Home Gadgets Microsoft-aankondigingen tijdens de Hannover Messe

Microsoft-aankondigingen tijdens de Hannover Messe

by Mark van Truijen

Deze week vindt de Hannover Messe plaats (25-29 april 2016). Deze vakbeurs voor industriële technologie is de grootste in zijn soort. Microsoft CEO Satya Nadella gaf zondag een keynote over digitale transformatie, inhakend op het thema van de beurs: Industrie 4.0. Kijk of lees hier de keynote terug.

Na Microsofts Build en Envision congressen eerder dit jaar is dit voor Microsoft de derde gelegenheid om dieper in te gaan op het thema digitale transformatie. Centraal daarbij staat het bijdragen aan intelligente en connected vervoermiddelen, gebouwen en fabrieken om mensen en organisaties in staat te stellen productiever te zijn, kosten te besparen en de impact op het milieu te verminderen.

Hieronder tref je een overzicht van de aankondigingen die tijdens de beurs door Microsoft en haar partners zijn gedaan.

Azure Certified for IoT

Microsoft kondigde enkele weken geleden tijdens het Build congres in San Francisco al nieuwe toepassingen aan die beheer van IoT via het Azure-platform nog efficiënter maken. Tijdens de Hannover Messe maakt Microsoft ook bekend dat er een aantal nieuwe OEM-partners als Azure Certified for IoT-partners worden verwelkomd, te weten: Amplified, Beckhoff Automation, Contec Co., DUX Inc., DFI Inc., Ecommot, IEI Integration Corp., Inventec Corp, Lanner Technology, Mechatrax, Pacific Control Systems, Panasonic, Plat’Home Co., SADE Group, Vantron Technology en Yaskawa Information Systems. Lees hier meer over dit onderwerp.

OPC Foundation

Daarnaast biedt Microsoft meer ondersteuning aan de OPC Foundation. Deze organisatie helpt fabrikanten al twintig jaar om efficiënter te werken door het onder de aandacht brengen van industriële automatiseringsstandaarden. Microsoft treedt toe tot het bestuur van de OPC en breidt de technologische ondersteuning uit door het mogelijk te maken dat bestaande OPC-software geïntegreerd kan worden in Azure IoT en het Universal Windows Platform (UWP).

Wissenstag

Op maandag vond naast het reguliere beursprogramma ook de opening van ‘Wissenstag’ plaats. Premier Mark Rutte was in Hannover om deze bijeenkomst voor te zitten. Hij werd bijgestaan door onder andere minister van onderwijs Jet Bussemaker. Tijdens ‘Wissenstag’ wordt aandacht gevraagd voor meer technologie- en bètavakken in het onderwijs. Namens Microsoft was Julie de Widt-Bakker (Citizenship Lead Microsoft Nederland) aanwezig om de US STEM Education Coalition te vertegenwoordigen. STEM staat voor ‘science, technology, engineering, and mathematics.’ Deze coalitie is gestart in de VS, Microsoft is een van de initiatiefnemers.

Partnerprojecten

Tijdens de Hannover Messe worden ook projecten uitgelicht waarin Microsoft met partners innoveert om digitale transformatie mogelijk te maken:

·       Liebherr

Liebherr Appliances en Microsoft werken samen aan een koelkast die de farmaceutische industrie mogelijkheden biedt voor monitoring op afstand en predictive maintenance. In deze industrie is een constante koeling en in sommige gevallen bevriezing van temperatuurgevoelige middelen als medicijnen van essentieel belang. Betrouwbare en regelbare IoT-systemen die hieraan kunnen bijdragen helpen ook de farmaceutische industrie te digitaliseren. Lees hier meer over dit project.

·       Rolls-Royce luchtvaartmotoren

Rolls-Royce en Microsoft werken samen aan nieuwe oplossingen voor klanten als luchtvaartmaatschappijen in de zakelijke luchtvaart. Dat betekent onder andere dat Rolls-Royce Microsoft Azure IoT Suite en Cortana Intelligence Suite in zijn servicepakket aanbiedt. Daarmee kan de fabrikant digitale mogelijkheden uitbreiden om de huidige en volgende generatie intelligente Rolls-Royce-motoren te ondersteunen. Lees hier meer over dit project.

·       Jabil oplossingen voor maakindustrie

 

Jabil levert diensten en producten voor de maakindustrie. Samen met Microsoft heeft het met behulp van Azure Machine Learning een oplossing ontwikkeld die voorspellende analyses mogelijk maakt. De nieuwe oplossing voorspelt fouten en mislukkingen in het fabricageproces van een product, voordat het tot een misstap is gekomen. Dit bespaart de fabrikant tijd en geld, voor het eindproduct betekent dit een betere kwaliteit. Lees er hier meer over.

·       Fujitsu’s Intelligent Dashboard

Tijdens de Hannover Messe presenteert Fujitsu samen met Microsoft een intelligent fabrieksmanagement-dashboard. Het dashboard stelt managers van fabrieken wereldwijd in staat om hun productielijnen real-time te volgen en op basis van gevisualiseerde data beslissingen te nemen. Het dashboard maakt gebruik van Fujitsus eigen Ubiquitousware oplossing en Microsoft Azure. Daarnaast integreert het dashboard Cortana- en Skype Translator-functionaliteiten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x