo en krimpende goo – in meer dan 64 levels in een gevaarlijke, physics-based wereld. World of Goo 2 komt op 23 mei als console-exclusive naar de Nintendo Switch.
 • Grounded : Overleef, bouw en ontdek in dit coöp-survival-avontuur waarin je bent gekrompen tot mierenformaat en waar insecten reageren op jouw acties. Speel in je eentje of met maximaal drie vrienden online*1 en ontdek de gevaarlijke wonderen van je eigen achtertuin. Bouw basissen om je spullen te beschermen en vervaardig nieuwe gereedschappen, wapens en bepantsering om je overlevingskansen in de gevaarlijke achtertuin te vergroten. Of creëer en deel nieuwe avonturen in de Playgrounds Mode. Grounded komt op 16 april naar de Nintendo Switch.
 • Penny’s Big Breakaway: Ga met Penny en Yo-Yo op een 3D-platformavontuur van het team achter Sonic Mania . Ren, slinger en stunt je een weg door 40 levels in 11 kleurrijke werelden. Gebruik smakelijke hapjes om Yo-Yo tijdelijk te veranderen, waardoor hij sneller kan bewegen, Penny kan beschermen en nog veel meer. Blijf uit handen van de Emperor en zijn enorme pinguïnleger door diverse acrobatische stunts en transformaties met je jojo uit te voeren. Of stel je speedrunskills op de proef in de Time Attack Mode en wissel verzamelde munten in voor bonusvoorwerpen, levels en ontgrendelbare extra’s. Ontdek jouw ware kracht in Penny’s Big Breakaway, dat vandaag wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Endless Ocean Luminous: Duik in een uitgestrekte onderwaterwereld die met elke expeditie verandert in deze nieuwe Endless Ocean -game van Nintendo. Verken de diepten van de mysterieuze Verborgen Zee in je eentje of duik met tot wel 30 spelers online*1. Er zijn hier meer dan 500 soorten zeewezens te ontdekken. Misschien kom je wezens tegen die als uitgestorven werden beschouwd, of zelfs mythische wezens. Waar brengt je onderwaterreis je naartoe? Endless Ocean Luminous komt op 2 mei bovendrijven op de Nintendo Switch.
 • Vijf games van Rare op de Nintendo Switch : er worden vandaag vijf games van Rare toegevoegd aan Nintendo Switch Online en Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.*2 Nintendo Switch Online-leden kunnen aan de slag met KILLER INSTINCT en BATTLETOADS IN BATTLEMANIACS als onderdeel van Super NES – Nintendo Switch Online, en SNAKE RATTLE N ROLL en R.C. PRO-AM als onderdeel van NES – Nintendo Switch Online. Leden van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket kunnen aan de slag met deze games én Blast Corps, want die destructieve actiegame wordt toegevoegd aan Nintendo 64 – Nintendo Switch Online.
 • STAR WARS: Battlefront Classic Collection: Trek ten strijde in het STAR WARS -universum in deze collectie klassiekers. De collectie bestaat uit STAR WARS Battlefront uit 2004 en het vervolg STAR WARS Battlefront II uit 2005, en elke game beschikt over campagnes voor één speler, lokale multiplayergevechten*3 en enorme online-gevechten*1 voor tot wel 64 spelers. Bestuur legendarische starships en kruip in de huid van bekende personages als Luke Skywalker, Anakin Skywalker en Darth Vader. Deze collectie bevat daarnaast extra speelbare personages zoals Kit Fisto en Asajj Ventress en bonuslocaties zoals Jabba’s Palace, Bespin: Cloud City en Yavin 4: Arena. STAR WARS: Battlefront Classic Collection landt op 14 maart op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • SOUTH PARK: SNOW DAY!: Vorm een team met Cartman, Stan, Kyle en Kenny om de stad te redden in deze coöp-actiegame. Pas je eigen New Kid aan en vecht in je eentje of met tot wel drie vrienden*1 in een gloednieuw verhaal in de besneeuwde straten van South Park. Gebruik allerlei wapens en ontketen vernietigende speciale vaardigheden op een avontuur om de wereld te redden op een dagje zonder school. SOUTH PARK: SNOW DAY! komt op 26 maart naar de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Another Crab’s Treasure : Kruip in de schulp van een heremietkreeft en haal je eigen schelp terug in een epische schatzoektocht door een vervuilde oceaan. Draag het afval – blikjes, karton en wat je ook maar kunt vinden – als een pantser om jezelf te beschermen tegen vijanden en andere gevaren uit de diepte. Verzamel meer dan 60 schelpen met verschillende speciale vaardigheden om jezelf te beschermen en verbeter je vechtkunsten met unieke adaptaties die je kunt leren van diverse andere oceaanwezens. Schaar je onder de zeewezens wanneer Another Crab’s Treasure op 25 april aanspoelt op de Nintendo Switch.
 • Contra: Operation Galuga: Knal door een herziene versie van de klassieke actiegame uit de jaren 80 met moderne graphics, nieuwe functies en explosieve coöp-gevechten. Contra: Operation Galuga komt op 12 maart naar de Nintendo Switch, en je kunt de intense actie vandaag al zelf beleven met de gratis demo in de Nintendo eShop. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Pepper Grinder : De hoofdrol in deze spectaculaire platformgame is weggelegd voor Pepper – een zeevaarder met een voorliefde voor graven. Gewapend met haar trouwe boor Grinder, graaft Pepper zich een weg door het terrein en het water, bestuurt ze machines en verpulvert ze vijanden op een missie om haar fortuin terug te krijgen. Toon je platformvaardigheden, vecht tegen bazen, ga op zoek naar schatten en ontdek verborgen levels. Pepper Grinder komt op 28 maart naar de Nintendo Switch. Graaf door deze kleurrijke, geanimeerde wereld met de gratis demo, die vanaf vandaag beschikbaar is in de Nintendo eShop.
 • Suika Game Multi-Player Mode Expansion DLC: De fruitige puzzelgame krijgt een betaalde seizoenspas als DLC*4 waarmee lokale multiplayer voor twee spelers wordt toegevoegd. In de toekomst komt er ook een online-multiplayerstand. Pluk de vruchten van je harde werk in de Original-stand, of ga de uitdaging aan in de nieuwe standen Time Limit en Attack. Geniet van deze zoete DLC voor Suika Game, die vandaag wordt uitgebracht op de Nintendo Switch. Voor spelers die de game nog niet hebben, is er in de Nintendo eShop nu ook een bundel verkrijgbaar met daarin de game en de Multi-Player Mode Expansion DLC.
 • Pentiment : Reis naar het Beieren uit de 16e eeuw, maak keuzes en ondervind de consequenties waar een kleine gemeenschap nog jaren mee te maken zal hebben. Betreed een levende, geïllustreerde wereld die is geïnspireerd door de eerste boekwerken en maak kennis met bijzondere personages in het kleine stadje Tassing, in de buurt van Keirsau Abbey. Elke keuze die je onderweg maakt, kan enorme gevolgen hebben voor de toekomst van de gemeenschap en kan nog generaties lang doorwerken. Ontdek jouw pad door deze turbulente tijd wanneer Pentiment op 22 februari naar de Nintendo Switch komt.
 • Tales of Kenzera: ZAU : Beleef een aangrijpend actie-avontuur dat is geïnspireerd door de mythen ui de Bantu-culturen. Als Zau moet je je eigen emoties in bedwang houden om een waardige Nganga, of spiritueel genezer, te worden en de geest van je vader terug te krijgen. Gebruik kosmische krachten van de zon en de maan en baan je samen met de God of Death een weg door het prachtige, gevaarlijke Kenzera. Tales of Kenzera: ZAU wordt op 23 april uitgebracht op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.
 • ENDER MAGNOLIA: Bloom in the mist: Verken een onderling verbonden wereld vol geheimen en intriges in dit vervolg op ENDER LILIES: Quietus of the Knights . Lilac en haar compagnons krijgen een hoop actie, avontuur en een verhaal over vernietiging en vernieuwing voor hun kiezen. Versla bazen, vergaar nieuwe vaardigheden, verander vijanden in bondgenoten en versterk je band met je kameraden. Welke mysteries staan je te wachten in dit mystieke land, dat wordt gezien als de bron van alle magie? ENDER MAGNOLIA: Bloom in the mist komt dit jaar naar de Nintendo Switch.
 • Super Monkey Ball Banana Rumble : AiAi en vrienden zijn terug in het nieuwste avontuur in de Super Monkey Ball -serie. Pas je personage aan met meer dan 300 opties, rol door meer dan 200 levels, suis langs je rivalen met de nieuwe Spin Dash, speel met vrienden*3 in een gloednieuwe Adventure Mode in coöp, en speel voor het eerst in de serie online*1 tegen tot wel 16 spelers. De aap komt uit de mouw! Tijd om te gaan met die banaan wanneer Super Monkey Ball Banana Rumble op 25 juni exclusief wordt uitgebracht op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Monster Hunter Stories: Word een Monster Rider en raak bevriend met talloze monsters uit de Monster Hunter -serie in deze opgepoetste versie van de oorspronkelijke RPG. Monster Hunter Stories, dat in 2017 werd uitgebracht voor de Nintendo 3DS, komt naar de Nintendo Switch met HD-visuals, nieuwe voice-overs, een museum vol artwork en muziek uit de game en extra content die voorheen alleen beschikbaar was in Japan. Monster Hunter Stories spreidt de vleugels deze zomer op de Nintendo Switch.
 • Pocket Card Jockey: Ride On! : De populaire solitaire-paardenracegame galoppeert naar de Nintendo Switch. Bereik de finish door solitaire te spelen en haal de beste kaarten bij elkaar om er met goud vandoor te gaan. Als je wint, kun je nieuwe paarden aan je stal toevoegen. De game bevat nieuwe regels waarmee je strategischer te werk kunt gaan, comfortabele Joy-Con-besturing en racesegmenten in 3D. Ga online*1 de strijd aan, speel op je eigen tempo of fok en verzamel schattige paardjes. Hoe je ook speelt, zorg dat je je niet in de kaart laat kijken. De game Pocket Card Jockey: Ride On! en een gratis demo worden vandaag uitgebracht op de Nintendo Switch.
 • Shin Megami Tensei V: Vengeance: Volg je eigen pad door een post-apocalyptische wereld in deze definitieve versie van Shin Megami Tensei V. Er staan je twee verhalen te wachten, waaronder een gloednieuwe verhaallijn met nieuwe locaties en demonen, waar jouw keuzes allesbepalend zullen zijn. Neem moeilijke, morele beslissingen en beleef een dramatisch verhaal over wraak of ontdek het oorspronkelijke verhaal van Shin Megami Tensei V. Welk pad kies jij? Shin Megami Tensei V: Vengeance komt op 21 juni naar de Nintendo Switch.
 • Arranger: A Role-Puzzling Adventure : Beleef het verhaal van Jemma, een buitenbeentje in een klein dorp. Ze probeert zichzelf te vinden in deze avonturengame vol puzzels. Als Jemma beweegt, doet de wereld om haar heen dat ook, waardoor er een speelse chaos en een constante stroom aan kleine puzzels ontstaat. Pas je avontuur aan met diverse hulpopties en stort je in het verhaal via een expressieve artstijl op kleurrijke panelen. Arranger: A Role-Puzzling Adventure komt deze zomer naar de Nintendo Switch.
