Home Gaming Nieuwe Nintendo Direct brengt nieuws over Wii U- en Nintendo 3DS-games

Nieuwe Nintendo Direct brengt nieuws over Wii U- en Nintendo 3DS-games

by Mark van Truijen

Nintendo heeft een nieuwe Nintendo Direct-presentatie uitgezonden met nieuws over diverse nieuwe Wii U- en Nintendo 3DS-games. Een van de hoogtepunten was de aankondiging dat het iconische gamepersonage Cloud uit FINAL FANTASY VII als DLC-vechter zal worden toegevoegd aan Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS. Verder is aangekondigd dat The Legend of Zelda: Twilight Princess HD wordt uitgebracht voor de Wii U en dat de Pokémon-games waarmee het allemaal begon – Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version en Pokémon Yellow Version – op 27 februari worden uitgebracht in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS, met een speciale functie voor draadloze communicatie. De Nintendo Direct is in zijn geheel te zien op http://nintendo.nl/nintendodirect. Op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland vind je de complete video en een paar nieuwe trailers.

Dit zijn een paar van de hoogtepunten uit de presentatie:

Wii U en Nintendo 3DS

 • Nieuwe uitdager!: Cloud Strife – de legendarische held uit de klassieke RPG FINAL FANTASY VII – mengt zich in de strijd als nieuwe vechter in Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS. Bovendien wordt in december de laatste speciale presentatie over Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS uitgezonden. Je vindt meer informatie op http://www.smashbros.com/nl/dlc
 • Animal Crossing-amiibo: Resetti, Blathers, Celeste en Kicks worden begin 2016 uitgebracht.

Wii U

 •  The Legend of Zelda: Twilight Princess HD: Deze game is oorspronkelijk uitgebracht voor de Wii en de Nintendo GameCube in 2006. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is een remake van een van de best beoordeelde games in de Legend of Zelda-serie, met verbeterde graphics. De nieuwe game komt uit op 4 maart in een bundel met een nieuw amiibo-figuurtje, dat gebaseerd is op Wolf-Link en Midna, evenals een officiële soundtrack. De game is ook compatibel met vijf andere The Legend of Zelda-amiibo uit de Super Smash Bros. Collection.
 • The Legend of Zelda voor de Wii U (voorlopige titel): Volgend jaar bestaat de Legend of Zelda-serie 30 jaar. Om dat te vieren brengen we The Legend of Zelda voor de Wii U uit: het volgende deel in de legendarische serie. In de Nintendo Direct is aangekondigd dat je bepaalde gegevens die je in The Legend of Zelda: Twilight Princess HD opslaat op de Wolf-Link-amiibo, kunt overdragen naar deze nieuwe game. Voordat deze game uitkomt, kunnen fans The Legend of Zelda: Phantom Hourglass en The Legend of Zelda: Spirit Tracks spelen, die vlak na de presentatie zijn uitgebracht voor de Wii U Virtual Console. Tot 19 november krijgen spelers die een van deze twee games voor €9,99 kopen, 50% korting op de andere, als ze beide games op dezelfde Wii U kopen.
 • Pokkén Tournament: Deze game is gemaakt door The Pokémon Company en BANDAI Namco Entertainment. Pokkén Tournament is een nieuwe vechtgame waarin spelers hun favoriete Pokémon-personages tegen elkaar kunnen laten vechten in arena’s. Fans die de eerste versie van de game in de winkel kopen, krijgen er een Shadow Mewtwo-amiibo-kaart bij. Als je de kaart tegen de Wii U GamePad aan houdt, verschijnt het personage meteen in de game. Pokkén Tournament wordt uitgebracht in de lente van 2016.
 • Star Fox Zero: De Star Fox-serie wordt met deze game voortgezet. Star Fox Zero is voorzien van een uniek besturingssysteem dat zowel de tv als het scherm van de GamePad gebruikt. In Star Fox Zero besturen spelers verschillende voertuigen in intergalactische levels met Fox en zijn oude teamgenoten. De game wordt in april 2016 exclusief voor de Wii U uitgebracht.
 • Splatoon: Op 13 november voegt een gratis software-update meer dan 40 nieuwe uitrustingsstukken toe, waaronder winteraccessoires. Bovendien is het nieuwe level Museum d’Alfonsino op 14 november beschikbaar. Tot in januari worden er nog meer levels en functies toegevoegd door middel van updates. 
 •  Super Mario Maker: In december wordt er een nieuwe website gelanceerd, die fans altijd en overal kunnen gebruiken. De site beschikt over een verfijndere zoekfunctie dan de game zelf en je kunt hem bezoeken als je onderweg bent. Gebruik filters om levels te zoeken die je wilt spelen, voeg ze toe aan je lijst met favorieten en speel ze wanneer je wilt! 
 • Xenoblade Chronicles X: De reusachtige RPG Xenoblade Chronicles X wordt uitgebracht op 4 december, exclusief voor de Wii U. Kijkers van de Nintendo Direct werden getrakteerd op een aantal epische beelden van de planeet Mira.
 • FAST Racing Neo van Shin’en (Wii U): Het is bijna zover! De bliksemsnelle racegame met een lokale multiplayerstand voor maximaal vier en een online multiplayerstand voor maximaal acht spelers wordt in december uitgebracht, exclusief in de Nintendo eShop op de Wii U.
 • Typoman van Brainseed Factory en Headup Games: In Typoman gebruiken spelers de GamePad om in een uniek avontuur de kracht van woorden te ontdekken. Gebruik ze om gevaren onschadelijk te maken en bloeddorstige vijanden te verslaan. De game komt uit op 19 november, exclusief in de Nintendo eShop op de Wii U.

Nintendo 3DS

 • Pokémon op de Virtual Console: De originele Pokémon-games waar het allemaal mee begon – Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version en Pokémon Yellow Version – komen op 27 februari uit voor de Nintendo 3DS. Dat is dezelfde datum waarop de originele games uitkwamen in Japan in 1996. Door middel van draadloze communicatie tussen Nintendo 3DS-systemen kunnen spelers onder elkaar Pokémon ruilen. 
 • Hyrule Warriors: Legends: Beleef de epische Hyrule Warriors-ervaring op je handheld-systeem! In Hyrule Warriors: Legends kunnen spelers de volledige Hyrule Warriors-game op hun Nintendo 3DS spelen, maar met nóg meer content! Tetra, Toon Link en de King of Hyrule uit The Legend of Zelda: The Wind Waker betreden samen met de Skull Kid uit The Legend of Zelda: Majora’s Mask het slagveld. Aan de grote groep beschikbare vechters wordt ook Linkle toegevoegd: een meisje uit een klein dorp vol Cucco’s, dat gewapend met twee kruisbogen de strijd aangaat. Spelers kunnen het bevel voeren over meerdere personages op het slagveld voor strategische manoeuvres, en in het heetst van de strijd op ieder moment tussen personages wisselen. Op 25 maart wordt er ook een limited edition-bundel met Hyrule Warriors: Legends uitgebracht, waarin naast de game ook een kompashorloge zit. 
 • Mario & Luigi: Paper Jam Bros.: De hilarische Mario & Luigi-serie en de Paper Mario-serie slaan de handen ineen in Mario & Luigi: Paper Jam Bros., dat op 4 december wordt uitgebracht. Met compatibele amiibo kunnen spelers personagekaarten in de game maken, die krachtige effecten hebben in de strijd.
 • Fire Emblem Fates: Spelers kunnen verschillende avonturen beleven in Fire Emblem Fates in 2016. Als je een van de twee hoofdgames – Fire Emblem Fates: Birthright of Fire Emblem Fates: Conquest – koopt in de winkel of de Nintendo eShop, kun je een uniek avontuur beleven met een opzichzelfstaand verhaal. Wie één game heeft gekocht, kan de downloadversie van de andere game aanschaffen met korting. Er wordt zelfs een derde downloadversie uitgebracht, Fire Emblem Fates: Revelation, waarin geheimen worden onthuld die je kijk op de andere verhaallijnen ingrijpend zullen veranderen. Voor fans van de serie wordt er een special edition gemaakt, met daarin alle drie de games en een artbook. 
 • The Legend of Zelda: Tri Force Heroes: Op 3 december wordt er nieuwe gratis DLC uitgebracht, die de outfits Linebeck’s Uniform en de Fierce Deity Mail toevoegt. Iedere outfit geeft de speler unieke krachten. Bovendien krijgen spelers met de update toegang tot de Den of Trials, die uit meer dan 30 levels bestaat. De nieuwe software-update maakt het ook makkelijker om Friendly Tokens te verzamelen, want je kunt ze kopen van de Street Merchant zodra je de prinses van haar vloek hebt bevrijd. Verder zorgen twee aanpassingen ervoor dat de onlinefuncties van de game beter functioneren: door vragen te beantwoorden zul je worden ingedeeld bij andere spelers die min of meer dezelfde antwoorden hebben gegeven en een vergelijkbare speelstijl hebben. Spelers die een speelsessie onderbreken via het pauzemenu, kunnen worden toegevoegd aan een zwarte lijst.
