Home Gaming MotoGP 23 aangekondigd

MotoGP 23 aangekondigd

by Pim, Sel

Milestone en Dorna Sports S.L. maken met plezier bekend dat MotoGP 23 op 8 juni 2023 verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en Steam. Dit nieuwe hoofdstuk in de historische franchise bevat alle officiële coureurs en tracks van het 2023-seizoen voor de categorieën MotoGP, Moto2, Moto3 en MotoE.

MotoGP 23 biedt vele vernieuwingen, waaronder de geheel nieuwe career-mode, die spelers alle vrijheid biedt om hun eigen weg naar het kampioenschap te vinden. Van groot belang daarbij zijn de nieuwe ‘turning points’ die de carrière een nieuwe wending kunnen geven op basis van de prestaties en keuzes van spelers. Nadat spelers zijn gedebuteerd in het laatste deel van een Moto3-seizoen, kunnen ze sneller door de verschillende klasses bewegen, op basis van hun behaalde resultaten. Toch wordt het niet makkelijk een contract te krijgen, omdat elk team maar twee spots heeft en spelers met de officiële coureurs om hun plek moeten strijden. De turning points beïnvloeden ook de ontwikkeling van de motorfiets tijdens de seizoenstesten, met speciale uitdagingen die de evolutie versnellen. De rivaliteiten tussen coureurs worden dit jaar overigens niet alleen op de baan uitgevochten, voor de allereerste keer biedt MotoGP 23 ook een sociaal netwerk om te communiceren met coureurs, teams en fabrikanten. Net als in de werkelijkheid krijg je hier niet alleen ruimte om vrienden te maken, maar ook om rivalen lastig te vallen. Tijdens races zal het gedrag van spelers op het sociale netwerk van invloed zijn op de manier waarop coureurs zich op de baan gedragen.

Op verzoek van de community zijn twee gloednieuwe features toegevoegd om de simulatie realistischer dan ooit te maken. Dankzij de introductie van Dynamic Weather, kan een droge race nu razendsnel veranderen in een waterballet, waarbij het nóg meer aankomt op skills en strategie. Een race kan ook worden uitgeroepen tot een Flag-to-Flag*-race, met de mogelijkheid om terug te keren naar de pitlane en van motor te wisselen voor een strategisch voordeel. Daarnaast zorgt de geavanceerde AI ervoor dat het gedrag van coureurs op het circuit beter aansluit bij hun echte racestijl, waarbij elke coureur een unieke persoonlijkheid heeft die zijn acties tijdens de race zal bepalen.

Om zowel hardcore gamers als beginners een passende uitdaging te bieden, zijn er nieuwe racehulp-opties voor remmen, acceleratie en sturen. Dit zorgt voor een even toegankelijke als ambitieuze game-ervaring, zodat iedereen de echte spanning van MotoGP kan beleven, ongeacht het niveau waarop de speler begint. Daarnaast is de beroemde MotoGP Academy terug die spelers met specifieke trainingssessies helpt de basis te leren, of hun stijl te perfectioneren.    

MotoGP 23 biedt ook diverse multiplayer-opties, zowel online als offline. Voor het eerst kunnen spelers via cross-play** tegen elkaar racen, ongeacht het platform of de console-generatie. Daarnaast bieden de nieuwe Ranked Races eerlijke races tussen spelers van hetzelfde niveau. Ook is de lokale splitscreenstand voor 2 spelers* terug, zodat vrienden die naast elkaar op de bank zitten tegen elkaar kunnen strijden.

Tenslotte kunnen spelers in hun eigen stijl door MotoGP racen, dankzij de graphic editors voor helmen, stickers, racenummers en buttpatches.

*Flag-to-Flag en splitscreen zijn niet beschikbaar in de Nintendo Switch-versie
**Cross-play is niet beschikbaar in de versies voor pc en Nintendo Switch

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: