Home Gadgets LG introduceert nieuwe HDR UHD TV’s tijdens CES 2016

LG introduceert nieuwe HDR UHD TV’s tijdens CES 2016

by Mark van Truijen

LG’s nieuwste en meest innovatieve TV’s zullen centraal staan tijdens CES 2016 in Las Vegas. De IPS UHD TV’s die op de beurs te zien zullen zijn: de 65-inch UH9500, 86-inch UH9550, 65-inch UH8500 en de SUPER UHD TV’s 65-inch UH8500 en 75-inch UH8550. De premium SUPER UHD TV modellen bieden verbeterde beeld- en geluidskwaliteit, waaronder HDR (high dynamic range) en LG’s aantrekkelijke Ultra Slim design.

Zowel de UH9500 en UH9550 units beschikken over de meest geavanceerde IPS displays in de industrie met innovaties zoals de True Black Panel en Contrast Maximizer. TV’s met een True Black Panel verminderen reflecties en verbeteren de contract ratio voor comfortabel kijken met diepere zwartniveaus. De Contrast Maximizer geeft meer diepte, door voorwerpen te scheiden van hun achtergrond.

De HDR Plus technologie maakt het bij de UH9500 en UH9550 modellen mogelijk om 4K HDR content weer te geven zoals deze bedoeld is door de studio. Hiernaast biedt LG’s Ultra Luminance technologie een verbeterd contrast tussen donkere en lichte gebieden, waardoor het HDR-effect sterk wordt verbeterd. Door de toevoeging van HDR-compatibele HDMI-poorten en SDR-to-HDR conversion engine, kunnen gebruikers genieten van HDR-content ongeacht de bron.

LG’s nieuwe UHD TV’s zijn uitgerust met de ColorPrime Plus technologie, wat zorgt voor een verbeterde kleuropbouw en weergave.  Deze technologie verbreedt het spectrum aan kleuren dat de TV kan weergeven voor meer diepte en realisme. Door gebruik te maken van een 10bit paneel en een krachtige beeldverwerkings-processor kunnen LG’s UH9500 en UH9550 een miljard kleuren weergeven. Er is inmiddels ook ondersteuning voor de BT.2020 industriestandaard voor kleurweergave. Hierdoor zijn LG’s nieuwe UHD TV’s geschikt voor gloednieuwe content die in dit format wordt geproduceerd.

De UH9500 heeft een geheel nieuw design wat hem nog dunner maakt dan zijn voorganger. Door de ruimte tussen het panel en de behuizing te verkleinen, een 6.6mm schermdiepte en vrijwel onzichtbare bezels lijkt de TV in de lucht te zweven. Ook aan de geluidskwaliteit is gewerkt. De nieuwe Magic Sound Tuning functie houdt rekening met de omgeving van de TV om het geluidsprofiel af te stellen op de akoestische eigenschappen van de kamer. LG werkte samen met audio pionier Harman/Kardon om een speakersysteem te ontwikkelen die hoge kwaliteit en gedetailleerd geluid levert. LG’s nieuwe Magic Sound Tuning functie meet en analyseert de omgeving van de gebruiker, waarbij het geluid wordt aangepast op de ruimte.

Net als de UH9500 en UH9550, hebben ook de UH8500 en UH8550 ColorPrime Plus,  Ultra Luminance en Contrast Maximizer. Deze modellen hebben alleen een ietwat ander design. Als klap op de vuurpijl zal LG ook de eerste consumentenversie van haar 98’’ 8K SUPER UHD TV introduceren op de CES.

We hebben er vertrouwen in dat onze nieuwste HDR-klare SUPER UHD TV’s in 2016 niet alleen in de industrie, maar ook bij consumenten voor veel interesse zullen zorgen”, aldus Brian Kwon, President en CEO bij LG’s Home Entertainment Company.  “Wij zijn het enige bedrijf dat zich focust op zowel OLED als IPS TV’s en deze nieuwe lineup laat zien dat we in beide technieken blijven innoveren.”

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x