Home GadgetsAI Microsoft Versterkt AI-Toekomst met Nieuw Onderzoeksteam

Microsoft Versterkt AI-Toekomst met Nieuw Onderzoeksteam

by Sven

In een recente en opvallende ontwikkeling binnen de wereld van kunstmatige intelligentie, heeft Microsoft een grote stap gezet door belangrijke figuren van OpenAI in te lijven. Sam Altman en Greg Brockman, prominente namen in de AI-industrie, zullen toetreden tot Microsoft’s nieuw opgerichte AI-onderzoeksteam. Ondertussen neemt voormalig Twitch CEO Emmett Shear tijdelijk de rol van CEO van OpenAI op zich.

De aankondiging werd vroeg op de maandagochtend van 20 november 2023 gedaan door Satya Nadella, CEO van Microsoft, via het sociale platform X (voorheen bekend als Twitter). Nadella bevestigde dat Microsoft zich blijft inzetten voor OpenAI. Hij sprak zijn enthousiasme uit om samen te werken met Emmett Shear en het nieuwe leiderschapsteam van OpenAI.

Achter de Schermen bij OpenAI

Deze veranderingen volgden op een tumultueuze periode bij OpenAI. Afgelopen vrijdag werd Sam Altman door het bestuur van OpenAI als CEO ontslagen. Hierop volgend kondigde Greg Brockman zijn vertrek aan. Andrej Karpathy, ook een sleutelfiguur bij OpenAI, merkte op dat het bestuur geen duidelijkheid gaf over deze ingrijpende beslissingen. Bloomberg berichtte dat het bestuur tot 17:00 uur die dag de tijd had om te voldoen aan de eisen van Altman.

GPT-4 Turbo en Juridische Steun

Het team van CNBC, bestaande uit Jake Piazza en Hayden Field, heeft deze ontwikkelingen op de voet gevolgd. Op 6 november 2023 kondigde OpenAI de lancering van GPT-4 Turbo AI aan. Interessant genoeg beloofde Altman dat het bedrijf de kosten zou dekken voor juridische acties tegen gebruikers die beschuldigd worden van auteursrechtinbreuk. Kort daarna volgde de aankondiging van de leiderschapswisseling.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d