Home Gadgets Microsoft PowerApps en Flow vanaf vandaag beschikbaar

Microsoft PowerApps en Flow vanaf vandaag beschikbaar

by Mark van Truijen

De manier waarop bedrijven werken is snel aan het veranderen en medewerkers zijn mobieler dan ooit tevoren. Om organisaties in staat te stellen daar een antwoord op te geven maakt Microsoft vandaag PowerApps en Flow beschikbaar in 42 talen, waaronder in het Nederlands. Sinds de preview in april online ging hebben 160.000 enthousiaste gebruikers van 71.000 organisaties er gebruik van gemaakt. Samen met PowerBI stellen PowerApps en Flow zakelijke gebruikers met én zonder programmeerkennis in staat om optimaal gebruik te maken van hun systemen en data.

Eenvoudig apps bouwen en processen automatiseren

PowerApps is gemaakt voor organisaties van elke omvang. Hiermee kunnen ze snel en eenvoudig zelf apps creëren, deze verbinden met eigen data en systemen en ze delen met iedereen binnen de organisatie. Met PowerApps ontwikkel je bijvoorbeeld werknemergerichte apps zoals een medewerkersenquête, of zwaardere apps die de productiesystemen via clouddiensten verbinden met de smartphone van medewerkers.

Ook aan professionele ontwikkelaars is gedacht. Zij kunnen met meer gemak web- en mobiele apps blijven ontwikkelen, evenals API’s met Azure App Service, waarmee waardevolle data voor de organisatie zichtbaar worden en ingezet kunnen worden om te innoveren.

Met PowerApps kan je apps bouwen die gebruikmaken van je data uit de meest gebruikte SaaS-diensten, zoals Office 365, Microsoft Dynamics, Salesforce, Dropbox, Twitter, Google Drive en Microsoft OneDrive. De dienst biedt een vertrouwde Office-achtige ervaring voor het beheer van de schermlayout, thema’s en lettertypen in de app, en stelt gebruikers zelfs in staat om dynamische interacties aan apps toe te voegen. PowerApps bevat ook sjablonen voor veelvoorkomende appcategorieën, zodat je nog sneller aan de slag kan met het ontwikkelen van je eigen apps.

Flow

Op eenzelfde manier maakt Flow het voor organisaties makkelijk om tijdrovende processen te automatiseren. Denk aan geautomatiseerde e-mails aan inkoopafdelingen wanneer de voorraad afneemt. Deze processen, of Flows, zijn ook op mobiele apparaten te beheren.

PowerBI

Met PowerBI analyseer je data op een overzichtelijke manier. Organisaties kunnen moeiteloos hun data visualiseren om nieuwe inzichten te verkrijgen en er hun voordeel mee te doen.

Meer weten? Lees hier meer over deze bekendmaking, en via de volgende links meer over specifiek PowerApps, Flow enPowerBI.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: