Home Featured Nederlandse coproductie Monos openingsfilm van Imagine Film Festival 2019

Nederlandse coproductie Monos openingsfilm van Imagine Film Festival 2019

by Jos Vis

Dit jaar opent het Imagine Film Festival voor de allereerste keer met een Nederlandse coproductie. Op 10 april is de openingsfilm van de 35ste editie van het filmfestival Monos. In Monos volgen we een troep guerrillastrijders, allen tieners, met hun eigen rituelen, drugs, wapens, een koe en een gijzelaar. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld. De publieksopening van Imagine is de zombiekomedie Little Monsters en het festival sluit af met het Canadese Freaks.

Voor de opening van Imagine heeft het festival voor het eerst gekozen voor een Nederlandse coproductie. De thriller Monos is een film van de Braziliaanse regisseur Alejandro Landes, waarvan het Amsterdamse Lemming Film de Nederlandse coproducent is. Monos had zijn wereldpremière op het Sundance-festival, waar hij werd bekroond met de World Cinema Dramatic Special Jury Award. De film was ook te zien in de Panorama-sectie van de Berlinale en heeft onlangs de publieksprijs gewonnen tijdens het filmfestival van Cartagena.

Het camerawerk is van de Nederlandse Jasper Wolf (Niemand in de Stad, Aanmodderfakker) en voor de soundtrack tekende Mica Levi (Under the Skin). De film werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam, het Nederlands Filmfonds en the Netherlands Production Incentive.

De publieksopening van Imagine 2019 is de Europese première van de Australische zombiekomedie Little Monsters. Daarin geeft de aan lager wal geraakte muzikant Dave zich op als vrijwilliger voor een schooluitje, voornamelijk vanwege de aantrekkelijke lerares Caroline. Wanneer het gezelschap eenmaal is gearriveerd, wordt het park overvallen door een groep zombies. Terwijl Caroline de kinderen in veiligheid brengt, moet Dave de zombies te lijf. Een zoet verhaal met spervuur aan grappen en bloederige gore met in de hoofdrol Lupita Nyong’o (12 Years a Slave,UsBlack Panther).

Het Imagine Film Festival sluit af met Freaks. De film is het verhaal van een jong meisje dat door haar vader binnenshuis wordt gehouden, omdat de buitenwereld het op ‘ons soort’ gemunt zou hebben. Een psychologische sci-fi thriler, met Bruce Dern (NebraskaThe Hateful Eight) en Emile Hersch (Into the WildMilk).

Monos wordt op 5 september uitgebracht door Gusto Entertainment. Little Monsters en Freaks worden later dit jaar uitgebracht door Splendid Film.

Volledig blokkenschema en start kaartverkoop
Vanaf vrijdag 22 maart 2019 zal het volledige blokkenschema te vinden zijn op imaginefilmfestival.nl. Het programma tot nu toe is te vinden opimaginefilmfestival.nl/programma. Op vrijdag 22 maart 2019 zal ook de kaartverkoop van start gaan. Een deel van het programma is al in de voorverkoop.

Imagine Film Festival vindt plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Titels

  • Freaks – Adam Stein, Zach Lipovsky (Canada, Verenigde Staten 2018)
    Nederlandse première
  • Little Monsters – Abe Forsythe (Australië, Verenigde Staten, Groot-Brittannië 2019)
    Internationale première
  • Monos – Alejandro Landes (Colombia, Argentinië, Nederland, Zweden, Duitsland, Uruguay 2019)
    Benelux-première

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: