Home GamingAndroid Flashscore introduceert beoordelingen van voetballers

Flashscore introduceert beoordelingen van voetballers

by Pim, Sel

Hoe presteerde een bepaalde speler in zijn laatste wedstrijd? Was hij goed, gemiddeld of zelfs slecht? Flashscore introduceert een nieuwe functie die werkt met de individuele statistieken van voetballers in meer dan 80 competities. Op basis van een grote hoeveelheid verzamelde statistische gegevens krijgen hun prestaties een algemeen cijfer. Voorlopig zullen de scores beschikbaar zijn op de website, maar later dit jaar zullen ze ook verschijnen in de app.

“We houden van cijfers en we willen deze op een interessante manier met onze gebruikers delen,” zegt Jan Hortík, CMO van het Tsjechische techbedrijf Livesport, het bedrijf achter Flashscore Network. “We verwerken een groot aantal spelers-prestatiegegevens en geven deze simpel weer met een enkel getal. Wij geloven dat dit waardevol is voor voetbalfans, die een meer gedetailleerd inzicht krijgen in het verloop van een wedstrijd en hoe een individuele speler aan de wedstrijd heeft bijgedragen.”

Spelers Ratings – Wat schuilt erachter?

De basisvoorwaarde om een cijfer te krijgen is dat de speler ten minste tien minuten op het veld staat, exclusief extra tijd. Elke voetballer begint automatisch met een startcijfer 6. Het maximum, in geval van een absoluut uitzonderlijke prestatie, bijvoorbeeld de vijf doelpunten van Erling Haaland tegen Leipzig, is een 10. De cijfers worden altijd tot op één cijfer achter de komma nauwkeurig berekend en verschijnen enkele minuten na het laatste fluitsignaal in de wedstrijddetails direct in het tabblad ‘Opstellingen’. 


Het uiteindelijke cijfer wordt vooral beïnvloed door individuele statistieken. Elke statistiek heeft een bepaalde waarde, die positief kan zijn en extra tienden kan toevoegen. Denk daarbij aan doelpunten, schoten op doel, goede passes, gewonnen duels en geslaagde verdedigende tackles. Uiteraard zijn er ook factoren die het cijfer negatief beïnvloeden. Zaken die het cijfer omlaag halen zijn bijvoorbeeld overtredingen, ontvangen kaarten en verloren persoonlijke duels.


Natuurlijk verschilt het per positie wat de belangrijkste taken van de speler zijn. Logischerwijs zijn voor een keeper andere statistieken essentieel dan voor een middenvelder. De differentiatie van posities is daarom een van de factoren waarmee het systeem rekening houdt. Hetzelfde geldt voor teamstatistieken zoals het aantal schoten op doel en het eindresultaat van de wedstrijd.

Het zal je misschien verbazen dat een voetballer in dit beoordelingssysteem zelden eindigt met een algemeen cijfer dat lager is dan het openingscijfer 6. Als dat wel het geval is, had de speler wel een héél slechte dag. Mogelijke oorzaken van zo’n score zijn: wanneer een speler een rode kaart ontvangt, een penalty veroorzaakt of gewoon een echt slechte prestatie levert en meer duels verliest dan wint en meer foute dan goede passes geeft. 


“Nederlandse fans kunnen de spelers ratings terugvinden van de hoogste, en op één na hoogste, competities in Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, België en nog vele andere landen. Maar je zult het ook terugzien in de Champions League, de Europa League, de Conference League en zelfs tijdens de Copa Libertadores in Zuid-Amerika,” voegt Hortík toe.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: