Home TVSeries Nieuwe Marvel tv-serie ‘Legion’ begin 2017 op

Nieuwe Marvel tv-serie ‘Legion’ begin 2017 op

by Mark van Truijen

De nieuwe Marvel tv-serie ‘Legion’ is begin 2017 in Nederland te zien op FOX. De serie wordt door FOX tegelijkertijd gelanceerd in ruim 125 landen, kort na de première in Amerika op FX Networks.Legion’ speelt zich af in de wereld van ‘X-Men’ en is het nieuwste project van Noah Hawley en John Cameron, twee van de producenten van de serie ‘Fargo’ die werd bekroond met een Emmy en Golden Globe®.

Mark Bruitsman, Programming & Acquisitions Director van FOX Networks Group in Nederland: “De kijkers in Nederland de beste series als eerste bieden is waar FOX voor staat. Met ‘Legion’ kunnen we wederom kort na de Amerikaanse première een gloednieuwe serie van hoge kwaliteit brengen, in het spoor van eerdere producties zoals The Walking Dead, Outcast en Wayward Pines. De populariteit van het X-Men en Marvel genre is universeel. We zijn dan ook blij en trots dat we in Nederland deel uitmaken van deze wereldwijde lancering in meer dan 125 landen en 250 miljoen huishoudens buiten de VS”.

Legion

Legion is het verhaal van een onrustige, jonge man met mogelijk bovenmenselijke krachten. Het vertelt het verhaal van David Haller, die al sinds zijn tienerjaren heeft geworsteld met een psychische aandoening. Gediagnosticeerd als schizofreen, heeft David door de jaren heen al vele psychiatrische ziekenhuizen van binnen en buiten gezien. Maar na een vreemde ontmoeting met een andere patiënt, wordt hij geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij ziet echt kunnen zijn.

Cast

De cast van Legion bestaat uit Dan Stevens (Downton Abbey), Rachel Keller (Fargo), Jean Smart (Fargo), Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Jeremie Harris (A Walk Among the Tombstones), Amber Midthunder (Hell or High Water), Katie Aselton (The League) and Bill Irwin (Interstellar).

Noah Hawley (Fargo) is de Executive Producer, samen met Lauren Shuler Donner (X-Men: Days of Future Past, Deadpool), Bryan Singer (X-Men: Apocalypse, Superman Returns), Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past, The Martian), Jeph Loeb (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Marvel’s Daredevil, Marvel’s Jessica Jones), Jim Chory (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Marvel’s Daredevil, Marvel’s Jessica Jones) and John Cameron (Fargo, The Big Lebowski).

De productie van ‘Legion’ gaat deze zomer van start in Vancouver. Het eerste seizoen telt acht afleveringen.v

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x