Home Gaming Like a Dragon: Ishin review

Like a Dragon: Ishin review

by Sven

De Yakuza serie is natuurlijk ontzettend groot en met Yakuza: Like a Dragon werd de Yakuza serie eindelijk een serie die recht heeft om te blijven bestaan in het Europese landschap. Op dat succes wilde Ryu Ga Gotoku natuurlijk anticiperen en daarom brachten zij vorige maand een remake uit van een game die in Europa nog niet eerder het daglicht had gezien. In 2014 werd namelijk Ryü ga Gotoku Ishin uitgebracht in Azië en nu zo 9 jaar later is het tijd om de game te spelen als Like a Dragon: Ishin. En wij gingen op zoek of deze remake al veel eerder naar Europa had moeten komen of dat wij niks gemist hebben.

Like a Dragon: Ishin speelt zich af in 1860, in de Edo periode in Japan. Je volgt in het verhaal Sakamoto Ryoma, een samurai die net nieuw getraind wordt. Als Ryoma zal je deelnemen aan een poging om de Tosa Nationalist Party omver te werpen en ervoor te zorgen dat de niet functionerende regering opstapt. Het is een ontzettend tof verhaal wat werkelijk gebaseerd is op een waargebeurd historisch verhaal. Het verhaal is namelijk gebaseerd op de samurai’s die het gevecht aanging met de Bakufu. Als docent geschiedenis is het mooi om te zien dat een historisch verhaal wat in Japan zich heeft afgespeeld op deze manier toch weer terugkomt in een grote game. Echter is dit gedeelte van het verhaal maar een klein deel van het grotere plaatje. Jij wilt namelijk het klassen systeem omver werpen, de moordenaar van je vader zoeken en wat uiteindelijk er zelfs op uitkomt dat de autoriteiten jou als een verdachte van een moord verdenken. Genoeg twists en turns dus voor een spannend en onverwachts verhaal. Het verhaal doet recht aan de tijdsgeest van de 19e eeuw, maar wel met een twist. Bepaalde gezichten zal je namelijk herkennen als je een Yakuza fan bent. Bepaalde gezichten komen dan ook uit de Yakuza games, wat eigenlijk ontzettend tof is, maar ook wel een beetje raar. Verder is het verhaal best prima, maar kan het, ondanks alle verwachten die hierboven geschept zijn, niet tippen aan de betere games in de serie. Het verhaal komt erg langzaam op gang en er gebeurt echter weinig in het begin van de game. Hierdoor moet jij jezelf er echt door heen pushen om uiteindelijk bij het goede spul te komen.

De game en de omgevingen zijn er prachtig uit in deze remaster. Het 19e eeuwse Japan komt prachtig tot leveren met winkels, items, het eten, de historische accurate outfits die de NPC’s dragen en hoe de huizen eruit zien. De game geeft een geweldige vibe af, maar is niet te vergelijken met de nieuwere Yakuza games. Je merkt dat het een game uit 2014 is die is opgeknapt voor 2023. De game is verder leuk om te spelen, de combat is niet heel diepgaand, maar wel vermakelijk genoeg om je lang genoeg bezig te houden. Like a Dragon: Ishin heeft real-time combat waar jij je zwaard, bommen en zelfs pistolen kan gebruiken om je tegenstanders te verslaan. Dit alles, samen met items, zal je moeten gebruiken om bepaalde gevechten te winnen. Daarnaast heb je vier manieren om te vechten, je kan kiezen voor de swordsman, gunman, brawler en Wild Dancer. Alle stijlen hebben iets anders, dus gebruikt ze allemaal om het meeste plezier uit de game te halen! Wel is op te merken dat de combat soms wat zweverig aanvoelt. Het is allemaal wel vloeiend, maar het voelt niet alsof elke hit werkelijk betekenis heeft. Daarnaast is het bewegen tijdens gevechten niet altijd optimaal, waardoor er soms frustratie ontstaat. Wel is er genoeg plezier te beleven aan de mini games die je buiten het verhaal kan vinden. Wat dachten je van zingen of vissen? Het zijn de minigames die de Like A Dragon en Yakuza games zo uniek maken. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden tot het creëren van ene life sim in deze game! Je kan namelijk landbouw bedrijen, koken en ook handel drijven met deze producten. Daarnaast zijn er wat RPG elementen in de game die weer voor wat diepgang zorgen zoals Trooper Cards.

De game is eigenlijk op zijn best als je het hebt over de side content Het verhaal, zoals hierboven al gezegd komt wat traag op gang en is niet het beste verhaal in de serie van games uit deze koker. Echter zijn de verhalen buiten de main story vermakelijk, interessant en komt daar echt de gekke toon vanuit de Yakuza games naar voren. Verder is er wel nog iets te zeggen over de hoeveelheid vijanden die je kant op worden gegooid. Vaak genoeg kom je vijanden tegen terwijl je eigenlijk naar je side missie wil gaan. Het haalt de flow uit de game soms weg.

De game draait verder ontzettend goed op de Xbox Series X. Ik heb weinig glitches ervaren en weinig pop-in. De frame rate is ontzettend consistent bij zowel de Performance als de Visual mode. Verder is de game wel volledig in het Japans zonder een Engelse Voice-Over. Natuurlijk zijn er mogelijkheden voor ondertiteling, maar wanneer je Japanse dub vreselijk vindt, zal deze game je eerder irriteren dan blij maken. Toch waren wij ontzettend blij met de voice-over. Het is sterk neergezet.

Like a Dragon: Ishin is zo een game die leuk is voor een paar weekenden spelen, maar je nooit volledig zal bekoren. De game is leuk, heeft goede side content, de setting is geweldig, maar toch zijn er punten waarvan je denkt, dit is hem toch niet. Het verhaal wat lastig op gang komt, de hoeveelheid vijanden die naar je toe komen, de combat die niet volledig lekker loopt, het zorgt ervoor dat deze game net in dat 7.5 gebied komt. Toch kunnen wij alle Yakuza fans deze game aanraden, maar misschien wil je wachten tot een sale.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: