Home Gaming Lego Dimensions aangekondigt!

Lego Dimensions aangekondigt!

by Mark van Truijen

Amsterdam, 29 september 2015 — Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigen vandaag de release van LEGO® DimensionsTM aan. Met deze gloednieuwe entertainment ervaring spreken spelers hun verbeelding nog meer aan dan met traditioneel gamen. De game combineert het fysieke bouwen met LEGO stenen met interactieve console gameplay in 14 favoriete universums van fans. LEGO Dimensions, ontwikkeld door TT Games en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment, is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo’s Wii UTM systeem.

Voor de eerste keer in een LEGO videogame komen 14 iconische entertainmentmerken en franchises samen in een spannend avontuur: DC Comics, The Lord of the RingsTM, The LEGO Movie, LEGO NinjagoTM, Back to the FutureTM, The Wizard of OzTM, Scooby-Doo! TM, LEGO Legends of ChimaTM, Doctor Who, Jurassic WorldTM, GhostbustersTM, The SimpsonsTM, PortalTM en Midway ArcadeTM. In het verhaal van de game duikt plotseling een mysterieuze en krachtige vortex op, die personages uit diverse LEGO werelden meesleurt. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle dapper in de vortex. Algauw bevinden zij zich op een reis door onverwachte werelden en werken ze samen met onwaarschijnlijke bondgenoten om de kwaadaardige Lord Vortech te verslaan.

“Dit is een totaal nieuwe LEGO ervaring, waarbij spelers bouwen met het fysieke speelgoed en kunnen spelen met een mengelmoes van merken in de videogame, net zoals zij in het echte leven zouden doen,” aldus Jon Burton, oprichter en Creative Director, TT Games. “We wilden een game creëren waar spelers hun favoriete personages en universums kunnen combineren en zonder grenzen ermee kunnen spelen. Als ze willen kunnen ze Scooby-Doo in de onzichtbare Jet van Wonder Woman door Cloud Cuckoo Land uit The LEGO Movie laten vliegen. Letterlijk elk personage kan elke wereld betreden en elk voertuig of gadget gebruiken.”

“LEGO Dimensions breidt onze LEGO videogame franchise uit met innovatie, een geweldige reeks eersteklas entertainment merken en steeds groeiende gameplay, die lang speelplezier biedt,” aldus David Haddad, Executive Vice President en General Manager van Warner Bros. Interactive Entertainment. “LEGO videogames zijn één van de meeste populaire games ter wereld, fans houden van TT Games’ meeslepende gameplay gecombineerd met humor. LEGO Dimensions bouwt verder op deze fundamenten met een nieuwe meeslepende interactieve ervaring die de ‘toys to life’ categorie naar een hoger niveau tilt.”

“We zijn verheugd met de introductie van LEGO Dimensions. Het is een unieke game ervaring die de veelzijdigheid van bouwsets van LEGO naar een game ervaring overbrengt. Fans kunnen personages en universums mixen en matchen, net zoals ze dat in hun speelkamer doen,” aldus Niels Jørgensen, Vice President, Digital Games van de LEGO Group. “We zijn erg blij om de nauwe samenwerking met TT Games en Warner Bros. Interactive Entertainment voort te zetten in de digitale wereld en een nieuwe manier van digitaal LEGO spel te kunnen bieden aan kinderen en gamingfans.”

De LEGO Dimensions Starter Pack bevat de videogame, stenen om de LEGO Gateway te bouwen, drie LEGO Minifiguren; Batman, Gandalf en Wyldstyle, plus de LEGO Batmobiel en de revolutionaire LEGO Toy Pad. Met de Toy Pad kunnen spelers speciale LEGO minifiguren en objecten in de game plaatsen en directe in-game actie ervaren door het fysieke speelgoed te bewegen. En net zoals kinderen ervan genieten om hun fysieke bouwstenen collectie te zien groeien en met elkaar te verbinden is de LEGO Dimensions Starter Pack het startpunt voor een gaming systeem dat continu speelplezier voor de komende jaren biedt. Alles dat vandaag gekocht wordt en uitbreidingen die morgen worden toegevoegd, kunnen met elkaar samenwerken. Er is geen compatiblity chart nodig!

