Home Gadgets Nederlandse studenten onderzoeken Internet of Things en Smart ICT infrastructuur op hoofdkantoor Huawei in China

Nederlandse studenten onderzoeken Internet of Things en Smart ICT infrastructuur op hoofdkantoor Huawei in China

by Mark van Truijen

Huawei vervolgt dit jaar de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven voor het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 20 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen, gelijktijdig doen zij cross-culturele werkervaring op en komen zij in aanraking met de Chinese cultuur. Ter uitbreiding van hun praktijkervaring onderzoeken de studenten ontwikkelingen zoals Smart City, Smart Home en Internet of Things, en de behoeftes aan de ICT-infrastructuur opgelegd door deze ontwikkelingen.

In navolging op de aankondiging vorig jaar van Huawei om de komende 5 jaar ten minste 100 lokale studenten naar China te brengen met het Seeds for the Future-programma, breidt het bedrijf het project uit met 3 nieuwe partner universiteiten (Universiteit Leiden, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven) en verhoogt het aantal deelnemers van 15 naar 20.Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen maanden een zware selectieprocedure op basis van CV, cijferlijst, motivatiebrief en gesprek met Huawei. De studenten zullen van 8 tot 23 juli in China verblijven.

Op het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op door cursussen en opdrachten. Voor de opdrachten ontwikkelen de studenten oplossingen en concepten over de volgende onderwerpen: Smart City, Smart Home, Internet of Things en ‘breedband connectiviteit in landelijke gebieden’. Na afronding ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en van enkele universiteiten ook studiepunten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Netherlands, zegt: “Als een wereldwijd opererende ICT-dienstverlener, voelt Huawei zich verantwoordelijk voor het stimuleren van ICT-onderwijs en -opleidingen onder jongeren. Binnen het Seeds for the Future-programma opent Huawei haar deuren voor de studenten en we hopen dat dit hun toekomstige loopbaan positief zal beïnvloeden.”

Roos Slingerland, UvA student, zegt: Het Seeds for the Future programma biedt me de gelegenheid om in aanraking te komen met een geheel nieuwe wereld vol cultuur- en werkverschillen. Huawei is een bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de pioniers op het gebied van telecommunicatie en om een kijkje te nemen binnen dit bedrijf is een bijzondere kans.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x