 • Pokémon Super Mystery Dungeon: Spelers kunnen in de huid kruipen van twintig verschillende Pokémon in Pokémon Super Mystery Dungeon, dat op 19 februari wordt uitgebracht. Dankzij turn-based gevechten en kerkers die continu veranderen, kunnen spelers op zoek gaan naar alle mogelijke Pokémon, ze zitten immers alle 720 in de game! 
 • Nintendo Badge Arcade: Meteen na de presentatie is in de Nintendo eShop Nintendo Badge Arcade uitgebracht: een game die je gratis kunt downloaden, met allerlei grijpmachines waarin je badges kunt winnen die gebaseerd zijn op populaire games. Met die badges kun je het HOME-menu van je Nintendo 3DS aanpassen. Je kunt speelbeurten kopen met je Nintendo eShop-tegoed, of vijf keer per dag gratis oefenen. Tijdens zulke oefensessies kun je met een beetje geluk gratis speelbeurten winnen.
 • DRAGON QUEST®: Het RPG-aanbod op de Nintendo 3DS wordt uitgebreid met de klassieke games DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past en DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King. De bewerkte versies van deze games komen uit in 2016. 
 • Pokémon Picross: Dit is een combinatie van de geliefde Picross-serie en de kleurrijke wereld van Pokémon. De game Pokémon Picross, die je gratis kunt beginnen te spelen, is vanaf begin december exclusief in de Nintendo eShop verkrijgbaar. 
 • Bravely SecondEnd Layer van Square Enix, Inc.: De opvolger van het veelgeprezen Bravely Default komt uit in het eerste kwartaal van 2016, onder meer als onderdeel van een Deluxe Collector’s Edition. Daarin vind je een cd met de originele soundtrack, een Agnès-figuurtje* en een artbook met ongeveer 250 pagina’s. 
 • FINAL FANTASY EXPLORERS van Square Enix, Inc.: In de eerste FINAL FANTASY-actie-RPG voor de Nintendo 3DS reizen spelers naar een eiland vol magische kristallen. Maximaal vier spelers kunnen samen spelen in de lokale of online multiplayerstand, waarin iedere speler een andere rol heeft. Je kunt meer dan twintig beroepen leren, die allemaal speciale vaardigheden opleveren. Bij de release op 29 januari krijgen spelers meteen toegang tot alle DLC die eerder in Japan is uitgebracht. Er wordt ook een collector’s edition uitgebracht met een artbook en cd met twintig nummers, een Nintendo 3DS-etui en exclusieve missies waarmee spelers FINAL FANTASY-wapens kunnen vrijspelen.
 • Mega Man® Legacy Collection van Capcom: Capcoms icoon Mega Man is sinds de NES onlosmakelijk verbonden met Nintendo. De Mega Man® Legacy Collection komt op 23 februari uit in de Nintendo eShop en bevat vernieuwde versies van de eerste zes Mega Man-games voor de NES (Mega Man 16), evenals nieuwe manieren om deze klassiekers te beleven. Spelers kunnen in de Challenge Mode nieuw vormgegeven levels ontdekken en in de Museum Mode een verzameling artwork bewonderen. 
 • SteamWorld Heist van Image & Form: Spelers die het strategische, side-scrolling, turn-based schietspel SteamWorld Heist kopen in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS als deze game in december uitkomt, krijgen tijdelijk een exclusief thema voor het HOME-menu van hun Nintendo 3DS.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x