 • Unicorn Overlord : Trek met trouwe bondgenoten ten strijde en herover je troon in deze tactische fantasy-RPG van Vanillaware. Stel een leger samen van meer dan 60 personages – waaronder mensen, elven, woeste beesten en hemelse engelen – en trek door een kleurrijke wereld in de iconische stijl van Vanillaware terwijl je heldendaden verricht in de vijf naties. Unicorn Overlord wordt op 8 maart uitgebracht voor de Nintendo Switch. Probeer de gratis demo vandaag en draag je voortgang over naar de volledige game als je deze koopt.
 • GUNDAM BREAKER 4: Creëer je ultieme Gundam en zet hem in in verschillende gevechtsmissies. Versla je vijanden, verzamel hun onderdelen en rust je Gunpla uit met nieuwe vaardigheden. Combineer die onderdelen met meer dan 250 basiskits om je eigen Gunpla te maken met het grootste aantal mobiele pakken en onderdelen in een Gundam Breaker-game ooit. Ook kun je je creaties tentoonstellen in de Diorama Mode. Laat jouw stijl zien en maak je klaar voor de strijd. Breek, bouw en vecht wanneer GUNDAM BREAKER 4 dit jaar naar de Nintendo Switch komt.
 • FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time: Er komt een nieuw hoofdstuk in de FANTASY LIFE -serie aan! Wissel wanneer je maar wilt tussen 14 verschillende rollen die Lives worden genoemd en verken een nieuw eiland vol geheimen. Bouw je eigen stadje in het heden en reis naar het verleden. Ontmoet terugkerende personages en ontrafel de geheimen van het vervallen eiland. Bovendien kunnen tot wel vier spelers online*1 samen spelen. FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time wordt op 10 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • SWORD ART ONLINE Fractured Daydream : Betreed een verstoorde versie van de SWORD ART ONLINE-wereld die herinneringen, tijd en ruimte overstijgt in deze actiegame die je in je eentje en online in coöp*1 kunt spelen. Kies jouw rol in de vorm van je favoriete SWORD ART ONLINE-personages en werk met tot wel 20 spelers samen in raids om oersterke vijanden te verslaan. Pas je favoriete personage aan, ga met vrienden op missie en waag een poging in uitdagende raids. SWORD ART ONLINE Fractured Daydream komt dit jaar naar de Nintendo Switch.
 • Kingdom Come Deliverance – Royal Edition : De geprezen, historische actie-RPG komt naar de Nintendo Switch. Speel als Henry en ontdek een open wereld vol majestueuze kastelen en levendige bossen. Verbeter je vaardigheden, verdien perks, smeed nieuwe uitrustingen en overwin uitdagingen op allerlei manieren – met stealth, directe gevechten, overtuiging, dwang en meer. Leef met de consequenties van je keuzes, want die bepalen hoe de wereld om je heen eruitziet. Kingdom Come Deliverance – Royal Edition bevat de hele game Kingdom Come: Deliverance en alle DLC en marcheert op 15 maart naar de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Snufkin: Melody of Moominvalley: Herstel de harmonie in Moominvalley in dit muzikale avontuur dat trouw blijft aan de essentie van de Moomin -verhalen. Er zijn een aantal foeilelijke parken aangelegd die het landschap en de harmonie in de natuur verstoren. Als Snufkin trek je borden uit de grond en stoot je wanstaltige standbeelden omver: alles om de natuur te herstellen, de bewoners hun thuis terug te geven en roet in het eten van de bedrijvige parkbeheerder te gooien… Beleef een symfonie met elke stap die je zet, opgeluisterd door muziek en melodieën van de IJslandse postrockband Sigur Rós, en dwaal door Moominvalley wanneer Snufkin: Melody of Moominvalley op 7 maart wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- Sweep the Board!: Ervaar de wereld van Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba via een bordspel. Kies een personage en gooi de dobbelsteen om je reis voort te zetten op borden met bekende plekken uit de anime. Elk bord heeft een dag- en nachtperiode. Speel overdag door diverse gebeurtenissen en minigames om je voor te bereiden op de nacht. Zodra de zon onder gaat, kan de jacht op demonen beginnen! Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- Sweep the Board! slaat zich op 26 april een weg naar de Nintendo Switch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x