Home Movies Napoleon is de nummer één film in Nederland

Napoleon is de nummer één film in Nederland

by Jos Vis

NAPOLEON was het afgelopen weekend de nummer één film in Nederland. De film draait in 153 bioscopen en heeft inmiddels meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Hiermee heeft NAPOLEON een fantastische opbrengst van €1,46 miljoen in Nederland. Dit is het beste openingsweekend voor Sony Pictures in 2023 én NAPOLEON heeft het beste openingsweekend voor een film van Ridley Scott ooit.

NAPOLEON is eveneens internationaal op nummer één geopend en heeft een geweldige wereldwijde openingsopbrengst van $ 78,8 miljoen behaald, waarvan $ 46,3 miljoen internationaal. In de Verenigde Staten is de film op een tweede plek geopend en heeft $ 33,1 miljoen opgebracht. Lees hier meer over de internationale resultaten.

NAPOLEON is een spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar-winnaar Joaquin Phoenix. In dit magistrale epos toont de legendarische regisseur Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde, en laat hij ons, door enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

NAPOLEON draait nu alleen in de bioscoop. Ook in IMAX, Dolby Cinema, 4D en ScreenX.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x