Home GamingAndroid Never Alone opgenomen in de Native Truths-tentoonstelling van Field Museum

Never Alone opgenomen in de Native Truths-tentoonstelling van Field Museum

by Jos Vis

Vandaag deelt E-Line Media met trots mee dat de BAFTA-bekroonde Never Alone te zien is in de aanstaande, permanente tentoonstelling van Field Museum Native Truth als onderdeel van de onlangs gerenoveerde Native North American Hall. Voorheen te zien in het Smithsonian als onderdeel van hun FUTURES-tentoonstelling, is dit een andere centrale schijnwerper op inclusieve game-ontwikkeling en representatie.

De Native Truths-tentoonstelling is de debuuttentoonstelling van de baanbrekende renovatie van de Native North American Hall die in 2021 werd aangekondigd. De tentoonstelling is gemaakt met de begeleiding van 11 Native American-geleerden en museumprofessionals en in samenwerking met 125 medewerkers die meer dan 100 stammen vertegenwoordigen. Never Alone combineert traditionele verhalen, decors en personages die generaties lang zijn doorgegeven door de Iñupiaq-bevolking wiens wortels en erfgoed millennia teruggaan. Het Never Alone-team bestond uit Iñupiaq-ouderen, artiesten, verhalenvertellers en andere leden van de gemeenschap, evenals veteranen uit de game-industrie die door de jaren heen een sleutelrol hebben gespeeld op dergelijke populaire console- en pc-titels.

“Het verhaal van Never Alone blijft groeien met de lancering op Nintendo Switch en door andere veelbelovende partnerschappen”, zei Amy Fredeen, EVP van Cook Inlet Tribal Council (CITC) en CFO van E-Line Media, in de vorige aankondiging die ook onthulde Never Alone 2. “CITC is verheugd om zijn samenwerking met E-Line Media voort te zetten en een nieuwe stem te geven aan de verhalen van onze mensen via paden die echte impact hebben.”

Deze verschijning op de tentoonstelling is een andere onderscheiding voor het veelgeprezen Never Alone, dat onlangs werd bekroond met de allereerste Peabody Award voor digitale en interactieve verhalen. Het is een historische prestatie en het E-Line Media-team hoopt dat het een baken zal zijn voor andere onafhankelijke en reguliere game-ontwikkelingsstudio’s en uitgevers dat games een verreikende sociale impact kunnen hebben.

Never Alone, bekend als “Kisima Ingitchuna” in de Iñupiaq-taal, werd oorspronkelijk gelanceerd in 2014 en is recentelijk toegetreden tot de Nintendo Switch- en Epic Game Store-bibliotheken. Het vervolg op het bekroonde avontuur werd ook aangekondigd en zal het inclusieve game-ontwikkelingsproces van de eerste titel behouden.

Never Alone bevat afbeeldingen en thema’s die rechtstreeks zijn ontleend aan Iñupiaq en andere inheemse culturen in Alaska, bevat opvallende beelden die de gevoeligheden en het perspectief van deze inheemse Arctische volkeren benadrukken, en stelt spelers in staat om samen te werken om te slagen in uitdagende en barre omgevingen.

“Het was een geweldige ervaring om met de Cook Inlet Tribal Council aan Never Alone te werken en we zijn verheugd om deel uit te maken van de Futures-tentoonstelling”, zegt Alan Gershenfeld, president en medeoprichter van E-Line Media, toen het Smithsonian-partnerschap werd opgericht. onthuld. “Een belangrijk doel van het inclusieve ontwikkelingsproces is het delen van verhalen en praktijken die al duizenden jaren zijn doorgegeven via krachtige nieuwe technologieën die gamers over de hele wereld betrekken en inspireren. Deel uitmaken van de Futures-tentoonstelling en het festival was een geweldige kans om deze viering van het verleden en een suggestieve verkenning van de toekomst voort te zetten.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: