Home Featured Mortal Kombat 11 Ultimate Edition Review

Mortal Kombat loopt ondertussen al flink wat jaren mee. De game serie is begonnen in 1992 met het eerste deel. Vorig jaar is het 11e officiële deel in de fighting game serie verschenen. Kort geleden is hiervan de Ultimate Edition van verschenen voor de Playstation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series S/X, Nintendo Switch en PC. Vandaag gaan we het hebben over deze ultieme editie van Mortal Kombat 11.

Verhaal

Het verhaal van Mortal Kombat 11 draait er om dat de Good Guys bijna allemaal zijn veranderd in Revenants door Shinnok. Raiden is ook overgenomen door het kwaad van Shinnok. In de andere Realms ( rijken ) zijn alle personages zo goed als allemaal verslagen maar gelukkig hebben ze in Mortal Kombat 11 nog een troef achter de hand en dat is de tijd. Kronika is namelijk de bewaarder van de tijd. Zij en haar assistent Geras gaan proberen de wereld te resetten en Raiden van de aardbol te laten verdwijnen. Door een fout in de tijdlijn komen bijna alle karakters hun jongere versies weer terug in de Realms. Dit gaat gepaard met de nodige hilarische momenten onderling en zorgt ervoor dat je een leuk verhaal hebt om te doorlopen. Het verhaal duurt zo’n 6 a 7 uur dat is netjes voor een fighting game.

Aftermath

De Aftermath DLC begint waar het standaard verhaal ophoud. Het verhaal draait om Shang Tsung die een kroon heeft gemaakt die veilig gesteld moet gaan worden. Dit is een leuke extra verhaallijn waar vele extra karakters aan worden toegevoegd die speelbaar zijn zoals: Fujin, Nightwolf, Sindel en Sheeva.

Towers

De Towers of Time zorgen voor een goede uitdaging om iedere keer weer geld vrij te spelen dat je weer kan besteden in The Krypt ( waar ik later meer over uitleg ). Om de paar uur krijg een nieuwe tower voor je kiezen om daar weer het nodige vechtwerk doorheen te knallen en te kijken of je top van de toren kan halen om daar je beloning te krijgen. Dit zelfde geld voor de Classic Towers maar dit zijn gewoon simpele gevechten. De Towers of Time bieden altijd een goede uitdaging.

The Krypt

Als je voor het eerst The Krypt inkomt word je welkom geheten door Shang Tsung ( ingesproken en de looks van Cary-Hiroyuki Tagawa). The Krypt is eigenlijk een grote omgeving waarin je je geld uit kan geven dat je verdiend hebt in gevechten. Helaas is er ook een minpunt want er zijn micro transacties aan toegevoegd waardoor je dus jezelf of helemaal lens moet vechten in de game om een kist te openen of wat geld investeren en makkelijker de kisten openen. In de kisten in The Krypt zul je onder andere cosmetische dingen vinden en Fatalities en Brutalities.

Online

Online zit de game goed in elkaar. De servers werken goed en er is altijd wel iemand te vinden om een potje tegen te gaan spelen. Lag is bijna niet te zien dus daar ben ik positief over.

Grafisch

De Graphics in de game zijn zoals je wilt dat ze zijn. Het ziet er fantastisch uit. In de omgeving zie je genoeg gebeuren en je kunt ook van de omgevingen gebruik maken. Zie je ergens een boormachine liggen dan pak je die op en zet je die op iemand zijn schedel om die even te doorboren.

DLC karakters

Ook zijn er bij de ultimate edition alle DLC karakters toegevoegd. Dit zijn de volgende karakters:

 • Shang Tsung
 • Nightwolf
 • Sindel
 • Terminator T-800
 • The Joker
 • Spawn
 • Fujin
 • Sheeva
 • Robocop
 • Mileena
 • Rain
 • Rambo

Al deze nieuwe karakters zijn nog vetter dan de normale karakters. Ook omdat bepaalde karakters een cult-status hebben in de film wereld. Deze karakters worden op hun ziekste manier neergezet.

Conclusie

Over het algemeen is Mortal Kombat 11 Ultimate Edition mij zeer goed bevallen het enige nadeel vind ik dat als ik alles wil unlocken ik geld in de game moet pompen en daar ben ik op tegen. Voor de rest speelt het heerlijk weg en de story mode zit met zijn humor en diepgang goed in elkaar. Al met al een heerlijke game die helaas vanwege zijn micro transacties bijna niet te voltooien is.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: