That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: DVD/Blu-Ray, Movies, Nieuws

Muziekdocumentaire Maria By Callas tijdens Grachtenfestival op 18 augustus

Tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam wordt er een speciale voorpremière van de indrukwekkende muziekdocumentaire Maria By Callas vertoond. De film vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s. De documentaire wordt op zaterdag 18 augustus om 14:30 uur vertoond in De Filmhallen in Amsterdam.

Vertoning Maria By Callas + nagesprek
Na afloop van de vertoning gaan de artistiek leiders, David Prins en Elsina Jansen, en de zangers van de Performing Opera Summer School in gesprek over de film Maria By Callas en wat Maria Callas heeft betekend en nog steeds betekent. Voorafgaand aan de film wordt de korte film She Flies by Night van Flynn von Kleist en Luke Deane vertoond, die op 14 augustus tijdens het Grachtenfestival in première gaat. Het totale programma duurt 2,5 uur.

Arrangement Maria By Callas + Achter de coulissen
Naast de vertoning van Maria By Callas, is er ook een arrangement mogelijk waarbij – voorafgaand aan de film – in een interactieve sessie een tipje van de sluier wordt opgelicht over wat het eigenlijk betekent om operazanger te zijn. Wat moet een zanger allemaal kunnen en hoe train je dat? Het publiek kan meedoen met een warming up en vragen stellen aan de jonge zangers en de coaches van de Performing Opera Summer School. Naast veel muziek, presenteren de zangers een aantal scènes waar ze aan gewerkt hebben. Aansluitend wordt de documentaire Maria By Callas vertoond. De voorstelling Achter de coulissen wordt mede mogelijk gemaakt door Café Belcampo.

Kaartverkoop
Tickets voor de vertoning van Maria By Callas met nagesprek zijn hier te koop. De film begint om 14:30 uur.
Tickets voor het arrangement Maria By Callas + Achter de coulissen zijn hier te koop. Dit programma begint om 13:00 uur, met aansluitend om 14:30 uur de vertoning van de film.

MARIA BY CALLAS – bioscooprelease 13 september – bekijk de trailer
De documentaire toont, veertig jaar na Callas’ haar dood, persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

Over het Grachtenfestival
Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Van 10 tot en met 19 augustus 2018.
250 concerten | 90 locaties | klassiek & jazz

Over Performing Opera Summer School
Performing Opera is een samenwerking van Pitstopstudio en het Grachtenfestival. Ervaren operaregisseurs Elsina Jansen en David Prins werken met de in zangbegeleiding gespecialiseerde pianiste Femke de Graaf met tien geselecteerde jonge zangers aan operarepertoire. De cursus concentreert zich op trainen, repeteren én optreden, waardoor kennen en kunnen meteen in de praktijk kan worden toegepast.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE