Home Gaming Marvel’s Spider-Man 2 Laat je vrij wisselen tussen Peter en Miles

Marvel’s Spider-Man 2 Laat je vrij wisselen tussen Peter en Miles

by Mark van Truijen

De gameplay-onthulling van Marvel’s Spider-Man 2 was op veel vlakken vermakelijk, niet in de laatste plaats vanwege de nieuwe mechaniek om van personage te wisselen. Op verschillende momenten in de demo konden spelers schakelen tussen Peter Parker en Miles Morales, die dichter bij een verhaalpunt stond. Tijdens de achtervolgingssequentie vond het wisselen op meerdere momenten plaats.

Hoe werkt het precies? Creative director Bryan Intihar legde het uit aan Eurogamer: “Als je het hoofdverhaal speelt, bepalen wij wanneer je schakelt tussen Pete en Miles… Het gebeurt in dienst van het verhaal wanneer we die wisselingen maken, zeker. Zoals je hebt gezien in die gameplay-onthulling, die een segment is van het hoofdverhaal, bepalen we die van tevoren op basis van wat we willen doen voor de voortgang van het verhaal.”

Echter, wanneer je de open wereld verkent, zul je content hebben die specifiek is ontworpen voor elk personage, en sommige content die speelbaar is voor beide. Bovendien zei Intihar: “In de open wereld kun je vrijelijk schakelen tussen hen met een simpele knopdruk.”

“Het feit dat je zo snel kunt schakelen tussen de twee personages in de open wereld is echt geweldig. Gewoon de mogelijkheid hebben om te kiezen wie ik wil spelen voor een bepaalde activiteit… Het is zo gaaf om die functie te hebben. Het is iets wat we waarschijnlijk niet eerder hebben verkend.”

Dit wisselen van personages heeft ook invloed op de skill trees. Peter en Miles hebben unieke skill trees, maar delen ook een gemeenschappelijke. “We willen ervoor zorgen dat wanneer je tussen de helden wisselt, er een gevoel van vertrouwdheid is. Ze zijn allebei Spider-Man, je weet hoe je het spel moet spelen, maar je hebt nog steeds die flexibiliteit in de aanpassing en het upgraden van elk van hen met hun [skill trees],” zegt game director Ryan Smith.

“We hebben gezien in de gameplay-onthulling dat Miles de geëvolueerde Venom-krachten heeft, terwijl Peter de Symbiote-vaardigheden heeft. En die veranderen een beetje hoe je speelt, en je kunt ze ook upgraden in hun respectievelijke trees.” Wat betreft de vraag of je kunt wisselen naar andere personages, zoals Mary Jane Watson in het vorige spel, daarop werd niet geantwoord.

Marvel’s Spider-Man 2 komt in de herfst van 2023 uit voor de PS5. Een releasedatum wordt “binnenkort” aangekondigd, samen met pre-order informatie en andere details, dus blijf op de hoogte.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: