Home Gaming Nieuwe bijzonderheden Pokémon Sun en Pokémon Moon bekendgemaakt

Nieuwe bijzonderheden Pokémon Sun en Pokémon Moon bekendgemaakt

by Mark van Truijen

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe informatie bekendgemaakt over de nieuwste spellen in de Pokémon-serie Pokémon Sun enPokémon Moon die in Europa op 23 november exclusief beschikbaar zullen zijn voor de Nintendo 3DS-systeemserie.

Tot de nieuwe Pokémon behoren:

Passimian
Type: Fighting
De teamwork Pokémon Passimian vallen aan door het gooien van bessen naar de tegenstanders. Ze leven meestal in groepen van 20 tot 30 Passiman, die alle gehoorzamen aan één leider. Deze stammen werken in teams om hun vaardigheden te trainen en te verbeteren. Deze Pokémon heeft de Ability Receiver, een Ability die geen enkele Pokémon eerder heeft gehad. Met de Receiver Ability kan Passimian de Ability overnemen van een medestrijder die het gevecht moet opgeven. Passimian verschijnen alleen in Pokémon Sun.

Oranguru
Type: Normal/Psychic
De wijze Pokémon Oranguru leven in eenzaamheid, diep in de bossen van Alolan en stonden vroeger ook wel bekend als de ‘mensen uit het bos’. Oranguru houden een ventilatorachtig voorwerp vast dat is gemaakt van bladeren en staan bekend als aardig voor andere Pokémon in het bos, doordat ze vaak medicijnen geven aan gewonde Pokémon of eten aan Pokémon die honger hebben. Alleen deze Pokémon kunnen de nieuwe Instruct-aanval leren, een aanval die ervoor kan zorgen dat het uitgekozen doelwit direct zijn meest recente aanval opnieuw gebruikt. Oranguru verschijnen alleen in Pokémon Moon.

De eerder bekendgemaakte Puppy Pokémon Rockruff kan evolueren tot een andere vorm, afhankelijk of je Pokémon Sun of Pokémon Moon speelt.

Lycanroc (Midday Form)
Type: Rock
In de wereld van Pokémon Sun baadt Rockruff in overvloedige hoeveelheden zonne-energie en onder invloed van Solgaleo evolueert deze Pokémon tot Lycanroc’s Midday Form. Deze vorm staat bekend om zijn snelle beweging die tegenstanders in de war brengt. Als enorm trouwe Pokémon weert Lycanroc Midday Form aanvallen van tegenstanders af en valt tegelijk aan met de scherpe punten van zijn manen. Lycanroc Midday Form kan Accelerock leren, een nieuwe unieke aanval voor de Pokémon, die gegarandeerd als eerste toeslaat, door tegenstanders met snelle slagen schade toe te brengen.

Lycanroc (Midnight Form)
Type: Rock
In de wereld van Pokémon Moon baadt Rockruff in een overvloed aan maanenergie en onder invloed van Lunala evolueert deze Pokémon tot Lycanroc’s Midnight Form. Deze Pokémon offert zijn eigen veiligheid op om zijn vijanden neer te slaan. Hoe sterker de tegenstander, hoe meer opgewonder Lycanroc Midnight Form wordt, zijn ogen gaan gloeien in de hitte van de strijd. Deze Pokémon heeft een groot vertrouwen in een Trainer die alle kracht uit hem kan trekken.

Ook zijn er twee Pokémon-specifieke Z-moves bekendgemaakt voor enkele favoriete Pokémon:

Pikachu
Exclusieve Z-Move naam: Catastropika
Pikachu’s exclusieve Z-Move, Catastropika, is een supersterke aanval waarbij Pikachu de kracht van zijn Trainer leent, zichzelf in extra hoge elektrische energie hult en deze in zijn tegenstanders ontlaadt. Dit is Pikachu’s krachtigste aanval.

Eevee
Exclusieve Z-Move naam: Extreme Evoboost
Eevee’s exclusieve Z-Move, Extreme Evoboost, brengt Sylveon, Jolteon en anderen bij elkaar – elk van de acht Pokémon waar Eevee naartoe kan evolueren – en brengt hun krachten over op Eevee. Deze zeer krachtige aanval verhoogt Eevee’s Attack, Defense, Sp. Atk, Sp. Def en Speed met 2.

De populaire functie om personages aan te kunnen passen keert terug in Pokémon Sun enPokémon Moon. Personaliseer de kleding, het kapsel en kleur van de ogen van je personage tijdens je avontuur in de regio Alola. Nu kun je zelf de kleur van je kleding veranderen zodat je eruit kunt zien zoals jij dat wilt bij het beleven van je avonturen.

Met de Pokémon Refresh-functie kun je jouw Pokémon verzorgen. Na een gevecht kunnen Pokémon er soms verfomfaaid en vuil uitzien. Met Pokémon Refresh kun je ze schoonmaken, verzorgen, Poké Beans voeren en zelfs statuscondities, zoals vergiftiging en verlammingen die ze hebben opgelopen tijdens de strijd, genezen. Pokémon die zijn verzorgd in Pokémon Refresh kunnen zich sterk aan je gaan hechten en zullen voor je door het vuur gaan in de strijd. Dit betekent dat ze soms aanvallen van vijandige Pokémon kunnen verhinderen of blijven doorgaan tot ze op het punt staan te bezwijken. Verzorg al je Pokémon goed in Pokémon Refresh, en ze zullen prima bondgenoten worden voor je avontuur.

De voor de Nintendo 3DS te downloaden software Pokémon Bank, een programma dat het mogelijk maakt om Pokémon waarmee spelers op avontuur zijn geweest op te slaan in boxen op het internet, zal in januari 2017 geüpdatet worden. Deze update maakt Pokémon Bank compatibel met Pokémon Sun en Pokémon Moon en heeft een nieuwe Nationale Pokédex-functie. De Pokédex-functie leest opgeslagen gegevens van alle compatibele titels die je hebt gekoppeld aan Pokémon Bank en verzamelt informatie over alle Pokémon die je hebt gevangen. Je kunt dan al deze informatie controleren in het Pokémon Bank-programma en zelfs Pokémon zien die gewoonlijk niet in de regio Alola verschijnen. Poké Transporter krijgt ook een update om de Virtual Console-versies van Pokémon Red, Pokémon Blue en Pokémon Yellow compatibel te maken met Pokémon Bank. Dit betekent dat spelers Pokémon die zijn gevangen in de oorspronkelijke VC Kanto-spellen hun Pokémon hiermee kunnen overbrengen naar Pokémon Sun en Pokémon Moon.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x