Home GadgetsAI Microsoft brengt DALL-E’s AI image generation naar Bing met Edge

Microsoft brengt DALL-E’s AI image generation naar Bing met Edge

by Mark van Truijen

Microsoft’s Bing AI chat kan je al helpen bij het vinden van antwoorden, maar nu kan het je ook helpen bij het produceren van fantasierijke foto’s. Het bedrijf heeft een Bing Image Creator preview geïntroduceerd die de DALL-E AI-beeldgeneratie van OpenAI toevoegt aan zowel Bing-zoekopdrachten als een zijbalk in de Edge-browser. Je hoeft de chatbot alleen maar te vragen om een afbeelding te maken met een directe beschrijving of een follow-up van een eerdere zoekopdracht. Als je je afvraagt hoe je je woonkamer opnieuw kunt inrichten, kun je Bing vragen om ideeën te tekenen op basis van jouw criteria.

Ja, Microsoft is zich bewust van het potentieel voor problemen. Het bedrijf zegt dat het “aanvullende bescherming” toepast, bovenop die van OpenAI zelf. Het zal je blokkeren van het maken van mogelijk “schadelijke” afbeeldingen, zegt het bedrijf. Microsoft verduidelijkt ook expliciet dat de afbeeldingen AI-generaties zijn, inclusief watermerken.

Image Creator is beschikbaar voor een selectie van Bing-desktop- en mobiele gebruikers in preview en via een toegewijde site. Edge-gebruikers hebben ook toegang. Als je deel uitmaakt van de testgroep, moet je de creatieve modus inschakelen om de generator uit te proberen. Microsoft is van plan om de creatieve tool in de toekomst naar Balanced en Precise-modusgebruikers te brengen en het gedrag van het systeem in meerdere stappen te verfijnen. Hoewel de technologie alleen Engels ondersteunt, worden er meer talen ontwikkeld.

Meer vormen van AI vinden hun weg naar Bing. Het bedrijf rolt AI-gebaseerde kenniskaarten uit die nu “dynamische” snelkijk-info bieden, zoals grafieken en tijdslijnen. Verhalen bieden ondertussen afbeeldingen en korte video’s die zijn gekoppeld aan gezochte onderwerpen.

De DALL-E-tool komt net op het moment dat Adobe plannen heeft onthuld om generatieve AI in Photoshop, After Effects en Premiere Pro te integreren, terwijl NVIDIA een aanpasbare cloud-AI-service lanceert die beeldcreatie omvat. Hoewel Microsoft duidelijk niet rechtstreeks concurreert met Adobe of NVIDIA, sluit het zich aan bij een golf van techreuzen die AI-beeldproductie zien als een waardevol hulpmiddel. Bing Image Creator kan ook een concurrentievoordeel bieden ten opzichte van Google, dat pas geleden de toegang tot zijn Bard AI-chat heeft verbreed na een beperkte test.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: