Home Gaming Meer dan 100 indiegames in de maak voor Nintendo-systemen

Meer dan 100 indiegames in de maak voor Nintendo-systemen

by Sven
Het nu al robuuste games-aanbod voor de Nintendo Switch wordt binnenkort nog een stuk groter en gevarieerder, met tientallen nieuwe games van onafhankelijke ontwikkelaars en uitgevers. Er zijn nieuwe delen in de franchises Super Meat Boy en Shovel Knight onderweg, terwijl een oude favoriet terugkeert in Travis Strikes Again: No More Heroes van Suda51 en Grasshopper Manufacture.
Een overzicht van de aankomende games:
 • Super Meat Boy Forever van Team Meat: In dit vlezige vervolg op het populaire origineel moeten spelers opnieuw van muren springen, cirkelzagen ontwijken en uiterst precieze 2D-platformprestaties leveren. Maar in deze game worden de levels een stukje moeilijker telkens als je ze voltooit. Daarnaast worden spelers verwend met een verbeterde besturing, nieuw beoordelingssysteem en dagelijkse uitdagingen. Super Meat Boy Foreverkomt in 2018 naar de Nintendo Switch.
 • Shovel Knight: King of Cards van Yacht Club Games: Dit laatste avontuur in de Shovel Knight: Treasure Trove-saga levert spelers een koninklijke ervaring! Reis door vier nieuwe werelden en 30 nieuwe levels om te ontdekken hoe King Knight de troon besteeg en lid werd van de Order of No Quarter. Binnenkort verschijnen drie nieuwe amiibo-figuurtjes van King Knight, Plague Knight en Specter Knight. Deze kunnen spelers gebruiken voor het vrijspelen van exclusieve harnassen, extra uitdagingen en de mogelijkheid feeën op te roepen die spelers tijdens missies vergezellen. Shovel Knight: King of Cards komt begin 2018 naar de Nintendo Switch.
 • Travis Strikes Again: No More Heroes van Suda51 en Grasshopper Manufacture: Dit is een vervolg op de originele cultklassieker die in 2007 voor de Wii verscheen. Zeven jaar zijn verstreken na de gebeurtenissen in No More Heroes, en The Bad is vastbesloten om wraak te nemen op Travis Touchdown. Net als in de originele cultklassieker moeten spelers zich een weg hakken door gevarieerde punkrocklevels en over-the-top eindbazen verslaan. De game put inspiratie uit de indiegamescene, en werkt op verschillende manieren samen met diverse indiestudio’s. Travis Strikes Again: No More Heroes komt in 2018 exclusief naar de Nintendo Switch.
 • Kentucky Route Zero: TV Edition van Cardboard Computer en Annapurna Interactive: dit episodische griezelverhaal heeft al vele fans, en komt nu naar de Nintendo Switch. Kentucky Route Zero: TV Edition komt begin 2018 naar de Nintendo Switch, inclusief het debuut van het langverwachte vijfde en laatste hoofdstuk van de serie.
 • SteamWorld Dig 2 van Image & Form Games: In dit vervolg op het bekroonde origineel moet je weer diep graven, kostbaarheden verzamelen en een gevaarlijke onderwereld verkennen. De nieuwe trailer onthult dat de game op 21 september verschijnt voor de Nintendo Switch.
 • Dragon: Marked for Death van IntiCreates: Deze zijwaarts scrollende actie-RPG kun je zowel in je eentje als samenwerkend met maximaal drie vrienden spelen. Met 30 enorme missies en vier speelbare klasses, biedt deze game vele uren spannend speelplezier. Dragon: Marked for Death verschijnt komende winter exclusief voor de Nintendo Switch.
 • Battle Chef Brigade van Trinket Games en Adult Swim: Orks, elfen en mensen hebben één ding gemeen – de behoefte aan voedsel! Battle Chef Brigade is deels een combo-gebaseerd actiespel, deels een match-three-puzzelspel en daar nog eens bovenop een feestje voor liefhebbers van 2D-animatie. Word lid van de brigade wanneer de game komende winter als eerste voor de Nintendo Switch verschijnt.
 • Golf Story van Sidebar Games: De meeste role-playing games gaan over het slachten van draken of heroveren van mystieke kristallen, maar wat dacht je van een RPG waarin spelers geen zwaarden maar golfclubs hanteren? In deze golf-RPG beleef je een dramatisch verhaal met tal van kleurrijke personages, golfuitdagingen, beloningen en verzamelbare uitrusting. Golf Story verschijnt in september exclusief voor de Nintendo Switch.
 • Floor Kids van MERJ: Dit ritmegebaseerde actiespel laat spelers coole moves maken, respect verdienen en dansers rekruteren op uiteenlopende locaties. De standen voor een of meer spelers zijn zowel met de traditionele knoppen als het touchscreen te bedienen. Floor Kids verschijnt komende winter als eerste voor de Nintendo Switch.
 • Wulverblade van Fully Illustrated en Darkwind Media: Haal nostalgische gevoelens op in de sfeer van de klassieke beat-’em-ups uit de jaren ’80 en ’90 met Wulverblade, een rijk gedetailleerd, handgetekend 2D-actiespel dat speelt in een door oorlog verscheurt Brittannië. Deze coöpgame voor twee spelers verschijnt in september als eerste voor de Nintendo Switch.
 • Poly Bridge van Dry Cactus: Beproef je mechanisch inzicht in deze brugbouwsimulator die bewijst dat het net zo leuk is om dingen te bouwen als om ze te zien instorten. Honderden op fysica gebaseerde puzzels leren spelers hun eigen geweldige bruggen bouwen en puzzellevels maken om met vrienden te delen.
 • Earth Atlantis van Pixel Perfex en Headup Games: In deze zijwaarts scrollende shooter moet de speler als een van de laatste overlevenden van de mensheid een onderwaterwereld verkennen en jacht maken op monsterlijke hybrides van wezens en machines. Earth Atlantis verschijnt komende herfst voor de Nintendo Switch.
 • Next Up Hero van Digital Continue en Aspyr Media: Iedereen sterft in deze door de community gedreven, online* actiegame. Maar elke persoon die sterft, laat een echo achter, die de held vervolgens tot leven kan wekken als computergestuurde metgezel. Kies uit negen helden en gebruik divers wapentuig in Next Up Hero, vanaf begin 2018 op de Nintendo Switch.
 • Mom Hid My Game van KEMCO: Spelers moeten de grenzen van hun verbeelding verleggen in dit zoekspel dat draait om het vinden van een game! Mom Hid My Gameverschijnt later dit jaar met exclusieve stages voor zowel de Nintendo Switch als de Nintendo 3DS-systemen.
 • Mulaka van Lienzo: Strijd tegen mythische wezens, kraak puzzels en onderga magische transformaties in dit weelderige actie-avontuur, geïnspireerd door Noord-Mexico en de inheemse Tarahumara-cultuur. Mulaka komt in 2018 naar de Nintendo Switch met exclusieve functies en extra’s.
 • Yono and the Celestial Elephants van Neckbolt Games en Plug In Digital: De meeste avonturengames gaan gebukt onder een schrijnend gebrek aan olifanten… maar dat gaat nu allemaal veranderen. Want hier is Yono eigenlijk een leger op zich. Hij kan rennen, kisten openen met zijn slurf, kopstoten uitdelen aan slechteriken, waterspuiten en bommen werpen. Yono and the Celestial Elephant verschijnt als console-exclusive op 12 oktober voor de Nintendo Switch.
 • Morphies Law van Cosmoscope: Een nieuwe trailer laat goed zien hoe uniek deze komende shooter is. Morphies Law verschijnt komende winter als console-exclusive voor de Nintendo Switch.
 • Sausage Sports Club van Luckshot Games: Spelers die op zoek zijn naar een op fysica gebaseerd sportspel met schattige, worstvormige dieren die deelnemen aan een reality-programma op tv hebben geluk. Sausage Sports Club biedt diverse spelstanden, arena’s en speelbare personages. En dan is deze game ook nog eens geschikt voor maximaal acht spelers tegelijk!** De multiplayer-game verschijnt komende herfst voor het eerst op de Nintendo Switch.
 •  Light Fingers van Numizmatic: Een tot vier spelers moeten een magisch klokkenbord manipuleren in deze turn-based multiplayer-game met real-time uitdagingen, listige mogelijkheden om tegenspelers op het verkeerde been te zetten en uiteraard heel veel buit! Omdat de borden willekeurig worden samengesteld, is het spel telkens weer anders. Light Fingers verschijnt begin 2018, als eerste op de Nintendo Switch.
 • Nine Parchments van Frozenbyte: Iedereen heeft weleens gehoord van beat-’em-ups, maar wat dacht je van een blast-’em-up? In deze lokale en online coöpgame strijden tot vier spelers samen tegen vreemde wezens en machtige eindbazen, daarbij gebruikmakend van een steeds veranderend arsenaal toverspreuken. Nine Parchmentsverschijnt deze winter voor de Nintendo Switch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x