Home Movies Bridget Jones’s Baby | Beste opening Bridget Jones-film in Nederland en UK

Bridget Jones’s Baby | Beste opening Bridget Jones-film in Nederland en UK

by Mark van Truijen
BRIDGET JONES’S BABY is de afgelopen week in Nederland in première gegaan en op nummer 1 geopend. Het was het beste openingsweekend voor een Bridget Jones-film ooit. De film heeft ruim €1 miljoen opgebracht wat 112% boven Bridget Jones’s Diary is en 20% boven Bridget Jones: The Edge of Reason. In totaal, inclusief de Ladies Night van afgelopen woensdag, is de opbrengst ruim €1,7 miljoen en hebben meer dan 200.000 bezoekers de film al gezien. De Ladies Night op 14 september jl. was de op een na succesvolste Ladies Night ooit in Nederland op een woensdag.

Daarnaast is BRIDGET JONES’S BABY het afgelopen weekend ook op nummer 1 geopend in 23 andere landen. In het Verenigd Koninkrijk heeft de film maar liefst $11 miljoen opgebracht. Het is het beste openingsweekend voor een Working Title film en de hoogste opbrengst voor een romantische comedy ooit in het Verenigd Koninkrijk.

Renée Zellweger en Colin Firth zijn weer samen te zien in BRIDGET JONES’S BABY, het nieuwe hoofdstuk over ’s werelds favoriete single. Haar nieuwe love interest wordt gespeeld door Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy). In deze derde Bridget Jones-film, blijkt Bridget onverwachts in verwachting te zijn.

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan…

Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…

BRIDGET JONES’S BABY is geregisseerd door Sharon Maguire (Bridget Jones’s Diary) en gebaseerd op het geliefde personage Bridget Jones van schrijfster Helen Fielding. Het scenario is geschreven door Helen Fielding, Emma Thompson (Sense and Sensibility,Nanny McPhee) en Dan Mazer. De film is geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title Films (Bridget Jones’s Diary, Notting Hill, Love Actually) samen met Debra Hayward (Pride & Prejudice, Love Actually).

BRIDGET JONES’S BABY nu overal in de bioscoop.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x