Home Gadgets LG introduceert nieuwe 4K HDR OLED TV’s op CES 2016

LG introduceert nieuwe 4K HDR OLED TV’s op CES 2016

by Mark van Truijen

LG stelt haar nieuwste 4K HDR OLED TV’s voor op de CES beurs in Las Vegas. De nieuwe lineup telt in totaal 8 nieuwe OLED modellen met als vlaggenschip de 77/65 inch LG G6 Signature OLED TV en de 65/55 inch E6 serie. De top-of-the-line 77 inch G6 heeft de ‘2016 CES Best of Innovations Award’ gewonnen. Bezoekers van CES kunnen LG’s nieuwe OLED en 4K displays met HDR, zoals de G6 en E6, ontdekken op de LG stand.

De G6 en E6 zijn de eerste LG TV’s uitgerust met LG’s Picture-On-Glass design. Deze TV’s hebben een zeer dunne (2.57mm) bezel rond het scherm en doorzichtige glazen speakers aan de voor- en achterkant. Het unieke design is mogelijk gemaakt door het dunne panel van de OLED technologie. Zowel de G6 als de E6 betekenen de start van een nieuwe innovatie op het vlak van home entertainment.

Alle 2016 OLED TV’s van LG hebben het Ultra HD Premium keurmerk van de UHD Alliance ontvangen voor het voldoen aan de hoge standaarden van deze organisatie. Er is o.a. getest op HDR kwaliteit, helderheid, zwartwaarden, kleurbereik en geluidskwaliteit. De nieuwe TV OLED lineup van LG ondersteunt de meestgebruikte HDR industriestandaarden zoals HDR10 en Dolby Vision™.

Op een OLED TV wordt de beeldweergave in HDR een unieke ervaring, doordat de uitgebreide kleurstandaard extra wordt benadrukt door OLED’s Pixel Dimming technologie. In tegenstelling tot LCD schermen dimmen OLED panels elke pixel onafhankelijk. Zo komen kleuren en details nog beter uit de verf, zelfs in scenes met heldere objecten op een zwart achtergrond. OLED TV’s zijn het perfecte platform om HDR content op te bekijken.

Met een 10-bit kleurenpaneel en de rekenkracht om deze aan te drijven krijgen LG’s OLED TV’s een kleurbereik van meer dan een miljard kleuren, waarbij 99 procent van het DCI-P3 kleurspectrum gedekt wordt. Met een accurate kleurreproductie van dit niveau komt de kijkervaring nog dichter in de buurt van een echte bioscoop.  Door de geboden ondersteuning voor de BT.2020 kleurenstandaard, zijn de G6 en E6 modellen helemaal klaar voor de toekomst.

In samenwerking met high-end audio expert Harman/Kardon, is er een vooruit gericht luidsprekersysteem ontwikkeld voor helder en gedetailleerd geluid. Het speakersysteem heeft subwoofers in de standaard voor een warmere klank vanuit de flinterdunne TV.

LG’s 2016 TV lineup wordt aangedreven door de nieuwste versie van LG’s webOS smart TV platform: webOS 3.0. Dit veelgeprezen besturingssysteem zorgt voor een gebruiksvriendelijke manier om alle functies van deze tv’s te bedienen.

Onze 2016 OLED TV lineup biedt klanten een waslijst aan innovaties, van het nieuwe design tot de HDR ondersteuning dat zijn de onderscheidende features van deze TV’s. Door OLED TV’s te blijven verbeteren worden mensen zich steeds meer bewust van de voordelen. Ik denk dat 2016 echt een belangrijk jaar wordt voor deze categorie.” Aldus Brian Kwon, CEO van LG’s Home Entertainment branche.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x