Home Gaming Model builder laat je modellen bouwen op de pc (!)

Model builder laat je modellen bouwen op de pc (!)

by Jos Vis

Model Builder is een simulatiespel waarmee spelers hun eigen modellen kunnen bouwen. Als je ooit hebt overwogen om schaalmodelbouw een kans te geven op , maar nooit genoeg middelen of beschikbare ruimte thuis hebt gehad, zal dit zeer realistische spel je helpen je droom te vervullen!

In Model Builder is het allemaal aan spelers wat op hun virtuele displayplanken wordt gepresenteerd. Het modelbouwproces bestaat uit twee delen – in het eerste moeten spelers de instructies volgen, terwijl ze in het tweede hun creativiteit kunnen ontketenen. Elk model vereist een andere aanpak. De opgedane ervaring stelt spelers in staat om meer gecompliceerde tools te gebruiken en het uiteindelijke uiterlijk en de presentatie van de modellen is volledig aan hen.

Alleen omdat het virtueel is, betekent dit niet dat het gemakkelijk zal zijn. Model Builder maakt het assemblageproces net zo uitdagend als in het echt. Van het kiezen van de volgende machine tot het aanpassen van onderdelen, de constructie van de modellen zal veel geduld vergen en zal niet vergevingsgezind zijn. Niettemin zal de tevredenheid die voortkomt uit het verbeteren van je vaardigheden en het afwerken van het model heel reëel zijn, net als de merkbare vooruitgang.

De ervaring eindigt niet als het model klaar is. Nadat je het op een display hebt gezet, kun je nog meer plezier hebben, omdat elke machine een uniek verhaal kan vertellen. Opscheppen met je afgewerkte modellen betekent veel meer dan ze gewoon op een plank te leggen – ze zijn gemaakt voor een groter doel van storytelling, dat volledig afhankelijk is van jou en je verbeelding. Hoe ga je ze positioneren? Welk model speelt de hoofdrol? Hoe ziet de hele scène eruit? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vanaf het begin biedt de game een grote verscheidenheid aan modellen om uit te kiezen en te ontgrendelen, met meer in updates na de release. Net als de modelsets worden meer geavanceerde tools ontgrendeld tijdens de voortgang van het spel. De gameplay vereist een solide inzet van spelers, omdat alle tools zijn ontworpen om op dezelfde manier te werken als in het echte leven. Al het harde werk wordt beloond na de presentatie van afgewerkte modellen. Het is echter niet nodig om er de hele tijd te serieus over te zijn. Je hebt onderweg iets verprutst, maar wil nog steeds zien wat het resultaat zal zijn als je stopt met het volgen van de instructies? Je kunt niet alleen jezelf verrassen, maar ook iedereen die je voltooide werk ziet!

De game is bedoeld voor iedereen die op enigerlei wijze geïnteresseerd is in het bouwen van schaalmodellen. Het maakt niet uit of ze nooit de kans hebben gekregen om het te proberen, ze niet genoeg vrije tijd of middelen hebben om hun interesse te ontwikkelen of zijn gewoon op zoek naar een nieuwe manier om hun creativiteit te uiten. In deze workshop is iedereen welkom!

De enorme ervaring in de game-ontwikkelindustrie stelde Kuba Wójcik – de maker – in staat om samen te werken met Moonlit – de ontwikkelaar – om Model Builder te maken, een uitzonderlijke, unieke simulator.

Model Builder komt voorlopig nog niet uit, want het is de bedoeling dat de release in het vierde kwartaal van 2020 zal plaatsvinden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: