Home Movies Melk – speelfilmdebuut van Stefanie Kolk – vanaf 4 april in de bioscoop

Melk – speelfilmdebuut van Stefanie Kolk – vanaf 4 april in de bioscoop

by Pim, Sel

MELK, het speelfilmdebuut van regisseur Stefanie Kolk (naar een scenario van Stefanie Kolk & Nena van Driel), ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Venetië (Giornate degli Autori) in Italië. De Nederlandse première vond jl. januari plaats op International Film Festival Rotterdam. Vanaf 4 april is MELK te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid.

De cast
De absolute hoofdrol in MELK wordt vertolkt door de rijzende ster Frieda Barnhard, alom geprezen voor haar opvallende hoofdrol in Kiddo, die vorig jaar in wereldpremière ging op het filmfestival van Berlijn. Ook was Barnhard te zien in Dag & Nacht (2023) en Vliegende Hollanders (2021). Komende zomer is ze naast Reinout Scholten van Aschat te zien in Bijt, het eigenzinnige speelfilmdebuut van Guido Coppis.

Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Aleksej Ovsiannikov, Jules* Elting (King Car), Arnoud Bos (De Luizenmoeder), Murat Toker (Sleepers), Ruth Sahertian (Toren C) en de onlangs overleden Wimie Wilhelm (Bestseller Boy).

Bijzonder is dat Stefanie Kolk voor de rollen van het zorgpersoneel heeft gekozen voor mensen die daadwerkelijk werkzaam zijn in de zorgsector waardoor deze scenes, ondanks het gebrek aan acteerervaring, uitermate authentiek aanvoelen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x