That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gaming, PC, PS4, Reviews, Xbox One

NHL 19 Review

Vorig jaar waren er veel reviews te lezen waarin NHL 18 wel goed was, maar het miste wat, het moest terug naar de basis. Nu met NHL 19 lijkt het erop dat EA Canada heeft geluisterd en wat issues heeft aangepakt, tevens meteen een lading nieuwe features mee bracht. NHL 19 is daarmee meteen de meest complete hockey titel die je kan vinden.

Het team achter NHL heeft dan ook echt naar de klachten van de spelers geluisterd, de klachten voornamelijk over het schaatsen, speler bewegingen en hoe de puck zich gedraagt. Met dat in gedachten is er het nieuwe RPG, Real Player Motion, deze techniek is ontwikkeld om te verbeteren hoe spelers reageren op de invoer van de controller. Kort gezegd, het zou allemaal beter en soepeler moeten gaan. Daarnaast is ook de puck onder handen genomen, van aannemen tot schieten.

Met deze nieuwe toevoegingen krijgt de Hockey ervaring in NHL 19 zeker een boost, de frustratie punten van vorig jaar zijn zeker weg gepoetst en de ontwikkelaar heeft hier echt iets gedaan met de kritiek van de speler. Het hield daar niet op voor het team, ondanks alle verbeteringen aan de gamemechanics wisten ze ook nog nieuwe features te introduceren.

De NHL serie is in de loop der jaren flink gegroeid als het om features gaat, er zijn game modi en variaties bij gekomen. De core game modi zijn niet vergeten en hebben gelukkig ook hun deel aandacht gehad. De Be a Pro en Franchise modus hebben zelfs extra features ontvangen, klein, maar toch opmerkbaar en een verbetering voor je ervaring.

In de Be a Pro modi maak je nog steeds je eigen speler, kiest wel niveau je wilt starten, of het nu de CHL, Memorial, of meteen de NHL is, om vervolgens te ervaren hoe het leven van een Hockey Speler in de game is. Wat nieuw is zijn de Trait en Specialiteiten. De speler ontvangt ervaring door het opvolgen van advies van de coach en het spelen van goede wedstrijden, dit kan je dan gebruiken in een skill tree om zo de speler te maken die jij wilt zijn. Je zit niet meer vast aan het groeien in bepaalde gebieden door een goede prestatie, of iets in dien aard. Je kunt je nu echt specialiseren en groeien op sommige gebieden die jij belangrijk vindt. Het geeft een extra laagje diepte aan de game modus, waarin we al het gevoel van een echte speler kunnen nabootsen, het toekijken vanaf de bank of de strafbank en horen hoe de coach je uitfoetert.

In de Franchise modi neem je de controle van je favoriete team of join de league met een nieuw team. En als dat nog niet genoeg is is er ook de optie om de hele NHL door elkaar te husselen en teams zo ergens anders te plaatsen, in andere divisies en conferences. In een poging om de scouting wat meer diepte te geven is er het nieuwe Fog of war systeem toegevoegd, deze dwingt je ertoe om te scouten in de NHL en de AHL en op deze wijze up-to-date te blijven. Dit houdt in dat des te langer je bezig bent met de franchise, des te meer effect dit heeft. De fog of war feature is optioneel en gaat niet verder dan de NHL en AHL, het is dus helaas niet mogelijk te scouten in de jeugd. Maar de toevoeging voor nu is wel echt een aanvulling op het bestand.

De HUT(Hockey Ultimate Team) is relatief gezien niet aangeraakt en vrijwel hetzelfde, het is nog steeds de game modi voor spelrs die graag geld in de game pompen en pakjes kaarten willen uitpakken. Spelers kunnen zich uren in deze modi kwijt raken net als bij FUT, het grinden voor die ene speler. Ik heb helaas altijd pech met dit soort modi. En toch blijft het je trekken, het uitpakken van pakjes en hopen op die ene speler.

In HUT vindt je net als in FUT Legends, deze zijn verdubbeld, er zijn er nu meer dan 200 te vinden. Spelers uit het nu en het verre verleden kan je vinden. Deze zijn dan ook nog eens speelbaar over diverse andere game modi.

Dan de kers op de taart. Waar de game blijft uitbreiden op het gebied van online gaming en modi die speelbaar zijn, dacht EA dit moet overzichtelijk kunnen. Het resultaat is de World of CHEL hub, deze bestaat uit de nieuwe Pro-AM modus, NHL Three’s, de nieuwe ONEs modus en de EASHL modi. NHL Three’s en EASHL zijn praktisch hetzelfde als vorig jaar, maar de ONEs en de Pro-AM zijn nieuw.

Het mooiste aan de CHEL wereld is dat jouw gecreëerde speler mee gaat over alle vier de modi, het is dus mogelijk om in al deze modi ervaring op te doen. De voortgang werkt toe naar het vrijspelen van de Hockey Bags, dit zijn loot bags gevuld met gear en hockey spullen. Het hele systeem is vrij van micro transacties en alle items zijn dan ook vrij te spelen in de game.

De Pro-AM modus is een offline versie waar spelers het opnemen tegen een team gevormd om een ster of een groep sterren. Het is een goeie manier om wat ervaring op te doen en wat hockey bags binnen te slepen. Gelukkig zijn de online modi ook stabiel genoeg geworden en heeft EA een leuke netwerk analyse die je na de wedstrijd te zien krijgt. Zo voorkom je het gezeur dat er verloren is door lag of andere connectie problemen.

Al met al speelt de game dus lekker weg en is het geen verassing dat er maar één hockey game is. NHL 19 zit vol met content en het is dan ook super om te zien dat EA Canada weer diverse nieuwe features in de game stopt. Wij schaatsen voorlopig nog even verder.

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE