Home Gadgets Langer licht: zo laat je je huis met een gerust hart achter

Langer licht: zo laat je je huis met een gerust hart achter

by Jos Vis

De zomertijd is ingegaan en de avonden worden langer. Voor veel mensen betekent dit dat ze meer tijd buitenshuis doorbrengen – of het nu gaat om een weekendje weg, een barbecue bij vrienden of uren genieten in de eigen achtertuin. Bovendien staan ramen en deuren vaker en langer open. Een goed moment dus voor huiseigenaren om de beveiliging van het huis onder de loep te nemen. Ring, een bedrijf met de missie om buurtcriminaliteit te verlagen, deelt drie tips voor een veilig huis. 

1.      Licht de buren in

Ring onderzocht het veiligheidsgevoel in verschillende Europese landen*, waaronder in Nederland. Nederlanders die regelmatig contact hebben met hun buren, blijken zich in hun buurt zes keer veiliger te voelen dan mensen die hun buren nooit spreken. Volgens 62 procent van de ondervraagden ontstaat dit veilige gevoel door het idee dat buren een oogje in het zeil houden. Handig dus om je buren te vragen je huis in de gaten te houden, de post van de mat te halen en af en toe de gordijnen open en dicht te doen. Zodat jij met een gerust hart door de straten van Barcelona slentert.

2.      Verlicht donkere hoekjes

Inbrekers houden van het donker, want zo zijn ze minder goed zichtbaar voor voorbijgangers en buren. Installeer daarom verlichting die ’s avonds automatisch aan gaat of die je kunt bedienen via een app op je mobiele telefoon. Of denk bijvoorbeeld aan met wifi verbonden camera’s met ingebouwde beveiligingsverlichting en bewegingssensoren, waarmee je je oprit of achtertuin rechtstreeks vanaf je smartphone kunt volgen. Hoe zichtbaarder je beveiligingsoplossingen, hoe minder waarschijnlijk het is dat inbrekers jouw huis zien als makkelijk doelwit.

3.      Kies voor smarthome-beveiliging

Voor een groter gevoel van veiligheid beveilig je je huis het best met de nieuwste toepassingen. Investeer bijvoorbeeld in slimme beveiligingscamera’s ofdeurbelsystemen die een pushbericht naar je smartphone, tablet of pc sturen wanneer iemand op de bel drukt of de bewegingssensor activeert. Door een camera met een two-way audiosysteem te installeren, kun je direct tegen eventuele indringers praten, of je nu bij de buren in de achtertuin zit of in je hangmat aan de andere kant van de wereld ligt. Voor een extra laag veiligheid kun je ook een Ring Stick Up Camoverwegen: de eerste camera voor gebruik binnenshuis én buitenshuis. De camera, die zowel op stroom als op batterijen beschikbaar is, kun je neerzetten waar je maar wilt. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van gebeurtenissen in en rondom het huis.
Door traditionele en slimme beveiligingsoplossingen te combineren, kun je je huis met een gerust hart achterlaten en optimaal genieten van je vakantie.

* Onderzoek door OnePoll in opdracht van Ring, uitgevoerd in oktober 2018 onder duizend mensen in de volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: