Home Gadgets Mobiele Meesterwerken: Hey Reilly remixt klassieke kunst voor de Insta-generatie

Mobiele Meesterwerken: Hey Reilly remixt klassieke kunst voor de Insta-generatie

by Jos Vis

In samenwerking met Samsung remixt digital artist en fashiondesigner Hey Reilly klassieke kunst voor de Instagram-generatie. Traditionele meesterwerken van Van Gogh, Botticelli en Da Vinci krijgen een totaal nieuwe lading door de verbeelding van de kunstenaar. Reilly gebruikte de Samsung Galaxy Note10+ voor zijn Mobiele Meesterwerken, waarvan ‘Het Meisje met de Parel’ van Vermeer er een is.

Voor het eerst gebruikt Hey Reilly een smartphone om zijn kenmerkende cultbeelden te produceren en delen. Met social media als galerie wil Hey Reilly de meesterwerken laten zien aan een breder publiek en fans inspireren met nieuwe ogen te kijken naar kunst en de creatieve tools die zij binnen handbereik hebben.

Social media zorgen voor een nieuwe manier om kunst te creëren, delen en bekijken. Met meer dan 334 miljoen mentions van #art blijft Instagram het favoriete social mediakanaal van de kunstwereld. 80% van de wereldwijde kunstkopers ontdekt nieuwe artiesten via dit platform, terwijl 75% kunst vond die zij willen kopen.

Mobiele Meesterwerken zijn onder andere: ‘Selfie Portrait’, ‘Lady with a Pug Frog’, ‘Enigmatic Smile’, ‘Girl with a Red Rose’ en ‘Venus Di Smilo’. Alle meesterwerken zijn nu te downloaden van Samsungs online kunstplatform, Galaxy PENUP.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d