Home Gadgets Logitech introduceert nieuwe C922 Pro Stream Webcam

Logitech introduceert nieuwe C922 Pro Stream Webcam

by Mark van Truijen

Logitech kondigt met de C922 Pro Stream Webcam zijn nieuwste webcam aan. De C922 Pro Stream Webcam is speciaal ontworpen voor echte streamers en laat gebruikers heldere full HD-video’s (1080p) streamen en opnemen met 30 frames per seconde (fps) of HD-video’s (720p) met 60 fps. De C922 maakt gebruik van dynamische Personify-software voor hoge kwaliteit video’s. De webcam wordt geleverd met een drie maanden XSplit premium licentie om snel en eenvoudig te starten met het streamen van ieder type content. Daarnaast wordt de C922 Pro Stream Webcam geleverd met een draaibaar statief waardoor gebruikers de webcam in de meest optimale positie kunnen gebruiken tijdens het streamen.

Andy Hoekstra, Country Manager Benelux bij Logitech, zegt hierover: “Social media-platformen als Twitch zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit. Met meer dan twee miljoen streamers op alleen al het platform Twitch, is de manier waarop de nieuwe generatie gamers gamen en leren over games voorgoed veranderd. Met de nieuwe C922 Pro Stream Webcam tillen we game-streaming naar een hoger niveau, zodat gebruikers eenvoudig hun gameplay professioneel kunnen uitzenden, ze zich beter kunnen verbinden met hun community en zichzelf kunnen onderscheiden van de massa”.

Streamen in (full) HD-kwaliteit

Met de C922 Pro Stream Webcam kan de gebruiker streamen in HD-kwaliteit met 60fps. Hierdoor worden bewegingen vloeiend opgenomen en is elk detail van de gameplay zichtbaar voor de community, in dezelfde snelheid als de gespeelde game. De webcam bevat een dynamische achtergrondfunctie die via intelligentie vormherkenning de streamer/gamer onderscheidt van zijn of haar achtergrond, zonder hiervoor een groen scherm te hoeven gebruiken. Met behulp van populaire software, zoals OBS en XSplit, kunnen gamers hun game tegelijk met een stream van zichzelf uitzenden.

Haarscherp beeld en geluid

Logitech heeft met de C922 het beste gehaald uit de bekroonde Logitech HD Pro Webcam C920, de meest aanbevolen webcam voor professionele gamers en vloggers, en verbeteringen aangebracht om een nog hogere videokwaliteit te leveren. Met een automatische belichtingscorrectie en autofocus kan de C922 zich aanpassen aan flikkerende lichten of meerdere computerschermen. Hierdoor kan de gebruiker ook bij weinig licht video-streamen in hoge kwaliteit. Bovendien maakt het niet uit waar de gebruiker uitzendt, dankzij de twee ingebouwde omni-directionele noise-cancelling microfoons doe zorgen voor helder geluid, zonder vertraging of vervorming van de video.

XSplit premium licentie

Logitech heeft voor het ontwerp van de C922 nauw samengewerkt met de vooraanstaande gaming broadcast-organisatie XSplit om zijn populaire livestreaming- en opname-software met de nieuwe webcam te integreren. Zo heeft Logitech vooraf gedefinieerde instellingen en mogelijkheden toegevoegd om de beste gebruikerservaring te bieden. De webcam wordt geleverd met een drie maanden XSplit premium licentie, die volledig toegang biedt tot de professionele tools en functies van XSplit Broadcaster en XSplit Gamecaster. Op deze manier kan de gebruiker snel en eenvoudig starten met het streamen van ieder type content.

Beschikbaarheid

De Logitech C922 Pro Stream Webcam is vanaf vandaag beschikbaar op Logitech.com voor een adviesprijs van € 99,99. Kijk voor meer informatie op de site of op het blog.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x