Home Gadgets Maak een krachtige WiFi-hotspot met de FRITZ!Powerline 1240E-set

Maak een krachtige WiFi-hotspot met de FRITZ!Powerline 1240E-set

by Mark van Truijen

De nieuwe, slanke FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set van AVM maakt van elk stopcontact in huis een internetaansluiting. De compacte adapter zorgt ervoor dat je overal in huis razendsnel video’s streamt, gamet en downloadt. Plug gewoonweg de powerline-set in het stopcontact, en je hebt draadloos internet op alle smartphones, tablets en laptops in huis – zelfs in dat ene zolderkamertje waar je nèt geen WiFi-bereik had.

 

http://avm.de/pressimages/de/FRITZPowerline/AVM_FRITZPowerline_1240E_Ambiente.jpgLage ping

De FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set gebruikt het elektriciteitsnetwerk voor dataoverdracht om zo het WiFi-bereik te vergroten. Heb je bijvoorbeeld een kantoor ingericht op je zolderkamer, maar krijg je daar geen goed WiFi-bereik? Door de powerline-adapters daar simpelweg in het stopcontact te pluggen, breid je je WiFi-verbinding uit en kun je genieten van razendsnel internet. Het leggen van bijkomende kabels vanaf je meterkast naar de zolder is niet nodig. Daarnaast krijgen gameconsoles en pc’s overal in huis een lage ping, waardoor je razendsnel online gamet. Of gebruik de set in combinatie met een smart-tv of mediacenter, om ze te voorzien van een stabiele en snelle internetverbinding. Zo is zelfs 4K-video perfect te streamen – ook als je tv ver weg van je router staat.

Plug and play

Het installeren van de FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set is eenvoudig en veilig. Plug de powerline-producten in het stopcontact, verbind ze met een FRITZ!Box en je pc, tv of spelcomputer, en het netwerk is veilig en direct klaar voor gebruik. Het resultaat: het netwerk van de FRITZ!Box is uitgebreid waardoor smartphones en tablets in alle ruimtes van je huis naadloos toegang krijgen tot internet. Mobiele apparaten zijn met één druk op de knop te integreren in het netwerk dankzij de WPS-functie. Alle FRITZ!Powerline-producten zijn in elke opstelling met elkaar te combineren, waardoor je van je huis eenvoudig een powernetwerk maakt.

Snel, stabiel en energiezuinig

De FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set maakt dataoverdracht stabieler en WiFi-bereik tot wel zestig procent groter dan andere powerline-apparaten. De FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set verdubbelt dus de overdrachtssnelheden ten opzichte van powerline-adapters van 500 Mbit/s en 600 Mbit/s, en zorgt voor een stabielere overdracht – en toch verbruikt hij niet meer energie. De set ondersteunt MIMO (Multiple Input Multiple Output): een nieuwe powerline-technologie die alle drie de draden van de elektriciteitskabel tegelijkertijd gebruikt (de fase-, nul- en aardedraad). Hierdoor is data over te dragen met snelheden tot wel 1.200 Mbit/s.

Veilig en altijd up-to-date

Veiligheid voor alles! Dat geldt ook voor de FRITZ!Powerline-adapters. De standaard geïnstalleerde versleuteling met AES-128-Bit biedt maximale veiligheid vanaf het eerste gebruik. Van alle FRITZ!Powerline-producten is het mogelijk het powerline-netwerk te monitoren via de FRITZ!Box-gebruikersinterface of een speciaal Windows-softwarepakket. De FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set is met een wachtwoord af te schermen. Zijn eigen gebruikersinterface maakt het eenvoudig de adapters te configureren, beheren en onderhouden (via http://fritz.powerline of het IP-adres). Net als andere FRITZ!-producten, heeft ook de FRITZ!Powerline 1240E een update-functie die automatisch zorgt voor nieuwe functionaliteiten. Met het nieuwe besturingssysteem FRITZ!OS 6.50 voor de FRITZ!Box zijn de FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set en andere powerline-modellen centraal te updaten.

De belangrijkste voordelen van de FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set

–    Draadloze netwerkverbinding over het elektriciteitsnetwerk met snelheden tot 1.200 Mbit/s

–    Twee adapters met ieder een gigabit LAN-poort

–    WiFi in 2,4 GHz: WiFi N met 300 Mbit/s

–    De slanke adapter integreert voor het netwerk geschikte apparaten in het thuisnetwerk snel en eenvoudig via de elektrische bedrading in je huis

–    Mobiele computers, tablets en smartphones hebben in het hele huis toegang tot draadloos internet

–    MIMO-technologie toegepast: verhoogt het bereik via elektrische bedrading tot wel zestig procent vergeleken met andere powerline-apparaten en zorgt voor een stabielere dataoverdracht

–    Eenvoudig te pluggen in elk stopcontact

–    Compliant met de HomePlug AV2-standaard, compatibel met IEEE P1901 en alle 200, 500, 600 en 1.200 Mbit/s powerline-adapters

–    Automatische 128-bit AES-encryptie af fabriek voor databeveiliging

–    Maximale WiFi-beveiliging met WPA2, eenvoudige configuratie dankzij WPS

–    Gratis updates, inclusief nieuwe functies, zijn automatisch te installeren

FRITZ!Powerline

Naast de FRITZ!Powerline 1240E WLAN-set heeft AVM nog zes andere powerline-modellen voor elke uitdaging:

1.200 Mbit/s-powerline:

  • FRITZ!Powerline 1000E (gigabit LAN)
  • FRITZ!Powerline 1240E WLAN (gigabit LAN en WiFi N)
  • Op de planning: FRITZ!Powerline 1220E (gigabit LAN en geïntegreerd stopcontact)

500 Mbit/s-powerline:

  • FRITZ!Powerline 540E WLAN (2 x LAN, draadloos N)
  • FRITZ!Powerline 530E (LAN en geïntegreerd stopcontact )
  • FRITZ!Powerline 510E (LAN)

Ga voor meer informatie naar http://nl.avm.de/producten/fritzpowerline/.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x