Home Movies Masterclass met Oscarwinnaar Andrew Whitehurst tijdens Imagine Film Festival

Masterclass met Oscarwinnaar Andrew Whitehurst tijdens Imagine Film Festival

by Sven

Imagine Film Festival, bij uitstek hét festival voor alle filmfans op het gebied van horror, sci-fi en fantasy, verwelkomt dit jaar twee Britse specialisten voor een masterclass: VFX supervisor Andrew Whitehurst, die een Oscar ontving voorEx Machina en storyboard artist Temple Clark. Daarnaast is er de Nederlandse première van de nieuwste korte film én de tetralogie van Rosto, een van de meest eigenzinnige filmmakers van Nederland. Het filmfestival vindt van 11 tot en met 21 april plaats in EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Masterclass VFX
Voor de tweede keer organiseert Imagine Film Festival een masterclass VFX in samenwerking met de NVX – de Nederlandse Vereniging van Visual Effects Professionals. De gast van dit jaar is niet de minste, het is de Oscarwinnende Britse VFX supervisor Andrew Whitehurst. Hij won deze award voor Ex Machina (openingsfilm en publieksprijs Imagine 2015) en werkte daarvoor in diverse rollen aan films als Scott Pilgrim vs The WorldSkyfall en Spectre. Tijdens Imagine gaat Whitehurst in op zijn werk voor Alex Garlands nieuwste thriller, Annihilation (2018). Deze unieke masterclass zal plaatsvinden op zondag 15 april.

Masterclass storyboarding
De eerder aangekondigde masterclass van David Russell is helaas komen te vervallen. In zijn plaats hebben we de Britse storyboard artist Temple Clark te gast. Hij werkte aan meer dan 100 speelfilms, waaronder SpectreGravityThe AvengersKick-Ass, twee van deHarry Potter films, Lara Croft: Tomb Raider en The Fifth Element. Clark zal in zijn masterclass op dinsdag 17 april aan de hand van een grote hoeveelheid beelden en clips, scènes analyseren van belangrijke films waarvan hij het storyboard maakte.

Première van een unieke tetralogie
De Nederlandse filmmaker, animator en kunstenaar Rosto is al vaak bij Imagine te gast geweest. Zijn nieuwe film Reruns, die bij Imagine zijn Nederlandse première beleeft, is de laatste in een serie van vier films. Deze première is voor Imagine aanleiding om de complete Thee Wreckers Tetralogy in één programma te vertonen – ook dat is een première voor Nederland. Het is een uitgelezen kans om te ervaren hoe coherent Rosto’s filmische visie is. Tijdens een lang nagesprek na deze première op dinsdag 17 april vertelt de maker over zijn werk en toekomstplannen.

Praktische informatie
Imagine Film Festival vindt plaats van 11 tot en met 21 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen, een tentoonstelling en een bijzonder VR-programma. Voor meer informatie, het volledige programma en de kaartverkoop kun je terecht op www.imaginefilmfestival.nl.

Andrew 1.PNGOver Andrew Whitehurst
Andrew Whitehurst begon zijn carrière in de visual effects bij Electric Image in 1998. In 2003 ging hij werken voor Framestore, waar hij werkte aan films als Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of LifeTroyen Charlie and the Chocolate Factory. In 2005 sloot hij zich aan bij Double Negative, waar hij werkte aan projecten als Harry Potter and the Order of the PhoenixHellboy II: The Golden ArmyThe Wolfman en Skyfall. Als VFX Supervisor, werkte hij voor grote films als Ex Machina and Spectre. Voor zijn werk aan Ex Machina verdiende hij in 2015 een Oscar.

Temple 1.PNGOver Temple Clark
Temple Clark is een storyboard en concept artist uit Londen, die werkte aan meer dan 100 bioscoop- en televisiefilms, waaronder Spectre,GravityThe Avengers, Kick-Ass, twee van de Harry Potter-films, Lara Croft: Tomb Raider en The Fifth Element. Ook heeft hij gewerkt aan televisiereclames in samenwerking met grote productiebedrijven als RSA, Rogue, Partizan, Rattling Stick en Academy. Hij geeft vaker lezingen, workshops en masterclasses over storyboarding, waaronder op Bafta, London Film Festival, Skillset, Festival Film Lab en diverse film- en kunstopleidingen.

Rosto 1.PNGOver Rosto A.D.
Rosto is een Nederlandse artiest, kunstenaar en filmmaker, bekend van zijn “Mind My Gap” korte film trilogie. Hij is erkend en bekroond in talloze filmfestivals voor zijn eigenzinnige vertelwijze en stijl, waarin hij live action combineert met animatie en muziek.

 

Over Imagine Film Festival
Al ruim dertig jaar is Imagine hét festival voor de fantastische film in Nederland. Bij Imagine staat de verbeelding centraal – zij verruimt de blik, ontdekt nieuwe en onbekende werelden en laat ons anders kijken naar onze eigen wereld. De fantastische film is bij uitstek een platform voor gedachte-experimenten en toekomstverkenningen. In een breed en gevarieerd programma stelt Imagine elf dagen lang de volle breedte van de fantastische film centraal. Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van d fantastische film om dit te bereiken. Ga voor meer informatie naarwww.imaginefilmfestival.nl.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x