De LEGO Toy Pad is een interactief onderdeel van de LEGO Dimensions gameplay ervaring en fungeert als een additionele controller. Spelers hebben op een unieke manier interactie met het speelgoed en de game, gedurende de hele ervaring. Met de innovatieve LEGO Toy Pad kan elke combinatie van zeven karakters, voertuigen en gadgets gelijktijdig in de game worden gebracht. Meer dan alleen een platform die de karakters in de game plaatst, biedt het drie aparte gebieden van RGB licht technologie. Hiermee wordt een grote verscheidenheid aan kleuren geboden met hints en puzzels die opgelost moeten worden, waardoor het fysieke en digitale spel meer dan ooit tevoren met elkaar verweven zijn.

Door de integratie van plezier en creativiteit door het bouwen met LEGO stenen, kan ieder LEGO voertuig en gadget, waaronder de LEGO Batmobiel, in LEGO Dimensions twee keer herbouwd worden. Dit herbouwen kan gedaan worden tot drie verschillende objecten, elk met unieke in-game mogelijkheden die een enorme variëteit aan de gameplay toevoegen. Bovendien maakt het kenmerk van LEGO videogames, twee-speler, local co-operative, drop-in/drop-out gameplay, deel uit van LEGO Dimensions, waardoor vrienden en familieleden op elk moment kunnen deelnemen aan het avontuur.

Naast de 14 levels in het hoofdverhaal van de game kunnen spelers ook toegang krijgen tot een freeplay Adventure World voor alle 14, door fans geliefde entertainment merken, in de game. Elke wereld kan vrijgespeeld worden door een van de LEGO Dimensions minifiguren van hetzelfde merk. Hiermee krijgen spelers toegang tot extra gameplay content en kunnen ze op ontdekking gaan in de meest iconische locaties van elk merk. Net als in de story levels van de game kan ieder personage elk voertuig of gadget gebruiken in elke Adventure World.

LEGO Dimensions biedt gamers ook de mogelijkheid om hun ervaring aan te passen met expansion packs van alle merken die in de game voorkomen. Deze Level Packs, Team Packs en Fun Packs hebben een hoge verzamelwaarde en bieden nieuw te bouwen personages, voertuigen en gadgets met allemaal speciale in-game eigenschappen. Alle uitbreidingsets bieden gamers de mogelijkheid om alles met elkaar uit te wisselen in de game.

Back to the Future, The Simpsons en Portal Level Packs, Scooby-Doo! en Jurassic World Team Packs en DC Comics, The LEGO Movie, LEGO Ninjago, The Lord of the Rings, LEGO Chima en The Wizard of Oz Fun Packs zijn nu verkrijgbaar als onderdeel van de eerste release van de videogame. Additionele uitbreidingsset zullen in november 2015, januari, maart en mei 2016 uitkomen.

Daarnaast verschijnt er deze week een LEGO Dimensions companion app die spelers een gratis, makkelijk te gebruiken, instrument biedt om persoonlijke LEGO Dimensions uitbreidingsets te volgen, wensenlijstjes te maken en extra informatie te ontvangen over de game en gerelateerde producten. De app biedt gedetailleerde informatie over de LEGO Dimensions verhaallijn, instructies voor verschillende gameplay features en een overzicht van alle in-game mogelijkheden en verschijningsdata van iedere uitbreidingsset. Spelers kunnen de app gebruiken om hun kennis en kunde van LEGO Dimensions te vergroten en op de hoogte blijven van de beschikbaarheid van toekomstige uitbreidingsets. De LEGO Dimensions companion app voor iPhone, iPad, iPod touch en Android apparaten is deze week verkrijgbaar voor download in de App Store en Google PlayTM.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: